Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești debutează cu victorie în finala contra lui BC Mureș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.05.2015

CSU Asesoft Ploiești și-a apărat cu brio avantajul terenului propriu la primul meci din finala LNBM contra lui BC Mureș. Lipsiți de aportul lui Filip Adamovic care nu a avut viza medicală la zi, mureșenii au alergat în permanență după Asesoft la care Burlacu și Zigeranovic au jucat exemplar. CSU Asesoft Ploiești preia conducerea în ultimul act al campionatului dar mai are nevoie de două victorii pentru a o depăși pe BC Mureș.

CSU Asesoft Ploiești a început primul meci al finalei cu un 5 format din Stefan Pot, Marius Runkauskas, Jonte Flowers, Cătălin Burlacu și Chris Cooper în timp ce mureșenii s-au bazat din start pe Adrian Tudor, Kyndall Dykes, Vaidotas Peciukas, Ivan Ivanovic și Ousmane Barro.

Partida a debutat cu un atac ratat de fiecare parte. Primul coș al confruntării a fost marcat de Jonte Flowers de la mare distanță. Replica a venit de la Dykes care a marcat cu panoul după pătrundere. Asesoft s-a desprins pentru prima dată la mai mult de o posesie după o triplă marcată de Cătălin Burlacu. Tot căpitanul ploieștenilor a dus scorul al 11-4 după un alt coș de la mare distanță. Același Dykes a redus din ecart după o nouă pătrundere. Primul time-out al partidei a fost cerut de antrenorul oaspeților după ce Flowers a marcat pe contraatac după intercepție, scorul devenind 15-6. Pentru mureşeni principalul marcator în primul sfert a rămas Dykes care a dus scorul la 18-8 cu 3 minute din actul inaugural. Diferența s-a păstrat în jurul a 10 puncte până la finalul primelor 10 minute. Kyndall Dykes a închis sfertul cu un three point play transformat, pentru scorul de 24-16.

BC Mureș a început bine sfertul secund, marcând 5 puncte consecutiv. Sasa Ocokoljic a cerut time-out pentru a opri fuleul oaspeților însă elevii au ratat atacul următor iar mureșenii au revenit la un singur puncte, 24-23. Ivan Zigeranovic a marcat primul coș al ploieștenilor în sfertul secund după mai bine de 2 minute scurse. Jocul a rămas echilibrat în sfertul secund cu Asesoft la conducere, însă avantajul acestora nu era unul semnificativ. Ploieștenii au continuat să marcheze doar prin mâna lui Ivan Zigeranovic iar scorul devenea 36-31. Scorul a rămas blocat până către ultimul minut când Pelekanos a dezghețat tabelă cu un coș de 3 puncte. Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 39-31.

Partea secundă a meciului a început la fel ca partida, cu două atacuri ratate de fiecare parte. Cătălin Burlacu a spart gheața, cum altfel decât cu un coș de la mare distanță. Peciukas a replicat rapid pentru mureșeni. Ivan Zigeranvoic și-a continuat recitalul de sub cele două panouri și a dus scorul la 44-33 după 4 minute trecute din secvența secundă. Ploieștenii au limitat ofensiva ardelenilor la doar 4 puncte în mai bine de jumătate de sfert. Ivan Ivanovic a marcat pentru oaspeți după o acţiune de pivot și diferența era de 11 puncte pentru Asesoft. Partida s-a animat spre sfârșitul sfertului când coșurile au început să curgă la cele două panouri. Kyndall Dykes a marcat o triplă cu care relansa meciul. Ivan Zigeranovic șia continuat marșul ofensiv iar Asesoft menținea avantajul de 10 puncte. Sfertul trei s-a terminat cu aceiași diferență, 54-44.

Sfertul decisiv a început prost pentru BC Mureș, Ivan Ivanovic fiind eliminat pentru 5 greșeli personale. Goran Gajovic a marcat o triplă prin care bifat primul coș al actului. Gazdele nu au găsit drumul spre coș iar Dykes a redus diferența la 5 puncte. Replica Asesoftului a venit pe mâna experimentatului Cătălin Burlacu care a marcat 5 puncte la rând. Eforturile mureșenilor au fost anulate de Burlacu care a fost de neoprit de la mare distanță, iar Asesoft avea 13 puncte avantaj, 67-54. Adi Tudor a a marcat o triplă cu care păstra Mureșul în joc însă a călcat strâmb și a făcut entorsă. Kyndall Dykes a dus redus diferența la 8 puncte după o nouă pătrundere iar Sasa Ocokoljic cerea timp de odihnă. Căpușan cu 2 libere transformate a redus deficitul al 5 puncte, 68-63. BC Mureș a venit la o singură posesie în spatele Asesoftului după un coș de 3 puncte al lui Andrei Căpușan. Burlacu i-a mai liniștit pe fanii Asesoftului după un stop șut perfect, 72-68 cu 1 minut rămas de joc. Peciukas a irosit două aruncări de la mare distanță la aceiași fază după care Szijarto a ajuns la libere de unde nu a ratat. Mureșenii au marcat rapid prin Polyak. Mureșenii i-au trimis la libere pe jucătorii echipei gazdă însă acest jocul nu i-a ajutat iar CSU Asesoft Ploiești a câștigat cu scorul de 79-70.

Remarcații partidei:

Asesoft: Ivan Zigeranovic 22 de puncte, 11 recuperări; Cătălin Burlacu 22 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive; Marius Runkauskas 12 puncte, 10 pase decisive și o recuperare.

Mureș: Kyndall Dykes 20 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive; Goran Gajovic 11 puncte și 8 recuperări; Ousmane Barro 10 puncte, 15 recuperări și o pasă decisivă.

15 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    rusine!!
    amatorism la nivel inalt din partea clubului BC Mures.cum sa te duci la o finala cu foaia medicala expirata de 2 saptamani a celui mai bun jucator al echipei?in rest cu ce ne-am obisnuit Asesoft juca rugby si Mures un fel de baschet amator...dupa finala de euroliga de aseara parca am vazut un meci profesori-elevi din liceu...

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    PS..
    rog comentatorii DIGi sa nu mai aiba orgasm la aruncarile lui Burlacu ca se mai uita si copii la TV...multumesc..

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ...
    Ne-au lovit toate ghinioanele in primul meci...una foarte importanta dintre ele putea fi prevenita...

    Insa chiar si asa Asesoft nu a impresionat pur si simplu au profitat de degringolada cauzata de lipsa conducatorului de joc, daca Dykes reuseste sa revina pana maine si cu Adamovic cu drept de joc putem sa luam inapoi cadoul oferit pentru ploiesteni.

    In rest arbitraj care nu se ridica la nivelul jocului, parca un deja-vu de acum doi ani, la ploiesteni abosolut orice mangaiere e fault, orice faza e cos cu fault in timp ce la noi doar o crima se fluiera

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    tampenie
    Nu poti face asa ceva intr-un meci cu asesoft... daca s-a rupt dykes s-a terminat finala, fara suparare.

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Two left hand :

    Rade si curca de conducere
    cine trebuia sa se ocupe de vize medicale?..sa i se taie capul..😄

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    Va rog frumos !
    @mordred @ Tiger
    Va rog frumos ! Haideți finala asta sa nu comentam arbitrajul ! Haideți sa vorbim , sa fie cat mai multe comentarii , dar despre meciul in sine . Corecta afirmația conform cariera Asesoft a profitat de aceste probleme . Mâine e alt meci , finala e departe de a fi jucată . Sincer sa fiu văzând ca , de nevoie , Tudor este titular , ma așteptam sa aibă o oarecare motivație si sa creeze probleme , dar nu a fost cazul . Respect dykes , sper sincer sa nu fie probleme grave .

    Repet ! Fac apel la toți oamenii ! Haideți sa respectam acest sport si sa vorbim doar despre cele întâmplate pe teren !

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015)
    • YMCA Tiger:

      ...
      Ai dreptate insa nu am zis ca ati castigat datorita arbitrajului...a fost total meritul vostru in primul rand ca ati profitat de handicapul nostru si a conducerii noastre in al doilea rand.

      Ignora ultimul meu mesaj chiar daca statistica e cel putin interesanta.

      cu 8 ani în urmă (18.05.2015)
    Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ...
    Cica 29-8 la libere pentru Asesoft in situatia in care au avut 32 incercari de la 2 pct

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești ineacsu:

      ?
      2 ori pasi inventati, ambele faulturi la zigeranovic la final au fost antisportive. Cu zigeranovic avand 2 greseli din primul sfert cred, iar cooper la spital, ati meritat infrangerea sincer. Pardon. Sa fiti furati de arbitri.

      cu 8 ani în urmă (18.05.2015)
    • YMCA Tiger:

      ...
      pai a doua oara mai bine ca s-a dat pasi ca si-a furat Zigeranovic un capac de generic, iar Cooper s-a accidentat singur si oricum nu are acelasi impact asupra jocului ca Adamovic.

      Si e clar ca am meritat infrangerea nu contesta nimeni dar atunci nici voi nu ati meritat victoria daca ne gandim cu aceeasi logica.

      cu 8 ani în urmă (18.05.2015)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    arbitraj
    Daca si azi iar a fost arbitrajul deplasat...mergeti la fotbal! Mures a pierdut pe propria prostie- viza medicala expirata, Ivanovic eliminat prea devreme si aparare cam slaba! Meci frumos, sa speram ca si maine va fi la fel! Bafta la ambele echipe!

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015)
    • YMCA Tiger:

      ....
      Am si uitat de Ivanovic a avut o performanta ca acum 2 ani impotriva noastra in semifinale...sper sa fi fost doar un meci prost

      cu 8 ani în urmă (18.05.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    ciudat
    BC Mures a fost astazi departe de nivelul finalei. Pe de alta parte, daca Peciukas marca de 3, totul devenea complicat. Si asta fara Ivanovici si fara Dykes pe teren.
    Arbitrii au permis un joc foarte agresiv al gazdelor si a penalizat cu mare lejeritate aproape orice la Mures, asa ca pe final totul a degenerat si au fost vreo 2 faulturi urate la Gajovici.
    Chestia cu Adamovici este penibila si ar genera o demisie la varf oriunde in lume.

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    1-0 Asesoft, insa echipele nu cred ca au jucat la capacitate maxima, in special Tg. Mures
    Salutari tuturor!Vad ca iar se plange foarte multa lume de arbitraj ca a fost pro Asesoft in seara asta, sincer sa fiu nu mi s-a parut deloc acest lucru.Arbitrajul a fost echitabil, egal pentru ambele parti.Cei de la Asesoft au castigat dar nu pot sa zic ca nu erau de batut astazi, sincer niciuna dintre echipe nu a jucat la capacitate maxima, erori multe comise de ambele parti...Dar cea mai mare eroare, o eroare care sincer mi se pare impardonabila, este viza medicala a lui Adamovic.La un asemenea nivel, intr-un astfel de moment al campionatului, mi se pare inadmisibil.Adi Tudor, in incercarea de a-l inlocui pe Adamovic, n-a facut o treaba prea buna si s-a si accidentat dupa, cred, singurul cos marcat in seara aceasta de el.Ivanovic nu a stralucit, Peciukas la fel, insa mi-au placut mult cum au jucat Dykes(n-am vazut in Liga Nationala un om atat de expresiv si care sa puna atat de mult suflet in baschet cum este el si s-a vazut acest lucru cand a iesit de pe teren dupa accidentare, lumea aplaudandu-l intr-un mod onorant), Gajovic care mi se pare ca a jucat mai bine decat o face el in mod obisnuit si Capusan care a marcat cateva cosuri in momente cheie dar care din pacate nu au contat la rezultatul final.

    De partea cealalta cred ca toti sunteti de acord cu mine cand spun ca Burlacu a facut un meci mare, desi caracterul lui nu imi place deloc si lasa de dorit in multe momente, dar in seara aceasta sangele rece de capitan si experienta si-au spus cuvantul si cand credeam dupa accidentare ca nu mai are acuratetea de care dadea dovada, in seara aceasta m-a inselat!Zigeranovic a facut si el un meci foarte bun, in afara liberelor unde toti stiu ca el are o hiba acolo.Restul au fost cam pe la acelasi nivel.

    Speram sa revina maine pe teren toti cei care s-au accidentat azi azi(Tudor, Dykes si Cooper de la Asesoft) si Adamovic sa aiba viza medicala necesara pentru a juca.Pana atunci, 1-0 pt. Asesoft, un 1-0 care intr-o proportie mare as putea spune ca a fost oferit cadou de catre mureseni!

    cu 8 ani în urmă (18.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tigris :

    parerea mea
    Ca muresean, eu vad problema vizei medicale in felul urmator:

    1. Incompetenta staff-ului: aici ar trebui scuturati bine de tot: Lorencz Lajos (Bubi) un paduche jegos care de cind a primit costum de la club nu se mai coboara spre treburile pamintesti si Szaszgaspar Barni eternul antrenor secund, un baiat bun la suflet dar care aduce zero plus valoare echipei.

    2. Rea-vointa staff-ului: problema vizei medicale e cusuta cu ata alba (ma rog, verde mai degraba). Parerea mea e ca se incearca sabotarea dl Lungu de catre cei din anturajul lui care au ramas fideli perioadei Szalkai Jozsef / Deri Csaba si nu pot inghiti faptul ca rezultatele apar acum si nu atunci. Dl Lungu trebuia sa faca curatenie la instalarea lui la club, acest lucru nefiind facut trage intr-una ponoase, chiar nu inteleg cum de nu isi da seama. Sau posibil sa nu poata face nimic. In acest caz dl Lungu ar putea sa-si dea demisia de onoare dar nu inaintea excuderii din club si sanctionarii drastice a celor doi de mai sus.

    Analizind meciul as zice ca Asesoft nu a rupt gura tirgului, au jucat destul de slab si cu multe duritati in stilul caracteristic. Muresenii au fost clar debusolati de situatia ivita in ultimul moment prin lipsa lui Adamovic, dar n-au jucat rau, cu exceptia lui Polyak care nu stiu ce cauta pe terenul de baschet si a lui Adrian Tudor Blidaru care ai impresia ca joaca (din nou) pentru Asesoft. De arbitraj n-am ce comenta, deja m-am obisnuit cu ei. M-as mira daca ar arbitra impartial.

    Remarc efortul comentatorilor de a incerca sa fie impartiali prin analiza destul de lucida a fazelor de joc. Totusi in fazele rapide cind nu poti tine masca pe fata se vede clar cine sunt echipele de suflet. As fi fost curios cu cine se tine intr-un meci Asesoft - Steaua.

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!