Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești, fără victorie în „Junglă” de aproape doi ani

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.05.2015

Un nou duel BC Mureș Târgu Mureș vs. CSU Asesoft Ploiești se va derula duminică seara în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Cele două formații alb-albastre vor da piept în Meciul 3 al finalei LNBM, acolo unde multipla campioană din Ploiești are 2-0 la general. 

Pentru a egala seria la general și pentru a o trimite în decisivul de la Ploiești, mureșenii trebuie să câștige ambele confruntări pe care le vor disputa în „Junglă”. Interesant este faptul că, trupa prahoveană nu a mai câștigat în arena ardeleană de aproape doi ani, mai exact din data de 30 mai 2013, atunci când se impunea în Meciul 5 al finalei, scor 85-79. Asesoft a câștigat respectiva finală cu 4-2 la general. 

De atunci și până în prezent, Mureșul și Ploieștiul s-au mai întâlnit de trei ori în Sala din Târgu Mureș, gazdele câștigând pe rând fiecare meci: 75-73, 81-60 și 79-74. Victoria cu 79-74 s-a înregistrat în actuala stagiune, mai exact în returul sezonului regulat din LNBM. Foarte important de menționat este faptul că, BC Mureș s-a impus în sezonul regulat și în fieful multiplei campioane, scor 85-82. 

În ultimii 10 ani s-au disputat nu mai puțin de 35 de dueluri Mureș vs. Ploiești, timp în care prahovenii s-au impus de 26 de ori, iar ardelenilor le-au revenit doar 9 dintre acestea. 

Meciul 3 al finalei LNBM 2014-2015 se joacă duminică de la ora 19:00, iar dacă Târgu Mureș se va impune seria se va prelungi cu Meciul 4, care este programat luni tot la Târgu Mureș, tot de la ora 19:00. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de DigiSport. 

*Foto: Báthori Zsigmond

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!