Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești primește vizita lui Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.02.2014

LNBM

Etapa XIV

Sala Olimpia

09.02.2014

Ora 18:00

12-4   7-8

Meciul dintre CSU Asesoft Ploiești și Gaz Metan Mediaș este unul dintre capetele de afiș din acest weekend. Inițial partida a fost programată pentru 18 ianuarie însă la cererea medieșenilor acesta a fost amânată. Echipa de pe Târnava Mare s-a confruntat și încă se confruntă cu mari probleme de lot din cauza accidentărilor. Astfel, duminică cu începere de la ora 18:00, în Sala Olimpia din Ploiești, va avea loc confruntare dintre campioana en-titre și deținătoarea cupei.

Echipa din Ploiești s-a chinuit în acest debut de an în LNBM.  După meciul pierdut în deplasare de la Pitești, au avut nevoie de două reprize de prelungiri pentru a trece de BC Timișoara pe teren propriu. Ultima partida, jucată în competiția internă împotriva Concordiei Chiajna a fost o simplă formalitate pentru Mohammed și compania care au avut un antrenament cu public înaintea meciului cu Mediaș.

Formația lui Marcel Țenter a evoluat doar în două partide în acest an calendaristic în LNBM. Medieșenii au jucat o partidă cu BC Mureș, pierdută greu deși au jucat în doar 6 jucători și au mai jucat vineri (07.02) cu Farul, un meci care nu a fost un adevărat un obstacol pentru „lupii negri”.

În confruntările direct campioana are un avantaj considerabil în fața lui Gaz Metan cu 20 de victorii în 25 de partide. O singură dată echipa din Ardeal s-a impus la Ploiești, în anul 2011. În turul acestui sezon Gaz Metan Mediaș a surprins în prima etapă când a învins pe teren propriu pe CSU Asesoft Ploiești.

La partida de duminică Marcel Țenter nu se poate baza pe Andrei Mandache, Giorgos Tsiaras și Liviu Dumitru care sunt accidentați dar nici pe Augustine Okosun care se află în SUA pentru a-și rezolva câteva probleme legate de cetățenie.

Echipa gazdă nu se confruntă cu asemenea probleme, lotul campioanei fiind unul complet, ba chiar mai mult la fiecare partidă Vladimir Arnautovic trebuie să lasă un jucător străin în afara lotului.

Duelul tehnicienilor va fi unul extrem de interesant. Marcel Țenter este singur antrenor care a reușit să le fure un titlu ploieștenilor în ultimul deceniu, pe vremea când antrena pe U Mobitelco Cluj. Vladimir Arnautovic are un record impresionant la cârma Asesoftului cu 231 de victorii și doar 53 de înfrângeri. Cu siguranța sclipirea unuia dintre cei doi tehnicieni poate schimba soarta unui asemenea meci.

Partida va fi oficiată dintr-un trio format din: Laszlo Bukuresti, Marius Ciulin, și Nicolae Dragoș. Confruntarea va putea fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport.

foto: Vlad Filipaș

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    greseala
    meciul are loc in data de 09.02.2014 si nu 07.02.2014

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    iar ciulinu?!?
    aseh nu pot juca daca nu-i arbitreaza ciulinele ciulitor?!? asta da echipa mareata si viteaza :))) de atatia ani conlucreaza pe fata, s-au adus atatea dovezi in ceea ce priveste ciulinu si mareata echipa din ploiesti si in continuare sfideaza o tara intreaga!!! rusine....multa!!!! P.S.: Mediasul ar trebui sa vina cu juniorii sau sa nu vina deloc pentru ca vom asista la o noua bataie de joc nationala!!!

    cu 10 ani în urmă (08.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!