Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești se impune clar în deplasarea de la Energia Rovinari

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.03.2014

74-95

Cei doi tehnicieni au început cu următoarele garnituri:

Energia: Giordan Watson, Porter Troupe, Louis Darby Jr., Nemanja Milosevic și Ermin Jazvin

Asesoft: Bojan Popovic, Alhaji Mohammed, Adrian Guțoaia, Cătălin Burlacu și Gerald Lee

Adrian Guțoaia a avut un start perfect de partidă și a oferit oaspeților un avantaj de 5 puncte, 6-11. După puține momente de joc, CSU Asesoft încasează un tehnic în urma protestelor lui Cătălin Burlacu. Această penalizare a condus egalarea ostilităților pe tabelă, 13-13. Energia a trecut în avantaj după două coșuri venite pe mâna lui Milosevic care a fost găsit excelent în apropierea inelului. În finalul sfertului s-a mers cap la cap, cu echipa gazdă având mereu avantaj de o posesie. Totuși primul sfert a fost câștigat de ploieșteni după ce Adrian Guțoaia a marcat de la 3 puncte, astfel ajungând la 14 puncte marcate în primul sfert. Scorul după 10 minute era 22-23 în favoarea campioanei.

Prima echipa care a marcat în sfertul secund a fost tot Asesoft. Replica a venit instant pe mâna lui Jazvin. Jocul a devenit apoi unul încâlcit, cu acțiuni ofensive lipsite de cursivitate în ambele părți. Partida a fost animată de un monster dunk al lui Guțoaia care însă a fost neacordat eronat de oficialii partidei. Acea fază a dezmorțit partida, coșurile începând să curgă din nou la cele două panouri. La jumătatea sfertului secund scorul 29-33 pentru oaspeți moment în care Florin Nini a solicitat timp de odihnă. Acest lucru nu a fost de bun augur pentru gazde, care după time-out a permis Asesoftului să se desprindă la 29-39. Tal Karpels a oprit seria oaspeților cu un coș de la distanță. Adrian Guțoaia a rămas de neoprit și în sfertul secund iar după două contraatacuri marcate marea avansul prahovenilor la 32-46. În ultimul minut al primei reprize ambele echipe au mai înscris câte un coș iar scorul pauzei era 36-52.

Repriza secundă începe cu un coș de 3 puncte marcate de Alhaji Mohammed. Energia după 4 puncte marcate consecutiv, a cedat iar inițiativă iar Asesoft a profitat din plin marcând 5 puncte pe mâna aceluiași Adrian Guțoaia, în urma a două atacuri rapide. Aproape de jumătatea actului trei tabela arăta un scor neverosimil și greu de închipuit la starul partidei, 41-64. Energia a redus puțin din deficit după o triplă a lui Porter Troupe. Imediat Popovic a comis un turnover care l-a pus pe același Troupe pe contraatac care a înscris un coș de 2 puncte dar a ratat libera suplimentară. Pe o oarecare relaxare în ofensivă a oaspeților, Energia a redus diferența sub 20 de puncte, 50-67, lucru care l-a determinat pe Arnautovic să ceară time-out. Sfertul trei a avut o desfășurare liniștită în final său. Nemanja Milosevic a încheiat cele 30 de minute de joc cu o aruncare de 3 puncte care ducea scorul la 60-76.

În primul minut al ultimei secvențe, niciuna dintre echipe nu a găsit drumul spre coș. Asesoft a fost echipa care a deblocat tabela, după un coș de sub panou marcat de Lee, după încă un minut de joc. Partida a intrat într-un ritm mai puțin alert, care a convenit perfect oaspeților. Totuși gazdele nu au capitulat însă diferența de 18 puncte înaintea ultimelor 5 minute părea insurmontabilă. Până la final nimic spectaculos nu s-a mai întâmplat și astfel CSU Asesoft Ploiești și-a asigurat victoria în fața Energiei Rovinari cu scorul 74-95.

Remarcații partidei:

Energia: Nemanja Milosevic 21 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive, Loius Darby Jr. 17 puncte și 3 pase decisive

Asesoft: Adrian Guțoaia 34 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive, Alhaji Mohammed 22 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Asesoft de după Marshall
    N-aş vrea să facem un eveniment din victoria de azi asupra Energiei Rovinari. Sunt sigur că băieţii d-lui Nini au alte obsesii decât victoria asupra Asesoftului. Ceea ce vreau să remarc este descătuşarea produsă de plecarea lui Marshall. Venirea lui a fost o decizie luată, neinspirat, la cald, provocată de accidentarea gravă, venită de niciunde, a lui Flowers, omul în jurul căruia se construise tot eşafodajul tactic pentru Eurocup. Nu ştiu cine e responsabil de această neinspirată achiziţie, poate aceeaşi persoană care a hotărât şi renunţarea la Marshall. Cert e că plecarea lui permite, cu ajutorul unei perechi de conducători de joc cum n-a mai avut Asesoft de mulţi ani, dezvoltarea unui joc mai elaborat. Pe acest fond vine şi explozia lui Guţoaia, prefigurată de evoluţia de la Universiadă, dar întârziată de jocul haotic indus de prezenţa lui Marshall pe teren.
    Meciul de azi nu trebuie să genereze un entuziasm exagerat. Eu personal mă declar insă foarte mulţumit de modul cum se dezvoltă jocul. Validarea progresului va fi făcută însă de jocul( nu neapărat rezultatul) din meciul cu Sibiul, care pare cea mai bine articulată echipă din sezonul regulat. Să vedem…

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Asta este...
    Meci dominat clar de Assesoft, victorie absolut meritata, arbitraj cat se poate de corect.Un Adi Gutoaia dezlantuit, aplaudat la scena deschisa de intreaga sala.La noi...multe de spus, nu prea mai e timp sa dregem busuiocul...

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      asta e...
      Ma bucur pentru Gutoaia, dar sa nu fii in stare sa gasesti antidotul pentru el mi se pare amatorism.
      Aducerea estonianului in locul lui Kakaroudis acum, mi se pare amatorism. Pana invata el schemele se termina campionatul.

      cu 10 ani în urmă (10.03.2014)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    scheme
    Mi-e teama ca nici ceilalti nu reusesc sa invete schemele pana se termina campionatul.

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @abu@alin67
    Fara suparare...despre ce scheme vorbiti ?! Poate imi spuneti si mie macar una...Jucam haotic,schemele or fi in teorie,in practica suntem in miscarea browniana...

    cu 10 ani în urmă (10.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    realgorj
    Cat de corect ti s-ar fi parut arbitrajul,daca,scorul ar fi fost foarte strans,iar cei trei mascarici nu ar fi acordat cosul foarte corect marcat de Gutoaia?ce a vazut o tara intreaga numai ei nu au vrut sa vada.Niciunul din trei...

    cu 10 ani în urmă (11.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!