Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești trece de Steaua și rămâne neînvinsă acasă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.02.2014

87-74

CSU Asesoft Ploiești s-a impus teren propriu în etapa cu numărul XIX în fața Stelei CSM EximBank. Cu acest succes campioana en-titre ajunge la 14 victorii și 5 înfrângeri în timp ce militarii au un record de 8 victorii și 10 înfrângeri.

Pentru Asesoft primii cinci au fost Bojan Popovic, Alhaji Mohammed, Adrian Guțoaia, Cătălin Burlacu și Gerald Lee. Niksa Bavcevic i-a trimis din prima secundă pe parchet pe Adrian Tudor, Garry Gallimore, Bozo Djurasovic, Robert Nyakundi și Virgil Stănescu.

Partida a început furibund pentru echipa gazdă care a trecut rapid la conducere, după două faze în ofensivă ale lui Guțoaia, scorul era deja 5-0. Jocul apoi s-a echilibrat până în minutul 3 al primului sfert, după care Asesoft a apăsat tare pe accelerație și a dus scorul la 24-9. Până la finalul sfertului echipa vizitatoare nu s-a trezit prea bine din „pumni” și după primele 10 minute tabela indica scorul 31-13. Nici în sfertul secund Steaua nu și-a revenit iar gazdele au profitat încă o dată de acest fapt. Nu avantajul a alternat în sfertul secund ci diferența dintre cele două formații care ba creștea la +20 pentru ba scădea. La pauză gazdele erau în avantaj cu 22 de puncte, scor 55-33.

Repriza secundă a fost total diferită față de primă. Steaua a reușit să revină în joc. Acest lucru s-a facilitat datorită ofensivei deficitare a gazdelor. Bucureștenii au reușit un parțial prin care a recuperat 10 puncte. Finalul sfertului trei însă i-a trezit puțin pe elevii lui Vladimir Arnautovic dar nu au putut decât limita scorul perioadei. Înaintea actului decisiv se pornea de la scorul 66-53. În ultimul act al jocului Steaua nu s-a predat și încă din startul ultimelor 10 minute a dus deficitul sub 10 puncte, 68-61 cu peste 8 minute rămase de joc. După un coș al lui Tica, a urmat un concurs de 3 puncte, Mohammed și Guțoaia marcând de la distanță pentru Asesoft în timp ce pentru Steaua răspuns a găsit Robert Nyakundi. Militarii au venit tare pe turnată și cu un run de 8-0 au strâns scorul la 78-72. Răspunsul Asesoftului a venit în stil de mare campioană, cu coș de la mare distanță venit pe mâna lui Filip Adamovic. De aici Steaua nu a mai reușit decât un coș în ultimele 2 minute și jumătate iar astfel partida s-a încheiat cu scorul 87-74.

Alhaji Mohammed a fost cel mai bun om al partidei cu 22 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive.

De la Steaua, Virgil Stănescu a fost cel mai eficient jucător după 10 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive.

*foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!