Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft se impune în faţa Oradei şi devine lider

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.03.2014

79-66

Primul angajament al partidei a fost câștigat de Gerald Lee pentru CSU Asesoft Ploiești. Bojan Popovic a fost cel care a deschis tabela chiar la primul atac. După un coș din post-up al lui Lee, Sean Denison a marcat primul coș pentru Oradea, de la mare distanță iar scorul devenea 4-3. Până la jumătatea primului act, jocul intrat într-un ritm mai alert, lucru care a favorizat gazdele să se desprindă la 15-7. Imediat Cristian Achim a recționat și a cerut primul timpn de odihnă al partidei. Răspunsul oaspeţilor a venit pe mână lui Vujadin Subotic care făcea marca primul coș după time-out. CSU Asesoft Ploiești s-a desprins pentru prima dată la o diferență mai mare de 10 puncte după tripla lui Mohammed, scor 23-11. Finalul sfertului a aparținut gazdelor care după 10 minute aveau un avantaj destul de important 29-14.

Reinar Hallik inaugurează sfertul secund cu o aruncare de la mare distanță. După două libere marcate de Gerald Lee, Oradea mai înscrie o dată de afară, acum prin Zarko Comagic. Bogdan Țibârna reducea din avansul gazdelor, 31-23. Nici după ce oaspeți au pierdut două mingi în ofensivă, gazdele nu și-au revenit din pasa mai puțină fastă din debutul actului. Ante Krapic a fost cel care a pus capăt secetei din ofensiva gazdelor, cu un șut de la 3 puncte. Au urmat două atacuri ratate de ambele părți iar Vladimir Arnautovic cerea primul timp de odihnă pentru echipa sa, la scorul 34-25. În a doua parte a sfertului, jocul a intrat într-un con de umbră. Acest lucru i-a ajutat puțin pe oaspeți care au mai redus din handicap, 37-29 înaintea ultimelor 2 minute din prima repriză. Până la pauză fiecare a mai marcat o singură dată, pentru ca după 20 de minute de joc tabela să arate 39-32.

Repriza secundă demarează cu posesie pierdută pentru Oradea. Totuși Asesoft nu profită și oradea mai marchează 3 puncte, după un coș și o liberă a lui Nicoară. Alhaji Mohammed a marcat un coș cu fault pentru scorul 42-35. Titus Nicoară marchează cu un semicârlig exact la jumătatea sfertului trei. Gerald Lee replică printr-un three point play. Vujadin Subotic dinamitează coșul advers printr-o triplă. Tot fundașul Oradei duce scorul la 48-46 cu o aruncare de la semidistanță. Alhaji Mohammed aduce o gură de oxigen gazdelor al faza imediat următoare cu un coș de la 3 puncte chiar înaintea expirării timpului de atac. Jocul a început să devină din ce în ce mai fragmentat pe finalul sfertului. Gerald Lee a marcat pentru Asesoft la două atacuri. După 30 minute de joc scorul era 56-52 pentru Asesoft.

Sfertul decisiv a început cu turnover pentru Asesoft și coș de 3 puncte ratat de Subotic. Gerald și-a continuat seară de excepție în ofensivă și a mai marcat 2 puncte, pentru un total de 25. Și Subotic este în același sentiment cu Lee și cu o nouă triplă ajunge la 17 puncte marcat și duce scorul al 60-57 pentru gazde. Popovic și Mohammed înscriu 4 puncte consecutiv pentru campioană și forțează pe Cristi Achim să ceară time-out. După timpul de odihnă, Hallik este găsit liber dar ratează tripla. Tot Asesoft marchează prima după timpul de odihnă și tabela indica 66-57. Asesoft s-a desprins iar la o diferență constituită din două cifre, 70-60, înaintea ultimelor 3 minute de joc. Daniel Dillon a marcat o triplă care a mai adus speranță în tabăra oaspete. Elanul acestora a fost tăiat rapid însă de Adrian Guțoaia care a marcat rapid pe tranziție ofensivă, tabela arătând scorul 74-64. Soarta meciului a fost scrisă după un turnover al oaspeților cu mai puțin de 1 minute și jumătate rămas din joc. Mohammed a marcat două libere la faza care a rezultat. Meciul a fost închis definit de Filip Adamovic după triplă. Scorul final al partidei a fost 79-66.

Remarcații partidei:

Asesoft: Gerald Lee 27 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Alhaji Mohammed 19 puncte.

Oradea: Vujadin Subotic 19 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și Daniel Dillon 11 puncte și 6 pase decisive.

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    se putea
    CSM putea invinge la Ploiesti chiar si fara Francklin dar mi s-au parut extrem de relaxati si fara nerv, parca nu erau interesati de victorie. Cheia jocului- la nivel de pivoti. Lee a facut instructie atat cu Denison cat si cu Tibarna si a marcat cand a vrut si de unde a vrut. Are o clasa peste cei doi. Achim nu stiut nici un moment cum sa-l neutralizeze. Desi favoritul meu, Bogdan a jucat slab in aparare in fata lui Lee. Poate ca un joc mai agresiv si mai mobil ar fi dat rezultate ma bune. Asa... a avut o sansa mare dar, astazi a ratat-o. Pacat. Denison - penibil, pivot titular adus sa faca diferenta in acest campionat, NU A CONTAT. Excelent Subotio, mai ales de la 6,75. Bu si jocul lui Halik cat a fost in teren

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Resemnare..
    Baietii au dat azi impresia ca nu cred nici macar o secunda in victorie. Asta e impresia mea dupa meciul de azi. Ne-am dus ca mielul la taiat. Desi, dupa ultimele meciuri, oarecum era de asteptat o astfel de evolutie, mai ales tanand cont de adversar si de absente, mai ales a lui Will.

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe #32 :

    Will?
    Stie cineva care e starea lui Franklin? Se reface pina meciul contra noastra (BC Mures). Caci fara el nu ne-ar fi batut Oradea acum doua saptamini.

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe #32 :

    Will?
    Stie cineva care e starea lui Franklin? Se reface pina meciul contra noastra (BC Mures)?. Caci fara el nu ne-ar fi batut Oradea acum doua saptamini.

    cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    • CSM CSU Oradea unguru:

      of of
      cum mor unii de grija caprei vecinului...

      cu 10 ani în urmă (02.03.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!