Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft trece de la Khimki la Concordia Chiajna

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.10.2013

LNBM

Etapa 4

19.10.2013

Sala Olimpia

 

Sâmbătă (19.10). Este programată partida de la Ploiești, care va pune față în față echipa gazdă CSU Asesoft și Concordia Chiajna. Această partida va conta pentru etapa cu numărul patru a LNBM.

Un meci care pare a fi la îndemâna campioanei en-titre. După un meci istoric făcut la Moscova, Asesoft nu se poate gândi decât la spectacol în fața celor de la Chiajna. Victoria în fața lui Khimki obligă mult de acum echipa prahoveană la evoluții înalte. În primele două etape jocul Asesoftului nu a fost cel mai strălucit dar acum se pare că au ajuns acolo unde își doreau. De partea cealaltă, Concordia Chiajna nu poate emite foarte mari pretenții de la acest meci. Până acum ilfoveni nu au câștigat nici o partidă însă au mari probleme Energiei Rovinari în prima etapă și celor de la BC Timișoara în cea de a doua. Astfel galebeni-verzii se pot gândi să le facă viața grea campionilor.

Între cele două echipe nu există confruntări anterioare, Concordia aflându-se pentru prima dată pe prima scenă a baschetului românesc.

Cel mai așteptat duel 1 la 1 al acestei partide, va fi cel dintre Gerarld Lee și Aleksandar Vuletic, în cazul în care Lee nu va fi lăsat în afara lotului, pentru că Asesoft are șapte străini. Finlandezul prahovenilor a demonstrat cu vârf și îndesat chiar din primele partide din ce motiv a jucat în această vară la EuroBasket. Lee a impresionat de la început iar în meciul de la Moscova cu Khimki a fost MVP-ul partidei cu 24 de puncte și 7 recuperări. Dacă ne uităm la Aleksandar Vuletic, un jucător care și sezonul trecut a jucat la Chiajna, vedem cel mai eficient jucător după primele 3 etape. Deși are doar 2.02m, sârbul pare de netrecut sub panou, strângând până acum o medie de 16 recuperări pe partidă. De asemenea un lucru surprinzător este că Vuletic este liderul Concordiei și la pase decisive dar toate aceste lucruri au o explicație, acest jucător joacă 40 de minute pe partidă.

Privind dintr-un alt unghi acest meci, ne putem gândi că Asesoft va încerca o partidă de conservare cu Chiajna, în care să forțeze la maxim dar să obțină o victorie lejeră. Ploieștenii vin după un drum lung din Rusia care cu siguranța i-a obosit. Asesoft a ajuns în România vineri dimineața. În noapte de joi spre vineri aceștia au făcut o escală la Praga pentru a ajunge înapoi acasă. Acesta este un motiv important pentru care elevii lui Vladimir Arnautovic să o lase mai moale, mai ales că urmează la mijlocul săptămânii viitoare meciul cu Pinar Karsyiaka din EuroCup, precedat de reeditare finalei din sezonul trecut.

Cu siguranță de la acest joc nu ne putem aștepta la nimic altceva decât la o victorie a Asesfotului. Chiar dacă vin după o victorie cu Khimki, prahovenii nu cred că se gândesc la un show total. Cel mai probabil vor fi la conducerea partidei de la un cap la celălalt dar nu vor forța pentru a nu se accidenta, sezonul este abia la început. Concordia își va vinde scump pielea dat fiind faptul că echipa este formată dintr-un nucleu de jucători tineri, extrem ambițioși.

Partida de la Ploiești va fi arbitrată de Vasile Alexandru, Vlad Ghizdăreanu și Negrea Valentin.

Startul jocului de sâmbătă se va da la ora 19:00, în noua sală Olimpia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!