Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Atlassib Sibiu învinge la Oradea și urcă pe primul loc în clasament

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.01.2014

CSU Sibiu a terminat sfertul al treilea cu un avantaj de 13 puncte, dar orădenii au revenit, fiind foarte aproape de a egala. În cele din urmă, sibienii s-au impus cu scorul 75-84 (17-14, 17-27, 16-22, 25-21).

Printre remarcații sibienilor, Milos Bojovic a reusit 26 de puncte și 9 recuperări, Christopher Lee 12 puncte și 9 recuperări, Matija Ceskovic 22 de puncte, în timp ce pentru Oradea, Radovan Markovic a terminat cu 15 puncte, Titus Nicoară 13 puncte și 18 recuperări, Vujadin Subotic 11 puncte.

Vom reveni cu detalii.

 


 

CSU Atlassib Sibiu conduce pe CSM Oradea cu scorul 43-41 (17-14, 17-27) la pauza meciului contând pentru etapa a 15-a.

La gazde, Vujadin Subotic are 9 puncte marcate, Daniel Dillon 6, iar pentru sibieni, Milos Bojovic 21(!), Octavian Popa-Calotă 6.

Vom reveni cu detalii.

11 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Meritat
    Victorie meritata pt sibieni. Gazdele au facut poate cel mai prost meci din acest campionat. Problemele se acutizeaza la CSM : Subotic jucator cu CV adus sa faca diferenta joaca foarte prost si in plus sfidand pe toata lumea isi asuma aruncari dificile in momentele in care echipa avea sanse sa revina. Markovic adus " sa bage de la 3 " a cam uitat sa o faca reusind doar o aruncare din multe incercari. Francklin candva mintea limpede a echipei este confuz si nu gaseste solutii in atac. Dillon inconstant. Cu ce ramanem ?
    Poate ca Achim ar trebui sa-i scuture putin pe o parte din titulari. Mis-a parut ca Popescu afost mai organizat si mai eficient. Poate ca Comagic merita mai mult de 5-6 minute. Poate ca Subotic ar trebui sa reflecteze mai mult pe banca.
    Prea multe slabiciuni intr-un meci jucat acasa in fata unor suporteri fantastici.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      doar o infrangere
      Nu trebuie sa tragem un semnal de alarma pt un meci pierdut. Mai sunt sufuciente meciuri pana la final si asa cum stim cel mai important e cum jucam un play-off. Referitor la jucatori eu consider in continuare ca avem un lot foarte bun. De acord ca Subotic a ramas dator dar sper ca in urmatoarele meciuri sa creasca in joc (de ex cum a jucat in dubla cu Timisoara). Markovic a intrat putin in umbra dar oricat am fi de nostalgici, e peste Lupu.
      Ieri toata echipa a jucat slab nu doar Subotic si Markovic (au fost totusi primul si al treilea marcator al echipei). Refritor la numarul de minute eu zic ca atat Popescu cat si Tibarna au tot timpul 40% din timp pe parchet. Comagic a gresit ieri la 2 sau 3 atacuri consecutive si l-a schimbat, atltfel juca mai mult.
      Oricum ieri a fost primul meci pe care l-am pierdut clar (Cu Craiova, Asesoft si Cluj puteam si chiar meritam sa castigam) si aici e meritul Sibiului. Un sincer bravo echipei din Sibiu si sa o tineti tot asa.

      cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    ...
    La Oradea la toate meciurile se scandează ''hotii, hotii'' ? Ar trebui sa angajeze mai multi politisti in cazul asta ...

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu alexander :

    meci bun
    momentan avem o echipa care arata bine.. un joc pe care l-am dominat in mare parte, cu un minus mare pentru primele minute din sfertul 4.. ma bucur totusi ca nu au cedat cand s-a apropiat oradea. Si ca sa ii raspund la "un moldovean" la untrebarea "cu ce ramanem?" - ramaneti cu nicoara. un jucator genial, cel mai bun pe postul lui. Bafta sibiu, si bafta oradea in continuare.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Ai dreptate,moldovene,
    Azi echipa lui Achim,nu a jucat nimic,nimic.Vedetismul a inceput sa-si spuna cuvantul din nou.Achim ar trebui sa acorde mai multe minute lui Dani,Bogdan si Comagic.Anul trecut Bogdan a ajutat mai mult echipa,dar acum "CV aduse"de Achim il tin pe banca.De Will si Dilon nu stiu ce sa zic,probabil sunt stresati asa se vede din tribuna,cat despre Markovici ...s-auzim ca e cel mai cel in continuare.Eu unul regret doi jucatori care au plecat de la noi anul trecut,Nemania care era un jucator de creatie,si pe care tehnicienii au vrut sa-l transforme in mare marcator,si Silviu de care Achim,Sere si Pop,au vrut sa scape de el,pentru ca era cel mai iubit jucator,asta e faptul e consumat,sper ca sa-si revina baietii si sa castige cu Tamba.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Frumos
    Sincer sa fim, nu cred ca e vreunul dintre noi care ne gandeam ca vom invinge Oradea la ea acasa, am ramas cu un gust amar dupa meciul de la Bucuresti, insa astazi baietii au fost mai determinati ( poate din cauza barbiilor, am observat ca erau nebarbieriti aproape toti :)) ), glumesc, ne-au intrat si aruncarile de 3 , am stat bine la recuperare , dar am facut si niste greseli copilaresti in anumite momente, greseli repetate si de catre oradeni din pacate pentru ei, suferim mult pe finaluri pentru ca avem totusi o rotatie scurta, dar oricum ramane o victorie mare. Vreau sa urez bafta echipei din Oradea si sa felicit publicul, doar asa putem face din baschet un sport din ce in ce mai atractiv in Romania , asta v-o spune un sibian , care credeti-ma ca stim ce inseamna o atmosfera frumoasa, asa cum era odata in sala Transilvania sau cum e si acum.
    O seara frumoasa tuturor ! Hai CSU !!!

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova A|bastru :

    Felicitari
    Invingatorilor, capul sus invinsilor ... Sibiul are o echipa frumoasa, frumoasa de tot, pacat ca nu au si 2,3 romani care sa ajute echipa cateva minute pe meci . Ii vad in situatia noastra de anul trecut, usor usor o sa se instaureze oboseala.

    Bafta multa in meciul contra celor ce striga intr-o sala de sport romaneasca in limba ungureasca !!!

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Despre meci
    @bdevil: Noi doi ne stim din alta parte :) insa sincer iti spun imi pare rau ca aia sa fi fost singura chestie care ti-a atras atentia pe tot parcursul meciului. pe bune, consider ca a fost un spectacol frumos de urmarit pentru neutri.

    Campionatul asta o singura data s-a mai produs acea scandare in Arena Antonio Alexe. Iti garantez lucrul asta si nu am dubii ca nu ma vei crede. E aproape inevitabil ca un meci arbitrat de Ciulin sa fie finalizat fara a acea scandare. Din nefericire pentru tine, cu Farul nu ai cum sa simti asta, insa intreaba "colegii" de la Mures, Cluj, Sibiu, Craiova, etc, sa vezi ca-ti vor confirma chestia asta.

    Si nu, arbitrajul nu a defavorizat vadit pe Oradea, insa nonsensul multor decizii date in ambele parti a iritat publicul. Urmareste atent fiecare joc arbitrat de Ciulin intr-o sala grea si vei vedea ca va face orice sa devina el actorul principal si sa capteze atentia.

    Sibiul a jucat un baschet exceptional, in totala antiteza cu Oradea care pare sa nu se regaseasca dupa socul de la Cluj, oarecum explicabil, insa campionatul e o cursa lunga si consider ca toti suporterii oradeni trebuie sa avem maturitatea si cerebralitatea necesara de a constientiza asta, e o perioada mai proasta, intradevar, insa fiecare echipa a avut si are in sezonul regulat suisuri si coborasuri, infrangerile sunt neplacute, insa trebuies gestionate cu intelepciune, inclusiv de catre noi fanii. Consider ca ne sta rau sa criticam jucatori, sau antrenorii, cand in urma cu nu foarte mult timp sarbatoream impreuna victorii nebanuite in cupele europene. Nu vreau sa insist, fiecare are dreptul la opinie si nu doresc sa intru in polemica cu nimeni.

    Felicitari sincere sibienilor inca odata, mi-a placut cum a gestionat Perisic fiecare moment dificil, fiind ajutat si de elevii sai care au prins o seara foarte buna si ma bucur nespus ca publicul din Sibiu nu doar ca va gusta play-off-ul din nou, dupa o mica pauza, insa chiar va avea avantajul terenului propriu in fata unui numar destul de mare de echipe, poate chiar in fata tuturor, ceea ce inseamna enorm !

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    despre meci
    Felicitari Sibiului pentru o victorie absolut meritata.

    Din pacate echipa noastra se afla intr-un blocaj, nu reusim sa mai sufocam adversarul. Astazi cred ca ne-a lipsit cel mai mult Denison. Cu prestatia lui obisnuita sub panou si mai ales cu punctele lui meciul era mult mai strans. Pacat ca la 72-73 cand Sarovic a dat de trei, Subotic (pe care il asteptam sa explodeze pe masura CV-ului) s-a incapatanat sa arunce si el de 3.
    Grotesc spectacolul lui Ciulin care te fura cu zambetul pe buze. Si aici ma refer la ambele echipe. Cand s-a strigat hotii s-a umplut paharul si evident era adresa fluierasilor si nicidecum echipei din Sibiu.

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    @F4D
    I know. :) Fii sigur ca n-am ramas doar cu faza aia in minte. Publicul oradean isi sustine echipa de fiecare data, dar se lasa purtat de val evident cand echipa joaca modest. Au fost niste decizii de arbitraj aiurea, in ambele parti ... dar atunci echipa avea nevoie de incurajari. Eu sunt adeptul sustinerii neconditionate si mai putin dat vina pe fluierasi care oricum vor fi sub nivelul LNBM orice am face. Oradea din pacate nu s-a ridicat la ziua buna pe care Sibiul a prins-o. Publicul de acolo sunt sigur si sper c-au inteles ca echipa lor a intalnit o echipa mai buna si sa nu-si mai bata capul cu fluierasii ca vor fi praf 4ever and ever.

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    @F4D
    Sa nu se inteleaga gresit, fluierasii vor fi praf 4ever and ever.

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!