Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Atlassib Sibiu învinge pe BC Mureş Târgu Mureş

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
30.11.2014

CSU Atlassib Sibiu 91-78 BC Mureș Târgu Mureș
5-3 Statistica 3-5

 

CSU Atlassib Sibiu învinge formaţia BC Mureş Târgu Mureş, pe parchetul Sălii “Transilvania” Sibiu, la capătul unui meci spectaculos, în care sibienii s-au trezit abia din repriza a treia. “Galben-albaştrii” au întors soarta meciului după pauza mare, când tabela arăta 43-53, pentru ca în celelalte două reprize să arate o altă faţă şi să învingă fără emoţii cu 91-78.

 CSU Sibiu începe partida fără Popovic, care a suferit o ruptură musculară şi nu se află pe parchetul Sălii “Transilvania”. Meciul începe ca din puşca, Peciukas şi Lee fiind principalii actori ai debutului de partidă. Peciukas a marcat două coşuri de trei puncte, iar Lee două coşuri de două de puncte, într-un singur minut. Urmează o perioadă bună de joc din partea mureşenilor, care se distantează la 19-11, moment în care Perisic solicită time-out. Sibienii reuşeau contraperformanţa de a marcat doar două puncte în ultimele două minute, în timp ce BC Mureşul punctau de zece ori. Imediat după timpul de odihnă, Lee marchează printr-un stop şut de două puncte, dar Barro îi răspunde cu acelaşi procedeu şi face 21-13. Deocamdată, Mureşul pare echipa mult mai concentrată şi mult mai incisivă pe faza ofensivă. La finele primului act, mureşenii conduc cu 30-21. Cei mai buni jucători ai primei reprize sunt Lee (9 puncte), din partea sibienilor, şi Barro (8 puncte) din tabăra oaspeţilor. Diferenţa primului sfert s-a făcut clar de la loviturile de dincolo de semicerc, acolo unde sibienii nu au izbutit să marcheze niciun coş din două încercări, în vreme ce mureşenii au înscris 3/6. Statistica de două puncte pare să fie mult mai echilibrată 9/14 pentru CSU Sibiu şi 8/10 pentru BC Mureş.

A doua repriză începe cu un pressing riscant al sibienilor, ce le pune mari probleme mureşenilor. Bojovic şi Seals îi readuce în meci pe sibieni, apropiindu-i la patru lungimi. S-a schimbat foarte mult apărarea în acest debut de act doi, pentru cei de la CSU Sibiu, iar la scorul de 32-28 pentru Mureş, Sekulovic cere time-out. Antrenorul mureşenilor simte nevoia să regleze lucrurile, pentru că jucătorii săi au marcat doar două puncte în primele două minute. Mureşenii ies din această pasă prin Ivanovic şi Peciukas, scorul devenind 37-28 pentru mureşeni. Cât de repede se pot schimba lucrurile într-un timp atât de scurt, iar acum e rândul lui Perisic să ceară time-out-ul. Calotă marchează pe contraatac, dar urmează din nou momente slabe de joc din partea sibienilor şi ecartul creşte dramatic în favoarea mureşenilor, 46-32. Bojovic şi Seals o aduce imediat pe CSU Sibiu din nou în cărţi, scorul de pe tabelă arătând 38-46. Dar repriza secundă se termină 53-43 pentru BC Mureş. Sibiul continuă să sufere din cauza absentei lui Popovic şi a accidentării lui Bubnic, care nu mai poate continua meciul, fiind accidentat în prima repriză. După primele două sferturi, CSU Sibiu a marcat 15/24 de la două puncte şi doar 2/11 de trei, în timp ce BC Mureş stă mult mai bine, 14/18 de la două puncte şi 7/9 de dincolo de semicerc.

Ieşiţi de la cabine, sibienii par o echipă schimbată total, mult mai agresivă şi prezentă în meci.

Punctele lui Seals şi Bojovic îi aduc pe sibieni la doar şase lungimi distanţă, într-un debut de sfert trei sufocant. Meciul prinde ritm, sibienii dau senzaţia că s-au trezit, în timp ce mureşenii nu au reacţie la pressing-ul ucigător prestat de elevii lui Perisic. Sibiul recuperează ecartul după doar cinci minute prin Calotă, care marchează superb de dincolo de semicerc şi scorul devine 59-59. Sibiul se apără mult mai exact şi din ce în ce mai bine, lucru care se vede pe tabela de marcaj. “Galben-albaştrii” reuşind să se desprindă la şase lungimi, 65-59, după epuizarea primelor trei sferturi.  În actul trei, mureşenii au fost de-a dreptul sufocaţi şi fără vlagă, reuşind contraperformanţa de a înscrie doar 6 puncte, în timp ce sibienii au punctat de 22 de ori.

Setul decisiv începe tot cu Sibiul la timonă, care pare decisă să încheie conturile. Seals prinde nişte momente de graţie, marcând două coşuri de trei puncte, în câteva secunde. CSU Sibiu zburdă în continuare pe teren, tabela arătând în debutul actului decisiv o diferenţă de 10 puncte, în favoarea sibienilor, 76-66, după o altă aruncare senzaţională de trei puncte, de data aceasta furnizată de Johnson. Ce n-au marcat sibienii în prima repriză marchează în aceste momente. Până la final, CSU Sibiu măreşte ecartul şi mai mult, partida terminându-se cu scorul de 91-78.

Cei mai buni oameni ai partidei au fost Lee, de la CSU Sibiu, care a marcat 17 puncte şi a obţinut 15 recuperări, iar din tabăra oaspeţilor s-a remarcat Barro, cu 16 puncte şi 12 recuperări.

14 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Greseala
    O mica mare greseala in titlu :) O singură răsturnare de situaţie, dar una mare. De la +14 am ajuns la -13. Atât. :) În rest felicitări CSU pentru repriza a 2-a prestată.

    cu 9 ani în urmă (30.11.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    lot
    Daca tot este sa luam bataie de la toate echipele, nu ar fi mai bine sa jucam cu mai multi localnici si tineri? Eu cred ca lumea ar merge la sala cu mai multa tragere de inima.

    cu 9 ani în urmă (30.11.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Acasa zmei, in deplasare...petarde
    E o diferenta mare intre ceea ce jucam acasa si ce jucam in deplasare, in special ultimele deplasari...desi am inceput slabut cu un joc foarte bun al mureseniilor ajutati fiind si de loviturile de la distanta.
    In a doua parte am jucam mult mai bine, ne-am aparat foarte bine, au intrat si loviturile, iar scorul s-a rasturnat din fericire pentru noi.
    Alt meci arbitrat de ciulin, alti nervi, pur si simplu ma scoate din minti, e un jeg international, un bulangiu notoriu, cele mai sincere urari de morti pentru el...

    cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Completare
      Imi cer scuze de limbaj, dar efectiv nu gasesc altul pentru el...
      Felicitari baietiilor pentru cum s-au batut, mai ales ca am jucat mare parte din meci in aceiasi oameni si fara Popovici, dar imi doresc sa joace la fel si in deplasare.

      cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    De fapt Ciulin nu a prea avut greseli la fazele lui.Greselile mari au fost comise de acel asa zis arbitru dragos nicolae. Problema lui Ciulin a fost ca in acest meci a acoperit toate deciziile aiurea ale juniorului. Dupa ce in sezonul trecut acest nicolae a avut prestatii lamentabile iata ca merge pe aceeasi panta. Daca anul trecut aveam unele dubii acum sunt ferm convins ca asta e pila cuiva. Nu e posibil sa arbitrezi asa de slab si sa fi lasat sa fliueri in continuare in liga nationala.

    cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      @JCN
      Nu neaparat greselile ma deranjeaza la el ci modul (gasturile lui) flegmatic, total lipsit de respect in care vrea sa atraga atentia in relatia cu jucatorii, cu oficialii si culmea chiar si cu publicul, nu ai vazut ca la a dat directiva crainicului sa nu mai fluieram atacurile mureseniilor pentru ca influentam nu stiu ce....cine o mai auzit asa ceva fratiilor ? si multe altele de-a lungul timpului

      cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      @JCN
      Nu neaparat greselile ma deranjeaza la el ci modul (gasturile lui) flegmatic, total lipsit de respect in care vrea sa atraga atentia in relatia cu jucatorii, cu oficialii si culmea chiar si cu publicul, nu ai vazut ca la a dat directiva crainicului sa nu mai fluieram atacurile mureseniilor pentru ca influentam nu stiu ce....cine o mai auzit asa ceva fratiilor ? si multe altele de-a lungul timpului

      cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Si inca o completare :D
    Succes mai departe Mures, aveti o echipa foarte buna, dar mai trebuie putin lucrat.

    cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      lucrat?
      Pana cand? Pana se termina sezonul? Si daca ne gandim ca nici nu am fost afectati de accidentari. :)

      cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !
      Rabdare, chiar aveti jucatori buni, in ultimii ani ati fost acolo sus, noi ce sa mai zicem, ai vazut ultimele 2 noastre deplasari ? socant... iar azi am jucat in 4 straini, stam in 2-3 jucatori in fiecare meci asta e, sperantele noastre sunt in meciurile de acasa, unde baietii nu au de ales si lupta pana la epuizare :)

      cu 9 ani în urmă (30.11.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    Srecko!
    Am mentionat si in alta parte, ...
    Este timpul ca Sekulovic sa-si deie seama ca asa nu se poate continua. In afara de 5-6, cateodata 7 jucatori restul echipei lustruieste banca. INACCEPTABIL, cu ce incapatanare isi mentine stilul si modul de abordare a meciurilor, chiar si cand acestea nu dau rezultat mai multe meciuri la rand. Poate sa sustina ca are o echipa de looseri, insa, cine daca nu antrenorul trebuie sa motiveze echipa. Incep sa ma satur de filozofia lui de joc, care nu prea se arata in ultimul timp!

    cu 9 ani în urmă (30.11.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    Csu Sibiu
    Nu stiu cat de buna este comparatia, insa anul acesta Sibiul seamana mult cu Craiova de anul trecut : jocuri foarte bune acasa, socant de proasta in deplasare. Pacat ca anul acesta Craiova joaca Prost oriunde ar juca. Speram la o revenire si pt noi

    cu 9 ani în urmă (30.11.2014) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    ..
    Urmăresc meciurile altor echipe cât imi permite timpul , dar in general ma uit peste statistici . Am si eu o întrebare pentru cei mai apropiați echipei din Mureș , care e treaba cu Emile si Polyak ? Sunt străini ? De ce joaca atât de putin ? Sau dacă sunt slabi , de ce sunt păstrati ? Totuși Mureșul are o valoare si anumite rezultate bune , nu cred ca își permite sa aducă anumiti străini doar ca sunt putin mai valorosi ca decât juniorii . Sper sa ma lămurească cineva si sper ca nu am pus vreo întrebare prosteasca . In rest o seara buna !

    cu 9 ani în urmă (01.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    nu este prosteasca
    Nu este întrebare prostească, doar că noi suporterii nu ştim răspunsul. Polyák este menţinut în lot în calitate de jucător autohton - are dublă cetăţenie - română şi maghiară. A fost chiar membru a naţionalei U20 a Ungariei. Srecko spune că nu poate face faţă unui meci cu aşa miză ca cel de ieri. În amicale s-a mişcat chiar foarte bine. Cu Sammy este altă treabă. El este american. Am crezut că cu plecarea lui Sinadinovic va prinde minute multe, dar ne-am înşelat. Nu vedem nici noi rostul păstrării lui în lot. :)

    cu 9 ani în urmă (01.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!