Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU CSM Oradea începe anul cu o victorie acasă, în fața tinerei echipe din Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.01.2019

CSU CSM Oradea s-a impus cu 65-54 în partida cu CSM Alexandria, pe sferturi: 25-10, 16-16, 18-17, 6-11. Meciul a contat pentru runda a 2-a din Grupa Galbenă a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Gazdele au avut un avans maxim de 20 de puncte și toate cele cinci titulare bihorence au fost în double-digits.

Grupa Galbenă, a doua valorică din faza secundă a campionatului, s-a reluat după două săptămâni, cu partida de la Arena Antonio Alexe. Mihai Coldea le-a trimis în 5-ul de start al orădencelor pe Mirjana Beronja, Ioana Gavra, Ruxandra Chiș, Tierney Pfirman și Anisia Croitoru. Mădălin Piperea a răspuns cu Ioana Bota, Cătălina Crăciunescu, Mihaela Mihai, Andreea Mazilu și Andreea Horlea. Cele două echipe erau despărțite de 7 puncte înaintea acestei partide. CSU CSM era pe prima poziție în Grupa Galbenă, cu 22 de puncte, în timp ce teleormănencele ocupau locul 5, penultimul, cu 15 puncte. Locul 1 în GG permite accesul în play-off la finalul fazei a doua a campionatului. Reamintim că CSM Alexandria, formație înființată anul trecut, nu poate intra în play-off, fiind afiliată provizoriu, astfel că a optat pentru un lot cu o singură senioară.

Beronja a deschis scorul în partida din runda secundă în a doua grupă valorică, iar Croitoru și Gavra au făcut 8-0. Oaspetele au avut trei turnovers în primele trei minute, iar Crăciunescu marca primele lor puncte cu o reușită de la distanță, în minutul 4. Beronja și Horlea au dus scorul la 10-5 la jumătatea primului sfert. Au urmat patru minute fără coș pentru tinerele vizitatoare, iar gazdele au profitat. Croitoru, Pfirman și triplele lui Kokovay și Chiș au dus run-ul orădean la 13 puncte și scorul era 23-5 în minutul 8. Pfirman a mărit ecartul la 19 lungimi, dar au fost aproape două minute fără punct pentru gazde. Mihai și Lungu au redus puțin diferența și la prima pauză tabela arăta 25-10.

S-a marcat puțin în primele trei minute din sfertul secund, câte două puncte pentru fiecare formație. Bota a redus ecartul la 13 puncte. Au urmat reușite de la distanță semnate de Gavra, Mihai și Chiș, iar Gavra a dus diferența la 20 de puncte, 37-17 în minutul 16. Mihai și Mazilu au înscris de după semicerc în a doua parte a sfertului și scorul la pauza mare era 41-26.

Triplele lui Botorogeanu au micșorat distanța la 12 puncte la jumătatea sfertului trei, 45-33. Pfirman și Beronja au marcat după intercepții și au păstrat formația gazdă la +16. Mihai, Crăciunescu și Lungu au redus din nou diferența la 11 puncte, iar triplele lui Beronja și Chiș au mărit-o la 19. La ultima pauză tabela arăta 59-43.

Chiorean și Chiș au refăcut diferența maximă, de 20 de puncte, în primul minut al sfertului patru. Au urmat mai mult de șapte minute în care gazdele nu au mai găsit drumul spre coș. Mazilu a înscris de două ori la rând de după semicerc, iar Bota și Botorogeanu au strâns ecartul la 11 lungimi, 63-52 cu două minute rămase din joc. Câmpeanu și Bota au înscris câte două puncte în penultimul minut, stabilind scorul final, 65-54. CSU CSM Oradea ajunge la un bilanț de 11 victorii și 3 înfrângeri și ocupă primul loc în Grupa Galbenă cu 24 de puncte. CSM Alexandria are 2 succese și 12 eșecuri în LNBF, fiind pe cinci, cu 16 puncte.

Deși a fost diferență de o singură minge pierdută între cele două echipe (18-19), gazdele au profitat mult mai bine de greșelile adverse, cu 26 de puncte după turnovers față de 13. Orădencele au făcut diferența cu cele 32 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 16. Oaspetele au avut 10 reușite de la distanță, cu patru în plus față de CSU CSM.

Mihaela Mihai a fost coșghetera partidei, cu 15 puncte (3x3) pentru formația vizitatoare. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 9 puncte (3x3), Lungu 8 puncte (7 recuperări), Bota 7 puncte (10 recuperări), Botorogeanu 7 puncte (2x3), Crăciunescu 6 puncte (3x3) și Horlea 2.  

Tierney Pfirman a încheiat în double-double pentru gazde, cu 12 puncte și 11 recuperări. Toate celelalte patru jucătoare din formula de start au fost în double-digits: Croitoru 12 puncte, Beronja 11 puncte (6 pase decisive), Chiș 11 puncte (3x3, 5 assist-uri) și Gavra 10 puncte (7 recuperări). Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Kokovay 5 puncte, Chiorean 2 și Câmpeanu 2 puncte.

În etapa a 3-a, programată săptămâna viitoare, orădencele vor juca pe terenul celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc, iar teleormănencele vor întâlni în deplasare pe CSM Târgu Mureș.

*foto: ebihoreanul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!