Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU CSM Oradea și Phoenix Știința Constanța se întâlnesc din nou după meciul decis la masa verde

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.11.2018

Grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin a ajuns la etapa a 10-a. Un meci al acestei runde s-a disputat acum două săptămâni, când Rapidul câștiga acasă cu 61-43 duelul cu CSM Alexandria. CSU CSM Oradea și Phoenix Știința Constanța joacă sâmbătă, 1 decembrie, iar ACS KSE Târgu Secuiesc primește duminică vizita celor de la CSM Târgu Mureș, ambele meciuri fiind programate de la ora 17:00.

CSU CSM Oradea găzduiește sâmbătă, de la ora 17:00, duelul cu Phoenix Știința Constanța la sala Universitatea. Vor arbitra Tudor Crișan, Adela Vilt și Eugen Lăzărescu, supervizați de Radu Bucerzan. Meciul tur s-a disputat în 17 octombrie și pe teren a fost 74-42 pentru constănțence. Dar rezultatul consemnat este 0-20, cu Phoenix Știința pierzând la masa verde pentru că nu a plătit amenda de la tehnicul lui Chelsea Douglas înainte de acest meci și jucătoarea avea dreptul de joc suspendat. A fost singurul pas greșit făcut de constănțence în acest sezon, acestea revenind deja pe prima poziție în grupa B, cu 14 puncte (7 victorii și o înfrângere). Elevele lui Predrag Stanojcic au câștigat toate cele trei partide pe care le-au jucat în deplasare în campionat. Acestea au jucat deja două meciuri oficiale după pauza de naționale, la Alexandria (câștigat cu 74-50) și acasă cu ACS KSE Târgu Secuiesc (71-53).

De partea cealaltă, CSU CSM Oradea va juca din nou după mai mult de două săptămâni de la ultima partidă oficială. Orădencele au avut două meciuri în cinci zile cu Agronomia București, câștigându-le pe ambele, cu 81-55 în capitală și 73-43 acasă. Bihorencele au două victorii și o înfrângere pe propriul teren în grupa valorică B. Acestea au 12 puncte, după 5 victorii și 2 înfrângeri. După rezultatul la masa verde din tur, scorul confruntărilor directe dintre cele două echipe este 2-2, celelalte trei partide s-au disputat în sezonul trecut.

Duminică se dispută ultimul meci al etapei a 10-a din grupa valorică B, între ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM Târgu Mureș. Brigada de arbitri va fi formată din Ștefan Atomulesei, Diana Oprea și Tiberiu Trif, cu Alexandru Columban comisar. Ambele echipe vin după înfrângeri în etapa intermediară de miercuri. Mureșencele au suferit primul eșec pe propriul teren, 46-69 cu Rapidul. Echipa nou-înființată nu poate promova în grupa roșie și în play-off, pentru că are afiliere provizorie. Formația lui Ionel Brustur are 13 puncte și ocupă momentan locul 3, după 5 victorii și 3 înfrângeri. În deplasare CSM-ul are un bilanț de 2 victorii și 2 înfrângeri.

ACS KSE Târgu Secuiesc a cedat în ultima etapă la Constanța, cu 53-71. Covăsnencele au 11 puncte, cu 3 victorii și 5 înfrângeri. Echipa pregătită de Ljubomir Kolarevic are 2 victorii și o înfrângere acasă în campionat. În tur, la Târgu Mureș, gazdele s-au impus cu 64-57. A fost singura confruntare directă între cele două echipe, mureșencele fiind la primul sezon.

Agronomia București stă în această etapă. Echipele din grupa valorică B au parte de o perioadă destul de aglomerată, cu etape intermediare în trei săptămâni la rând. Ultima rundă din prima fază va fi în 19 decembrie.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!