Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU CSM Oradea se impune pe terenul Agronomiei și întrerupe seria de 2 eșecuri

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.11.2018

CSU CSM Oradea s-a impus în deplasare cu Agronomia București și ajunge la 4 victorii în grupa valorică B. Partida din capitală s-a încheiat cu scorul de 55-81, pe sferturi: 12-19, 8-20, 9-22 și 26-20. Echilibru a fost doar în primele minute, iar oaspetele au avut un avans maxim de 34 de puncte, spre finalul sfertului trei. Vilcinschi a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte pentru gazde, iar Chiș și Mititelu au fost în double-double pentru orădence.

Înaintea partidei de astăzi, formația bihoreană a încheiat turul grupei valorice B cu două înfrângeri. CSU CSM Oradea a primit la masa verde victoria din deplasare cu Phoenix Constanța și ajungea la 3 victorii și 2 înfrângeri. Agronomia a cedat ultimele trei partide din campionat și avea 2 victorii și 3 înfrângeri. Cele două echipe au un meci mai puțin, chiar confruntarea directă din prima etapă.

Agronomia București a început partida din runda a 8-a cu Neagu, Topală, Chelariu, Vilcinschi și Chițanu. CSU CSM Oradea le-a avut în 5-ul de start pe Gavra, Chiș, Pfirman, Croitoru și Beronja. Vilcinschi a deschis scorul, Pfirman a egalat și Beronja a reușit prima triplă. Vilcinschi și Chițanu le-au readus pe gazde în avantaj, 12-9,  cu două reușite de la distanță, dar Agronomia nu a înscris în ultimele trei minute și jumătate ale sfertului. Oaspetele au reușit un run de 10 puncte și la prima pauză scorul a fost 12-19.

Beronja, de două ori, și Chiș au scuturat plasa de la distanță și au dus scorul la 16-28 în minutul 14. Bucureștencele nu s-au regăsit în atac și CSU CSM s-a îndepărtat la 19 puncte la jumătatea partidei, când tabela arăta 20-39. Pfirman și Gavra au mărit ecartul la 31 de puncte în prima parte a sfertului trei și au dus scorul la 22-53. Cea mai mare diferență, de 34 de puncte, s-a înregistrat în minutul 29. La ultima pauză scorul a fost 29-61. Gazdele au scăzut ecartul la 22 de puncte după două triple la rând ale lui Vilcinschi, iar Chiș și Mititelu au înscris ultimele coșuri și au stabilit rezultatul final: 55-81.

Oaspetele au avut 48% reușite din acțiune (31/64) față de 37% cât au avut gazdele (20/53). Orădencele au avut în plus 9 reușite din semicerc, 2 triple și 2 libere. CSU CSM a reușit cu 13 recuperări mai mult, 41 față de 28. Formația pregătită de Mihai Coldea a înscris 21 de puncte pe contraatac, față de 5 ale bucureștencelor.

Sonia Vilcinschi a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte (5x3), dar a avut și 8 mingi pierdute. Pentru Agronomia au mai înscris: Chițanu 16 puncte (5 recuperări), Chelariu 6 puncte, Brudea 3 și Militaru 2 puncte.

Tierney Pfirman a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 17 puncte plus 8 recuperări, urmată de Gavra cu 15 puncte. Două bihorence au fost în double-double: Chiș cu 14 puncte (2x3) și 12 pase decisive și Mititelu cu 11 puncte și 12 recuperări. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Beronja 13 puncte (3x3), Croitoru 4 puncte (6 recuperări), Kozma Fogados 4 puncte și Kokovay 3.

Cele două echipe se vor înfrunta din nou peste 5 zile, în restanța din etapa 1. Partida este programată în 14 noiembrie, de la ora 14:30, la Arena Antonio Alexe. După acel meci va urma pauza pentru naționale, până în 28 noiembrie.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!