Stiri Liga I Masculin

CSU Cuadripol: ”Vrem să creștem jucătorii și să promovăm în 3-4 ani!”

Costin Marinescu

Costin Marinescu
15.10.2013

CSU Cuadripol Brașov  nu se gândește nici în acest sezon la promovarea în LNBM.

Eugen Roșu, antrenor secund al echipei din Liga 1 și unul dintre oamenii de ale căror nume se leagă istoria recentă a baschetului din Brașov, spune că obiectivul este închegarea și creșterea în valoare a unei echipe care să atace promovarea peste 3-4 ani.

Evoluăm cu mulți jucători tineri, mulți dintre ei făcând parte și din echipa de U20 a clubului, spune tehnicianul într-o declarație acordată site-ului nostru. Nu ne-am propus să promovăm în acest an. Dorim să creștem acești jucători, să formăm o echipă puternică și să atacăm promovarea peste 3-4 ani.

Iar drept dovadă a afirmațiilor antrenorului brașovean stă partida cu concitadina de la Corona, din etapa a 2-a a Ligii 1 masculin. Cel mai în vârstă jucător al lui CSU trecut pe foaia oficială a meciului a fost Forriter Szabolcs, născut în aprilie 1991. Alți patru jucători care au evoluat în weekend contra Coronei au 19 ani (Stochici, Diaconescu, Onea și Chiriac), iar mezinul formației a fost Tudor Gheorghe (foto), conducătorul de joc urmând a împlini la anul în mai 17 ani.

Vezi lotul CSU Cuadripol Brașov

Vezi toate informațiile despre CSU Cuadripol Brașov

Vârsta fragedă nu l-a împiedicat însă pe Tudor să fie cel mai bun marcator al echipei sale în victoria de sâmbătă. El a marcat 18 puncte, 12 dintre ele venind din spatele semicercului de 6.75m. Chiriac, Stochici și Onea au fost următorii pe lista marcatorilor.

Eugen Roșu speră ca formația sa să joace bine, iar evoluțiile bune să aducă  lumea la sală. CSU Cuadripol își desfășoară meciurile de pe teren propriu în Sala Liceului de Informatică, o arenă în care pot intra până la 1000 de persoane și care va avea în curând și un parchet nou.

CSU a debutat cu două victorii în actuala ediție a Ligii 1 masculin. În prima etapă a învins la 20 de puncte diferență pe Vabova Sf. Gheorghe, echipă ce anul trecut s-a calificat la turneul semifinal, iar în runda precedentă a trecut de Corona cu 74 - 66.

Urmează însă trei examene dificile: Concordia 2, Steaua 2 și Asesoft 2, echipele satelit ale unor cluburi din LNBM, formații ce fololesc și jucători cu experință pe prima scenă a baschetului românesc. Dar în astfel de dueluri se vede adevărata față a unei echipe și doar în meciuri puternice jucătorii pot crește în valoare, adică exact obiectivul pe care CSU și-l propune în acest sezon.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!