Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești, net superioară Mediașului în confruntările directe

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
05.10.2013

Gaz Metan Mediaș și CSU Asesoft Ploiești se întâlnesc duminică într-un meci din cadrul primei etape a sezonului 2013/14 din LNBM.

Medieșenii și ploieștenii s-au întâlnit de 24 de ori din sezonul 2005/06 până acum. Campioana în exercițiu a câștigat 20 din aceste meciuri, în timp ce doar 4 au fost adjudecate de Gaz Metan. Din victoriile obținute de trupa de la malul Târnavei Mari, 3 s-au înregistrat pe teren propriu și una singură în deplasare.

Unele întâlniri dintre cele două formații au fost interesante din mai multe puncte de vedere.

În turul sezonului 2010/11, în Sala Sporturilor din Mediaș a avut loc o confruntare ce a avut nevoie de două reprize de prelungiri pentru a-și stabili câștigătoarea. Finalul a consemnat victoria aredelenilor, 120-118. Jarret Howell și Adrian Tudor erau pe atunci principalii realizatori ai celor două formații. Howell avea 31 de puncte și 9 recuperări pentru Mediaș, în timp ce Tudor termina partida cu 23 de puncte pentru Asesoft. Acesta a fost ultimul meci în care a evoluat regretatul Nikola Ilic.

Un an mai târziu, tot la Mediaș, soarta jocului dintre Gaz Metan și Asesoft era decisă la masa verde. Asta deoarece în primul sfert al meciului tehnicianul de atunci al ardelenilor, Ovidiu Teleabă, trimitea pe parchet al 5-lea baschetbalist străin, încâlcând astfel regulamentul care prevedea ca pe tot parcursul meciului cel puțin un român să fie pe teren pentru fiecare echipă. Medieșenii au pierdut meciul, 0-20, în urma deciziei FRB. Jocul a continuat însă până la finalul timpului regulamenter, echipele fiind obligate să repsecte contractul cu televiziunea ce transmitea meciul, și s-a încheiat cu scorul de 97-82 în favoarea oaspeților.

Confruntarea de duminică este programată pentru ora 17:30 și va fi transmisă în direct de Digi Sport.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!