Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești se impune în fața rivalilor de la Cluj

Paul Olar

Paul Olar
30.11.2013

73-66
9-1 Statistica 7-4

CSU Ploiești a oferit sâmbătă o reprezentație de forță în "Derby-ul României" cu "U"-BT Mobitelco. Prahovenii au dominat în mare parte întâlnirea din etapa a-X-a și s-au impus mai ușor decât o arată scorul de 73-66.

Gazdele încep în formula Filip Adamovic, Alhaji Mohammed, Rawle Marshall, Cătălin Burlacu și Gerald Lee, în vreme ce Dorin Pintea îi trimite în teren pe Miljan Medvedj, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan și Boris Lalovic.

Prima reușită a încleștării vine de la americanul Alhaji Mohammed, care scutură plasa de la mare distanță. După câteva minute de tatonare sosește și replica clujenilor, Darius Hargrove trecându-și în cont o oferită. Același Mohammed punctează din nou din spatele arcului de cerc, iar CSU Ploiești are un start bun, din moment ce tabela indica 10-5. Ardelenii își revin grație tandemului Mihai Silvășan & Boris Lalovic și încheie în avantaj minim actul întâi, 12-13.

Combatantele au un parcurs strâns până în minutul 13, când pe tabelă se înregistrează ultima egalitate, 17-17. Campioana își impune ritmul după reușita lui Rawle Marshall, urmat mai târziu de un slam-dunk pe contraatac al lui Gerald Lee. "Alb-negrii" nu au reacție și sunt pedepsiți imediat de Chris Dunn, care își desprinde echipa la 10 lungimi, 30-20. Mihai Silvășan îi scoate din faliment pe clujeni cu un coș spectaculos marcat din fața lui Vladimir Tica, însă Asesoft intră la cabine conducând cu 11 puncte, 34-23.

"U"-BT Mobitelco revine pe parchet o idee mai motivată. Mihai Silvășan continuă prestația de excepție pe faza ofensivă și pentru oaspeți Josh Sparks contribuie seminficativ în spațiul de trei secunde. Astfel, băieții lui Bobo Pintea limitează ecartul de pe tabelă la cinci puncte, 39-34. Gerald Lee nu este de acord cu răbufnirea adversarilor de pe Someș, Rawle Marshall trântind peste câteva minute două coșuri consecutive de la 6.75. Cea mai mare diferență de scor este stabilită de căpitanul Burlacu, care declanșează sărbătoarea în Sala "Olimpia".

Deși actul decisiv a început de la scorul de 61-38 în favoarea Asesoft-ului, Silvășan și compania nu s-au dat bătuți. Cu o evoluție curajoasă, sportivii din Transilvania au inaugurat sfertul patru cu un parțial de 3-16, forțându-l pe Vladimir Arnautovic să solicite timp de odihnă. Darius Hargrove iese la rampă pe final, dar Filip Adamovic și Cătălin Burlacu liniștesc apele prin coșuri de la distanță.

Cu 15 puncte și 5 recuperări, Gerald Lee a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Pivotul finlandez a fost secondat de Rawle Marshall, autor a 15 puncte, 4 recuperări și tot atâtea pase decisive. Cătălin Burlacu a terminat disputa cu 7 puncte și 10 recuperări, iar Alhaji Mohammed a avut 14 puncte, 5 assist-uri și 3 recuperări.

De partea cealaltă, Mihai Silvășan s-a remarcat cu 17 puncte și 7 recuperări, în timp ce Darius Hargrove și-a trecut în cont 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. 

*Foto: Mirela Oprea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!