Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești se impune categoric în deplasare la Chiajna

Marius Petri

Marius Petri
07.02.2014

 Liga Națională 

Etapa a XVII-a

 

45-97

1-16 Fișa meciului 12-4

CSU Asesoft Ploiești a respectat calculele hârtiei în partida din Sala Sporturilor Chiajna, câștigând fără drept de apel disputa cu Concordia, scor 97-45 (30-11, 20-22, 20-4, 27-8). Deși au pierdut sfertul secund, ploieștenii nu au avut probleme în adjudecarea acestui meci, fiind în permanență la conducerea jocului.

Vlastimir Vukadinovic a început meciul cu Ararău, Stăncuț, Dimitris, Petrovic și Ștefan, în vreme ce Vladimir Arnautovic a trimis pe teren un prim cinci format din Guțoaia, Popovic, Mohammed, Lee și Krapic.

Gerald Lee are un început foarte bun de meci, marcând primele șapte puncte ale formației sale, care se instalează la cârma jocului și conduce cu 7-2 după trei minute de joc. Deși încearcă să țină scorul cât mai strâns, Chiajna cedează după șapte minute de joc și nu mai marchează până la sfârșitul sfertului, ploieștenii reușind să majoreze ecartul și să câștige prima parte cu 30-11.

Galben-verzii înscriu primii în sfertul doi prin Ștefan și încearcă să reducă din diferență, însă campionii en-titre se simt destul de confortabil la adăpostul avantajului luat în primele 10 minute. Elevii lui Vlastimir Vukadinovic marchează mai mult și scorul devine 20-36 cu aproape 5 minute înaintea pauzei. Ploieștenii faultează destul de des, Petrovic și Ștefan dovedind siguranță în aruncările de la linia de “libere” și tabela indică 29-41 după 18 minute de joc. Asesoftul întrerupe perioada bună a gazdelor prin Tica și Mohammed, însă Chiajna câștigă sfertul grație unui coș reușit în ultimele secunde de Petrovic și scorul pauzei este 33-50.

Odată cu revenirea de la cabine, CSU Ploiești arată din nou determinarea din prima parte și reușește 8 puncte consecutive în trei minute și jumătate. Gazdele încep să-și piardă eficacitatea din sfertul precedent și ratează constant, nereușind să marcheze deloc timp de șase minute, moment în care Vukadinovic cere time-out. Scurta întrerupere nu are efectul scontat, run-ul ploieșteniilor mărindu-se la 16 puncte. Cu două minute înainte de sfârșitul sfertului, Chiajna reușește să întrerupă seria gazdelor prin Vasile Ștefan, care înscrie un coș de două puncte. Astfel, ploieștenii câștigă a treia parte a meciului cu 20-4, intrând în ultimele 10 minute cu un avans de 33 de puncte.

Cele două echipe merg cap la cap în primele trei minute ale ultimului sfert, însă urmează din nou o cădere din partea gazdelor, care nu mai reușesc să țină pasul. Astfel, Asesoft mărește distanța la 44 de puncte, conducând cu 87-43 cu patru minute înainte de final. Rasty Dimitris pune capăt seriei de 13 puncte consecutive ale ploieștenilor, care nu reușesc să atingă borna celor 100 de puncte înscrise. Meciul se încheie cu scorul de 97-45, iar Asesoft bifează o victorie așteptată de toată lumea și se gândește la restanța de duminică contra medieșenilor de la Gaz Metan.

CSU Ploiești a avut nu mai puțin de 5 jucători cu minim 15 puncte înscrise: Alhaji Mohammed (21 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive), Adrian Guțoaia (19 puncte, 1 recuperare, 4 assist-uri), Vladimir Tica (17 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive), Ante Krapic (15 puncte, 8 recuperări) și Gerald Lee (15 puncte, 6 recuperări, 2 assist-uri). De remarcat este și performanța lui Bojan Popovic, care a distribuit 14 pase decisive, la care a adăugat 6 puncte și 5 recuperări.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Nemanja Petrovic, care s-a remarcat prin 15 puncte, o recuperare și 5 pase decisive. Acesta a fost secondat de Vasile Ștefan, care a reușit 13 puncte, 3 recuperări și 3 assist-uri.

Astfel, Asesoft bifează a 12-a victorie stagională și urmează să joace duminică pe teren propriul cu Gaz Metan Mediaș, într-o restanță din etapa a XIV-a. De partea cealaltă, Chiajna ajunge la 16 înfrângeri în acest sezon și va înfrunta în etapa următoare pe CSU Atlassib Sibiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!