Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești se impune la Oradea după un meci spectaculos

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.11.2013


LNBM
Etapa 8

99 - 91 

Arena Antonio Alexe


7-2 Statistică  7-1

Derby-ul etapei cu numărul 8 a fost adjudecat de către CSU Asesoft Ploiești, care a învins în deplasare pe CSM Oradea cu scorul 91-99. Gazdele au suferit cel de-al doilea eșec stagional în timp ce ploieștenii au rămas singurii cu un singur meci pierdut.

CSU Ploiești a început partida în forță, cu două coșuri de 3 puncte în primul minut și jumătate care au dus scorul la 2-6. Lee a marcat apoi alte două puncte ca mai apoi să înceapă revenirea gazdelor. Până la jumătatea sfertului CSM a trecut în avantaj după două libere ale lui Dillon, scor 13-12. Apoi s-a mers cap la până la finalul sfertului. Marshall a marcat ultimele două coșuri ale primului sfert și astfel a stabilit și scorul intervalului, 22-22.

Sfertul secund a început la fel cum s-a terminat și primul, adică sub spectrul echilibrului. Până la jumătatea sfertului niciuna dintre echipe nu s-a putut desprinde, avantajul alternând dintr-o parte-n alta. Finalul primei reprize a aparţinut oaspeților care au reușit un parțial de 8-0, după coșuri marcate de Lee și Guțoaia. Au urmat apoi două patru puncte la rând însă sfertul secund s-a terminat la fel ca primul, cu un coș al lui Marshall, de această dată de 3 puncte. Scorul pauzei a fost 45-50 pentru CSU Ploiești.

Ploieștenii și-au apărat avantajul din prima repriză abia până la mijlocul sfertului trei. Burlacu a reușit să marcheze primele puncte ale sale abia în acest act. Sean Denison a fost cel care a egalat la 59, după un three point play. Din acel moment au urmat secvențe de joc cu coșuri la ambele panouri, avantajul trecând dintr-o parte în alta, într-un ritm amețitor. Ultimul minut a fost cel în care Oradea și-a creat un mic avantaj înaintea actului decisiv. Dillon a fost cel care a stabilit scorul după 30 minute, după un lay up, 77-73.

Prima parte a ultimului sfert, a decurs precum tot restul meciului, cu cele două echipe despărțite pe tabelă de o singură posesie. Cei care au rupt acest șir au fost orădenii care au dus scorul la 88-83, după două libere marcate de Will Franklin. Echipa lui Arnautovic a speculat perfect fiecare fază și a revenit. Oradea a marcat ultimul punct cu două minute înaintea finalului, prin Subotic de la linia de fault. A urmat o serie bună pentru Asesoft care au dus scorul la 91-94. Gazdele au cerut time-out însă acest timp de odihnă nu i-a ajutat. În final Asesoft s-a impus cu scorul 91-99.

Remarcații partidei:

Oradea: Daniel Dillon, 21 de puncte și 4 pase decisive. Sean Denison, 15 puncte și 8 recuperări.

Ploiești: Gerald Lee, 23 de puncte și 2 recuperări. Dragan Zekovic, 21 de puncte și 4 recuperări.

25 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    frumos public
    Felicitari fanilor CSM-ului.

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Un super-meci !
    Cand adversarul prinde o asemenea zi de sut, 62% de la 2P, resepctiv 55% de la 3P, cu 12 aruncari reusite din afara semicercului, orice nume ar avea acesta, daca e din TOP8, nu (prea) ai cum sa castigi in fata sa, decat daca ai parametrii apropiati, ori noi am avut cu 10% mai putin la 2P, respectiv cu 20% mai putin de la 3P. Cand numele adversarului e CSU Ploiesti, e cu atat mai draconic sa ii invingi.

    Procentul pana la acest meci al ploiestenilor de la 3P era de doar 36%, ori ei au reusit aproape sa si-l dubleze la acest meci. Pentru toti cei care consuma box-score-uri si privesc baschetul si din perspectiva statistica, cuvintele sunt de prisos. Pur si simplu au fost fantastici la aruncari cei din Ploiesti, au venit foarte motivati, iar lotul valoros si bugetul lor din acest an si-au spus cuvantul, deasemenea s-a confirmat din nou ca in deplasare, ploiestenii sunt o cu totul alta echipa fata de cea din teren propriu.

    Oradea s-a luptat de la egal la egal si a oferit o replica mai mult decat darza, felicitari jucatorilor si publicului minunat care a creat o atmosfera excelenta, in ciuda tensiunilor din timpul meciului, ploiestenii au parasit parchetul aplaudandu-ne si fiind aplaudati. Ar fi multe de discutat si intrebari de genul "ce-ar fi fost daca", insa ele nu isi au rostul.

    Felicitari CSU Ploiesti pentru victoria meritata !

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Despe meci
    Nu vreau sa rapund unor provocatori de mai sus care scriu si ei faa nici un argument. Ne-a batut azi o echipa mult mai buna cu jucatori dintr-o liga superioara gen Lee, Zekovic, Mohamed sau Marshall. Imi pare rau doar ca ma avut meciul in mana dar Subotic a rata 3 libere + 3 atacuri pe final. Ca sa citez un clasic in viata "a, avut 5 trite aproape in cos" dar din pacate nu au intrat. Felicitari Asesoft pentru victoriem se poate si fara arbitrii mai ales anul asta cand au un lot mult peste toti ceilalti. Sa stiti ca echipa Asesoft a fost aplaudata cu exceptia celor 2 care nu merita sa fie amintiti aici. Un meci frumos, spectacol, pacat pentru noi de rezultat.

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      V-au batut
      si o sa va mai bata.

      cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      @rmerf
      Comentariu penibil fara nici o legatura cu ce se dicuta aici. Sigur o sa ne mai bata, o sa ii mai batem si noi, asa e in sport.

      cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      parere
      de unde am stat eu, arbitrul ciprian stoica s-a remarcat din nou ca "pui" de ciulin!

      cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      @rmefr
      Cand veti mai prinde procentaje de genul, cu siguranta ne veti mai bate. Nu doar pe noi si pe Khimki si pe Igokea, ati invins pe cine v-a iesit in cale in deplasari cand ai vostrii au avut zi de sut fantastic. Cand nu ati prins-o, ati furat-o la 20 la Oradea. Sau cand a furat Ciulin in meciul #2 din semifinale, a fost greut daca-ti mai aduci aminte. Insa astea sunt prescrise, au trecut, sa ne concentram pe prezent.

      Sunteti o echipa extrem de puternica, cu jucatori valorosi, jos palaria. Felicitari pentru victorie si pentru parcursul din Europa, sunt absolut convins ca poti scrie si comentarii neironice si sa nu pornesti flame-uri inutile.

      cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr:

      penibil
      sunt atotcunoscatorii de baschet dintr-un anumit oras, care comenteaza de toate echipele, in loc sa-si vada de o echipa lor, care cred ca argumentele lor sunt adevaruri implicite, si nu doar niste simple pareri

      cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    • CSM CSU Oradea mira:

      ioi
      mama, ce adinc gindesti! de speriat!

      cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea csmbasket :

    Subotic
    Nu stiu daca ati observat nivelul la care Subotic s-a aparat ba la Marshall ba la Mohammed, daca nu era acest efort defensiv poate nu se ajungea la un scor strans pe final , cei drept a ratat pe final dar a facut un meci mare.Pacat de ratarile lui Markovic a avut ghinion daca macar 3 dintre acele aruncari care au iesit din inel intrau era altfel. Per total Asesoft a castigat meritat datorita unui lot foarte bun si experientei uriase.Un meci bun,felicitari CSM si trebuie sa spun : Felicitari Asesoft !

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    55 de probleme
    are Oradea.

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ...
      Aici ai dreptate, Franklin nu mai e acelasi de anul trecut, speram sa isi revina macar in PO.

      cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Capitan
      Se pare ca banderola da capitan e blestemat. Maric si-a inceput caderea libera cand a fost numit capitan , iar trebuie sa admitem faptul ca si nivelul lui Franklin a scazut in acest sezon.

      cu 10 ani în urmă (17.11.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ...
    felicitari ambelor echipe pt meciul frumos ,bravo Oradea, pt jocul de echipa si un public minunat, rezultat previzibil, din pacate Franklin a pierdut o parte din meci, nu spun ca era castigat, dar, actiunile lui individualiste desi nu ii mergea jocul au facut sa se piarda puncte importante

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe letitia :

    fan Asesoft
    Felicit ambele echipe pentru meciul jucat. Felicit si publicul minunat din sala Toni Alexe. Mult succes in continuare.

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    meea,
    Franklin, nu ar putea face actiuni individualiste,nici Dillon nici ceilalti daca antrenorul nu ar permite asa ceva.Nu el a pierdut meciul,nimeni nu la pierdut la castigat Asesoftul si de data aceasta din punctul meu de vedere meritat.Au jucatori valorosi si experimentanti si nu 1 sau 2 ci 6-7 cel putin.La noi nu avem din pacate nici unul de calitatea celor de la ploiesti.Ca sa nu mai vorbim de pivoti inexistenti.Felicitari Asesoft, felicitari oradea!

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    meci frumos
    Nu sunt forte suparat dupa aceasta infrangere pentru ca CSM incepe sa joace din ce in ce mai bine. Toti cei care au intrat pe teren au contribuit la un joc bun in special in atac.

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    sa ne uitam la CSM
    Campionatul trecut, au condus aproape cap-coada sezonul regulat, la final s-au sufocat. In Play-Off, au dat maxim, dar nu au putut trece de Asesoft. Anul acesta, au scapat de multi jucatori uzati, au facut achizitii bune, arbitrajele nu le sunt impotriva, chiar deloc, si probabil, daca nu vor intilni Asesoftul in PO, chiar pot cistiga campionatul.
    In meciul acesta am vazut un ASESOFT de batut, depasit net in sfertul 3 si jumatate din 4, dar benzina s-a terminat pe final la CSM.

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    galerie csm
    Destul de frumoasa galeria oradeana, dar nu ar strica niste cantece si coregrafii in plus.
    Asesoftul nu mi-a lasat impresia ca a fortat in meciul asta.

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    Achim si finalurile de meci
    hm, da, felicitari... dar nu ma pot abtine in a intreba cite puncte a marcat CSM_ul pe final de meci... in ultimele 3 minute, de exemplu! Mie nu mi-a placut meciul. Punct!

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Infrangere dureroasa
    Salutare... Pentru mine aceasta infrangere este foarte dureroasa tocmai datorita faptului ca eram in meci pe final. Este a doua oara, dupa meciul cu Paks, cand nu reusim sa gestionam finalul de meci la nivelul la care ar trebui. Concret, cand mai erau 2 minute de jucat, CSM era in avantaj de 2 puncte si de atunci am jucat fiecare atac la trecerea timpului cu aruncare pe 3-4 secunde. Ei, nu sunt eu enciclopedie de baschet, insa cred ca aceasta tactica functioneaza cand ai peste 7-8 puncte avantaj, nu cand ai doar 2 si joci impotriva lui Asesoft. Poate trebuia jucat in aceeasi maniera cu aparare in forta, poate chiar zona pressing cu fast break-uri sau scheme de atac jucate normal. Totusi "daca si cu parca" sunt de domeniul fanteziei. Una peste alta: meci placut ochiului, ambele aparari cu garda jos, o sala in care pasiunea a ajuns la superlativ... o seara agreabila cu un dezonodamant dezamagitor pentru mine. Felicitari Asesoft, felicitari CSM... maxime felicitari celor peste 2200 de oradeni inimosi din sala!

    cu 10 ani în urmă (17.11.2013) Raspunde
  • CS Rapid București Manolo :

    Premianti
    Asta este baschetul pe care ni-l dorim in Romania. Felicitari celor doua echipe extraordinare si succes in meciurile viitoare !

    cu 10 ani în urmă (18.11.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Gyula :

    Piturca de Oradea
    Domnilor , de ce tre'sa pierdem toate duelurile cu echipe mari
    (si nu numai !!!) la sfersit de meci ? De ce nu are dl.Achim niciodata o tactica benefica pt.un final satisfacator ? Ce cauta un Subotici , la care nu prea i-a mers jocul ,in schema de finalizare in ultimele secunde ale partidei ? Din pacate Achim pt. mine duminica seara a devenit un " Piturca de Oradea " ! In rest, cu baietii obositi cu un lot un pic abatut fara inspiratii individuale nu puteam mai mult !Hai Oradea !

    cu 10 ani în urmă (18.11.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Soso :

    99-91
    Era bine daca Oradea batea cu 99-91, in Arena Antonio Alexe, asa cum scrie in titlul comentariului...

    cu 10 ani în urmă (18.11.2013)
    • CSM CSU Oradea florianpavel:

      99-91
      La fel de gresit e si "ploiestenii au ramas singurii cu un meci pierdut". Da singuri impreuna cu Sibiul :)

      cu 10 ani în urmă (18.11.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!