Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Ploiești trece de BC Mureș și se încoronează campioana stagiunii 2014/2015

Paul Olar

Paul Olar
24.05.2015

CSU Ploiești este campioana sezonului 2014/2015 din Liga Națională de baschet masculin. Gruparea prahoveană a obținut al treilea succes la rând în seria cu BC Mureș. Încleștarea a avut loc duminică seara la Sala Sporturilor din Târgu Mureș și s-a terminat la scorul de 86-76.

Amfitrionii încep cu Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Vaidotas Peciukas, Ivan Ivanovic și Ousmane Barro, pe când prahovenii îi trimit în teren pe Marius Runkauskas, Levente Szijarto, Jonte Flowers, Cătălin Burlacu, respectiv Ivan Zigeranovic.

Vaidotas Peciukas atacă agresiv coșul și aduce primele două puncte ale încleștării. Marius Runkauskas dă replica de la mare distanță, iar Cătălin Burlacu înscrie ulterior pentru 4-8. Kyndall Dykes și Ousmane Barro o ajută pe BC Mureș să revină, senegalezul punându-și colegii în avantaj, 11-8. Cu ascensiunea adversarilor nu este de acord Marius Runkauskas, care înscrie din nou din spatele arcului de cerc. Trupa lui Audrius Prakuraitis are parte de momente inspirate, astfel că actul inaugural se încheie 21-18.

Laszlo Lazar deschide sfertul secund cu o pereche de aruncări libere, 23-18. După semicârligul lui Ivan Ivanovic, partida își pierde puțin din ritm, datorită numeroaselor întreruperi cauzate de faulturi. CSU Ploiești prestează excelent la recuperările ofensive, iar Cătălin Burlacu își trece în cont o triplă, 29-26. Același Burlacu limitează ecartul la o posesie, grație unui nou coș de trei puncte, 31-30. BC Mureș nu oferă o replică solidă, în timp ce Stefan Pot îi pune pe ploieșteni în avantaj. Apoi, combatantele au mers cap la cap până la pauză, când tabela indica 35-37.

Repriza a doua începe prin reușita semnată Kyndall Dykes. Răspunsul campioanei sosește de la Marius Runkauskas, 35-37. Asesoft este deosebit de precisă de la mare distanță, așa că Runkauskas izbutește un nou coș, 42-49. Ousmane Barro contabilizează un and-one vital, 49-52. Confruntarea are ritm, dar spre neșansa Mureșului, CSU Ploiești impresionează la aruncări. Astfel, baschetbaliștii lui Sasha Ocokoljic își adjudecă și sfertul trei, 57-62.

Vizitatorii se află în prim plan și în debutul actului decisiv. Michalis Pelekanos iese la rampă cu un coș de la trei puncte, 59-67. Contribuția sportivului elen îl determină pe Audrius Prakuraitis să ceară time-out. Timpul de odihnă nu are efect și Jonte Flowers și Cătălin Burlacu scutură plasa din spatele liniei de 6.75, 61-73. Chiar dacă Goran Gajovic se zbate în atac, Ploieștiul nu pierde teren și obține victoria.

Marius Runkauskas a reprezentat, de departe, principala armă ofensivă a învingătorilor. Sportivul baltic a strâns 23 de puncte, 8 pase decisive și 3 recuperări. Cătălin Burlacu a contribuit cu 17 puncte, 3 assist-uri și 2 recuperări, în timp ce Chris Cooper a totalizat 11 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

De cealaltă parte, Ousmane Barro a pus pe tabelă 24 de puncte, alături de 8 recuperări și 2 pase decisive. Kyndall Dykes s-a remarcat cu 19 puncte, 5 assist-uri și o recuperare, iar Filip Adamovic a ieșit în evidență prin 11 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări.

*Foto: sportpictures.eu

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    Ivanovic
    Ploiesti-ul a castigat absolut meritat toate cele 3 partide. Astazi era chiar foarte greu pentru orice echipa sa reziste in fata lor pentru ca au avut peste 50% la aruncarile de 3.
    La noi, Ivanovici si Peciukas au jucat foarte slab. Primul in mod suspect de stab in toate cele 3 partide.

    cu 8 ani în urmă (24.05.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe arh:

      mariuscalin
      Nimic suspect. Atat poate....

      cu 8 ani în urmă (24.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Felicitari Asesoft!
    Multumim BC Mures, a fost totusi un sezon reusit Fantastic acest Runkauskas! Acesta e ultimul meu post pe acest site, va doresc multa sanatate tuturor.

    cu 8 ani în urmă (24.05.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      de ce?
      Dacă îmi permiți, de ce a fost ultima ta apariție aici?

      cu 8 ani în urmă (24.05.2015)
    Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Pentru DADO!
    Sa speram ca Dado va castiga si el lupta cu boala. Forza Ploiesti! Ne vedem la anul in Eurocup!

    cu 8 ani în urmă (24.05.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    Felicitari Ploiestiului pentru o victorie mai mult decat meritata! Unul dintre putine titluri curate castigate de Asesoft cu toate insinuarile gratuite ale lui Lungu. Muresenii au patit ca si noi anul trecut, au pierdut finala cupei dupa un meci pe care l-au avut in mana sia au pierdut si finala campionatului. Vazand meciurile din turul 1 PO si semifinala, speram si credeam ca muresul va defila in finala. Explicatia trebuie casutata in interior pentru ca e inexplicabil cum s-a schimbat jocul vostru.

    cu 8 ani în urmă (25.05.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Felicitari Asesoft!
    Salutare... eu fiind unul din cei care contesta prestatiile ploioestiului trebuie sa recunosc ca in aceasta serie cu Muresul au fost mult mai buni. Cu tot respectul pentru Dado si gandurile bune pentru el si situatia in care se afla, Ocokolic a facut din acest grup o echipa in adevaratul sens al cuvantului. A stiu cum sa ii aseze in teren astfel incat sa scoata ce e mai bun din fiecare jucator. Acest titlu este al lui Sasha dupa parerea mea.

    Un hectar de respect pentru fanii Mureseni care nu doar ca au dat dovada de fair play in ultimul meci, si acum, post infrangere dau dovada de sportivitate. Cred ca toti avem de invatat din exemplul lor. Jos palaria Mures!

    Iar urmeaza o vara foarte lunga si sa speram ca vom avea un campionat frumos si sezonul viitor. Vacanta placuta tuturor iubitorilor baschetului!

    cu 8 ani în urmă (25.05.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Muresul m-a dezamagit mult in aceasta finala... credeam ca va fi o finala extrem de echilibrata si sincer ii vedeam favoriti.
    Peciukas, Ivanovic, Gajovic au jucat foarte slab, neasteptat de slab, iar faza cu viza medicala a cantarit si ea mult.

    cu 8 ani în urmă (25.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!