Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu încheie anul cu 4 victorii la rând pe teren propriu

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
22.12.2017

CSU Sibiu încheie anul cu o victorie, a patra la rând pe teren propriu. Sibienii s-au impus în această seară, în fața celor de la CS Dinamo, pe care i-au învins cu scorul de 111-65.

Începutul partidei a fost echilibrat. Cele două formații au alternat la conducere în primele 10 minute ale meciului, sibienii reușind să se distanțeze pe finalul sfertului. Cu o reușită de dincolo de semicerc, căpitanul Paliciuc trimitea Sibiul la 5 puncte, 16-11. Gazdele au încheiat primul sfert în avantaj, 20-17, și s-au distanțat mai mult pe tabelă în secvența a doua, pe care au început-o extrem de bine.

Dinamoviștii au marcat primii, prin Mainea,  dar a urmat un parțial de 13-0 al băieților lui Dan Fleșeriu. CSU Sibiu conducea cu 33-19 și diferența de pe tabelă a continuat să se mărească. În ultimele două minute, Radu Paliciuc și Mirel Dragoste puneau alte 10 puncte pe tabela de marcaj și o ajutau pe CSU să intre la pauza mare un un avantaj de 23 de puncte: 54-31.

Oaspeții n-au avut nicio șansă de revenire nici în sfertul al treilea. Românii trimiși de Dan Fleșeriu în teren au făcut legea pe parchet, marcând peste 30 de puncte. Dacă la jumătatea sfertului diferența era de 30 de puncte, sibienii au încheiat penultimul act cu un avantaj de 40 de puncte: 84-46.

În ultimul act, gazdele au trecut borna de 100 de puncte, câștigând partida cu scorul de 111-65.

Cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu  a fost căpitanul Radu Paliciuc, cu 34 de puncte. Mai mult, românul a fost aproape de double-double, adunând și 9 recuperări. Și Mirel Dragoste a făcut un meci foarte bun, terminând partida cu 32 de puncte marcate, 6 recuperări și 5 assist-uri.

De la Dinamo s-au remarcat Ștefan Mainea și Amadeo Casale, cu câte 13 puncte.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Am mai zis chestia asta pe aici, Dinamo nu are ce căuta în LNB. Dacă românii Sibiului (doar 6 jucători rotiți 2 sferturi și jumătate) îți dau cu terenul în cap, poate e momentul să-ți schimbi cariera. Cei de la Dinamo, după 5 minute din primul sfert cereau schimbare că nu mai puteau respira... Nu au calitate baschetbalistica, nu au disciplină tactică, nu au talie, nu au inteligență... Îmi pare rău, dar nu așa promovezi și crești români. Paliciuc, care începutul ăsta de campionat e clar ieșit din formă, termină cu 48 la eficiență. Dragoste i-a ridiculizat de atâtea ori că mi-e îmi era rușine de rușinea lor. Nu-l înțeleg pe Ilie de ce se compromite la echipa asta.

    cu 6 ani în urmă (23.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!