Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu încheie sezonul regulat cu o victorie în fața lui Steaua CSM

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
05.04.2014

LNBM

Etapa XXVI

sâmbătă, 5.04

88-72

19-7 Statistică 13-13

Gazdele încep cu Bojovic, Ceskovic, Johnson, Sarovic și Lee, în timp ce formula de start a Stelei este compusă din Tudor, Durasovic, Nyakundi, Pavlovic și Stănescu.

Primele minute ale confruntării se derulează sub semnul echilibrului, cu cele două formații mergând cap la cap până când oaspeții reușesc să se desprindă la 5 lungimi, 8-13, după un coș de la distanță semnat de Virgil Stănescu. Sibienii traversează o perioadă foarte bună, în care izbutesc un parțial de 10-0 cu Milos Bojovic în prim plan, și trec la conducere, 20-15. Mihai Paul înscrie din afara semicercului pentru a reduce handicapul și a stabili scorul la capătul primului sfert, 20-18.

Jocul se reia cu Mills egalând scorul de pe tabelă. Mangano și Durasovic nu au probleme la linia de libere și aduc militarilor un avantaj de 4 puncte, care este însă anulat imediat de gazde. Partida intră într-o nouă perioadă foarte echilibrată, în care cele două formații nu reușesc să se desprindă. Steaua CSM își crează un avantaj de 6 puncte prin Pavkovic și Dodoc, însă Sibiul revine din nou și se apropie la 35-36. Dodoc transformă două libere iar tabela indică 35-38 la pauza mare.

Sibiul începe în forță repriza secundă și își adjudecă un avantaj de 4 puncte. Replica oaspeților nu se lasă așteptată, iar Mangano și Durasovic readuc Steaua la conducere, 42-45. Bojovic egalează cu o triplă și deschide încă o perioadă echilibrată, la finalul căreia tot gazdele răbufnesc. Un parțial de 11-0 oferă lui CSU un avantaj consistent, iar scorul este 63-55 înainte de începerea sfertului decisiv.

Ceskovic majorează diferența cu un coș din spatele semicercului. Mangano încearcă să mențină Steaua aproape, însă Bojovic înscrie și el de două ori de la distanță și duce scorul la 72-59. Jocul este întrerupt de mai multe serii de aruncări libere, în urma căreia avantajul ardelenilor continuă să crească. Elevii lui Bavcevic nu au găsesc replica pentru jocul gazdelor, iar Sibiul nu are probleme în a se distanța la 83-63. Trupa de pe Cibin reduce intensitatea în ultimele minute și permite steliștilor să reducă din handicap, câștigând în cele din urmă cu 88-72.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!