Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu învinge Energia Rovinari și își consolidează prima poziție

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.02.2014

Liga Națională

Etapa XVI

75-71

Sala „Transilvania” Sibiu

13-3 Statistică 9-7

CSU Sibiu se așează confortabil în fotoliul de lider, după ce a trecut în propriul fief de Energia Rovinari cu scorul de 75-71 (25-17, 13-19, 19-13, 18-22), într-un meci care a contat pentru etapa a 16-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Confruntarea din Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu a început într-o notă echilibrată, amfitrionii având un ușor avantaj de 2 puncte pe tabelă, la jumătatea actului de debut. În cea de-a doua parte a primului sfert, CSU Sibiu a reușit să se distanțeze ușor, dar sigur, de adversarii lor, terminând primele 10 minute cu un avantaj de 8 puncte, scor 25-17. Al 2-lea sfert a aparținut în totalitate echipei vizitatoare, oltenii de la Energia Rovinari, reușind un parțial de 19-13. Astfel, după sfârșitul primelor 2 sferturi ale confruntării, tabela de marcaj din sala sibiană înregistra 38-36 în favoarea trupei lui Miodrag Perisic. 

Debutul celei de-a doua reprize i-a regăsit pe băieții pregătiți de Florin Nini în avantaj, având un punct în fața galben-albaștrilor, 41-40. Cele două combatante au mers cap la cap până undeva cu aproximativ 3 minute înaintea finalului penultimului sfert, scor 44-44. Din acel moment, a urmat forcingul gazdelor, gruparea de pe Cibin, având înaintea sfertului decisiv un ecart de 8 puncte în fața adversarilor gorjeni. Cursa de urmărie a sibienilor începută de baschetbaliștii Energiei nu a dat deloc roade în prima parte a ultimului sfert al jocului, scorul fiind 66-56 pentru formația organizatoare. În cele din urmă, echipa din orașul lui Brâncuși a venit la 3 puncte în spatele Sibiului, scor 72-69, însă, într-un final, gazdele și-au adjudecat victoria cu 75-71.

De la formația învingătoare s-a remarcat Devon Austin cu 24 puncte și 10 recuperări, acesta fiind urmat de C. Lee 17 (12 rec), M. Bojovic 14, O. Calotă 8, R. Sarovic 6 (5 rec), M. Ceskovic 4 și K. Nelson 2. De cealaltă parte, punctele oltenilor au fost marcate de K. Kakaroudis 18, G. Watson 14 (6 rec, 5 p.d.), L. Darby 13 (5 p.d.), E. Jazvin 9 (10 rec), T. Karpelesz 8, P. Troupe 7, respectiv B. Aktas 2. 

În urma acestei victorii Sibiul a acumulat 29 de puncte, având un bilanț de 13 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce Rovinariul a ajuns la un record de 9 victorii și 7 înfrângeri. 

*Foto: csufans.ro

15 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Meci...
    Un meci placut. De la invingatori as remarca pe Serban si , intr-o oarecare masura , pe Anica. Succes pe mai departe !

    cu 10 ani în urmă (03.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Vesnicii furati care pierd din nou pe mana lui Darby. Tot Serban si anica au fost si la condusa lui Watson:))

    cu 10 ani în urmă (03.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @free62
    Daca te bate gandul sa-i sanctifici pe arbitri, ridica-le o manastire...Ai dreptate, a gresit si Darby si Watson...Singurii imaculati raman Serban si Anica, doar au fost trecuti si ei pe foaie...Problema e ca nu pe mijloc...

    cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Imi pare rau sa ti-o spun dar o echipa de valoare castiga orice meci cu toata opozitia arbitrilor. De aici poti sa tragi tu ce concluzii vrei dar tin sa iti spun ca atunci cand te imbeti cu apa de ploaie se poate sa ai parte de o cazatura urata! Tot comentezi de meciul cu Clujul dar nu vezi ca Darby daca ar fi ales solutii simple ati fi castigat oricat de mult ar fi tras brigada cu noi! Din pacate Darby are valoare 39 de minute dar clachiaza lamentabil in ultimul minut din lipsa de moral si stapanire de sine! Orice alt antrenor ar sti sa nu joace cu el in fazele de final tensionate! Din pacate va place sa dramatizati si sa postati in postura de victime ale sistemului la fiecare infrangere desi miezul problemei este la voi in ograda si nu in curtea federatiei sau a lui "U"! Sa luam de exemplu suporterii de Craiova, au inceput ezitant, sau certat cu toata lumea sau plans de toata lumea dar la final au deschis ochii si in afara de cativa au devenit persoane care cunosc fenomenul si sunt capabile de o analiza corecta si cand pierd si cand castiga, cand pierd isi analizeaza jocul si greselile si nu arunca pisica moarta in ograda vecinului! Acasa v-am batut cu 99-85 si desi mi-a fost frica de meciul cu voi la sfarsit nu am mai inteles si de ce (dati vina tot pe arbitrii nu)!

      cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      La statistica in meciul "U"- Rovinari scorul a fost 71"U" la 70 Rovinari .... daca ar fi tras asa de tare arbitrii pentru noi statistica ar fi trebuit sa fie alta! Statistica contrazice rezultatul cand fura arbitrii (si nu ma refer la 1-2 sau 3 puncte in plus!

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      ARM
      ARM, pregateste-te de derby, venimmmmmm :D

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Va asteptam cu placere si fie ca cel mai bun din teren sa castige! Sper sa fie spectacol si nu mizeria care am facut-o cu Pitestiul(Pitestiul si-a facut jocul noi......)

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Va asteptam cu placere si fie ca cel mai bun din teren sa castige! Sper sa fie spectacol si nu mizeria care am facut-o cu Pitestiul(Pitestiul si-a facut jocul noi......)

      cu 10 ani în urmă (04.02.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Greu
    Un meci mai greu decat m-am asteptat, unii dintre jucatori au prins o zi slaba (ex. Ceskovici), parca am jucat intr-o viteza inferioara fata de alte meciuri.
    Energia are o echipa buna, o echipa artagoasa , ne-ati pus in dificultate in a doua parte cand v-au intrat multe treite.
    Atmosfera, ca de obicei frumoasa, in prima parte destul de linistita, doar pe final cand baietii aveau nevoie , sala a "explodat" sa zic asa ..
    Despre arbitraj sa nu exageram chiar asa , nu a fost unul reusit , greseli de ambele parti , poate mai multe in favoare noastra , am avut noi noroc astazi , live nu am putu sa imi dau seama foartre bine. Asadar sa terminam cu ironiile astea gen arbitrii ar fi trebuit trecuti pe foaia de joc a lui CSU , chiar nu e cazul, daca si noi mai umblam cu aribitrii, cand avem al 11 -lea buget din tara....
    In continuare ramane o lupta foarte stransa pentru playoff, echipele sunt foarte apropiate ca valoare.
    O seara buna tuturor !!!

    cu 10 ani în urmă (03.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Ii si greu sa recunosti ca Sibiu te-o batut pe bune fara ajutor...e foarte greu. Ce faze ai avea tu de reprosat arbitrilor. Ca nu au dat o data fault la Troupe si la faza urmatoare au dat la Bojovic usor din care s-a dat o libera? Din libera s-a decis meciu ce ii drept...las-o ca scartaie din ce am vazut la televizor

    cu 10 ani în urmă (03.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @lexCSU
    Aveti o echipa frumoasa si incomparabil mai buna decat in sezonul precedent.Aveti un public de asemenea frumos. In tur ati castigat meritat la noi, e adevarat, in prelungiri, dar meritat.Atentie, eu nu vorbesc de un arbitraj pro-Sibiu, ci de unul anti-Energia.Etapa trecuta ne-a batut Clujul in ultimile doua minute, prin grija lui Grigoras. Poti vedea meciul, e undeva pe youtube...La meciul cu Muresul de acasa, am dat noi cos in ultima secunda...dar marele Ciulin a calculat, el stie cum, ca mai sunt 0,7 secunde...Ca el cand era mic I-a dat mamica lui lapte cu uraniu si I s-a declansat ceasul atomic, de precizie ridicata...Nu mai vorbesc de meciul din tur, de la Ploiesti, ca n-are rost...Suntem o echipa mica...atentie, nici voi nu sunteti mari...si e greu sa-ti faci loc la masa bogatilor...Sa n-o patiti si voi cand va e lumea mai draga...Mult success pe mai departe !

    cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Asa e
      Noi am patit-o, stim cum e , insa e mai greu sa ne fure asa rau acasa, publicul pune o presiune mare cand e sala plina, dar intradevar nesimtirea nu are limite oricum.
      Suntem pe val, ne era dor dupa cativa ani slabi.
      Mult succes si voua pe mai departe, oricum aveti o echipa buna, iar la cum se joaca e posibil orice .

      cu 10 ani în urmă (03.02.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @ARM
    Lamureste putin lucrurile...Darby joaca prost ultimul minut...Ce legatura are cu maniera de arbitraj de pana atunci ? trebuia sa aiba +30 puncte sa nu aiba emotii pe ultimul minut ? Asta trebuie ?

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @ARM
    Si sa nu fim ipocriti...Arbitrii nu ,,trag'' tot meciul cu cine vor ei...O fac oarecum discret si trag pe final

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    *
    Din punctul meu de vedere suporterii clujului si ai asesoftului nu ar trebui sa discute despre arbitraj. Nu am vazut meci al acestor echipe in care sa nu fie favorizati, doar atunci cand joaca intre ele.
    Cat despre meciul de aseara consider ca arbitrajul a fost destul de prost, cu un mic avantaj pentru gazde. Cu toate astea si Energia a jucat destul de prost.

    cu 10 ani în urmă (04.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!