Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu învinge Mureșul în decisiv și merge în semifinale

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
25.04.2017

CSU Sibiu a reușit să se califice în semifinalele Ligii Naționale de Bachet Masculin, după ce a învins în meciul decisiv pe BC Mureș. Conduși de la spate de o sală arhiplină, jucătorii lui Dan Fleșeriu s-au impus la 14 puncte diferență: 82-68, câștigând seria cu BC Mureș cu scorul de 3-2. Astfel, CSU Sibiu obține calificarea în semifinale după o pauză de opt ani.

Partida dintre BC CSU Sibiu și BC Mureș Tg. Mureș a debutat sub semnul echilibrului. Reed a deschis balul, Popescu a egalat, cele două formații mergând cap la cap până după jumătatea primului sfert. Oaspeții s-au desprins după un run de 7-0, scor 18-11,  dar sibienii au reușit să mai recupereze până la final.

Mureșenii au câștigat primul sfert la o diferență de 4 puncte, 23-19, și au reușit să se mențină în avantaj pe tabelă până în minutul 4, când Davis aducea egalarea: 28-28. Gazdele au preluat conducerea și s-au dus la vestiare cu un avantaj de 5 puncte: 42-37.

Cooper a marcat în debutul celei de-a 3-a secvențe și mărea ecartul la 7 lungimi, însă mureșenii au replicat prin Santa. Igor și Popescu  au punctat pentru scorul 48-39, diferența fiind de 9 puncte după două minute de la revenirea pe parchet. Oaspeții au dat din nou semne de revenire, venind la două puncte în spatele sibienilor (50-52), grație mai ales jocului bun făcut de Martinic. Davis a închis penultimul act cu un lay-up, sibienii intrând în decisiv cu un avans de 6 puncte: 64-58.

Același Davis stabilea un nou avantaj de 9 puncte pentru CSU Sibiu, 69-60, după care au urmat câteva atacuri nefructificate și de o parte și de alta, jucătorii ambelor formații plimbând mingea de la un panou la celălalt, fără să înscrie, mai bine de trei minute. Schimbarea efectuată de Dan Fleșeriu s-a dovedit a fi, însă, inspirată, Davis lăsându-i locul pe teren unui Mijajlovic extrem de precis din spatele semicercului. Căpitanul sibienilor spărgea gheața cu o treiță și tot el marca pentru scorul de 76-60, tot de dincolo de semicerc. Rămași fără Santa și Dapa, eliminate pentru cumulul de greșeli personale, mureșenii nu au mai putut replica. Sibienii și-au adjudecat victoria, scor 82-68, și vor juca în semifinalele LNBM cu Steaua CSM EximBank.

Finalul partidei a fost emoționant, atât antrenorul sibienilor, cât și jucătorii mergând să se bucure alături de suporteri.

Cel mai bun jucător al lui CSU Sibiu în partida cu BC Mureș a fost Igor Mijajlovic. Căpitanul sibienilor a încheiat partida cu 23 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții, pentru un indice al eficienței de 26 de unități.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui BC Mureș a fost Goran Martinic, cu 25 de puncte.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Bravo Sibiu!
    Victorie fără nici un dubiu și calificare meritata! Cine iarăși se leagă de arbitraj, cum ca ar fi influențat rezultatul este de compătimit ... A câștigat echipa mai buna, care a știut sa-și impună atuurile. În plus Fleseriu a mutat victorios azi forțând jocul în căciulă unde Cooper si ceilalti au fost net superiori mureșenilor. Oaspeții au stat doar într-un extraordinar Martinic, nu puteau spera la mai mult. O mare parte din meritele acestei victorii trebuie acordate publicului și atmosferei fabuloase create de cei din Sibiu. Și permiteti-mi un sfat sibieni, nu mai răspundeți celor care va ataca pe aici, o fac doar din frustrarea și invidia celui care nu poate ajunge la nivelul vostru. Felicitari Sibiu și onoare Mureș!

    cu 6 ani în urmă (25.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    trancer
    Absolut corect comentariul tau !!!

    cu 6 ani în urmă (26.04.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Felicitari
    Felicitari CSU Sibiu, ati fost mai buni aseara! Bafta in continuare, sper sa bateti Steaua. Cat despre maniera de arbitraj nu pot sa nu remarc ca desi Sibiul s-a aparat extrem de agresiv (unele faulturi au fost destul de dure) totusi la pauza raportul liberelor era de 18 - 1 pentru Sibiu. Atat. Cinste invingatorilor si onoare invinsilor!

    cu 6 ani în urmă (26.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    Trancer
    Poate că tu îi percepi pe oamenii care nu îţi împărtăşesc opinia ta ca fiind frustraţi - e treaba şi dreptul tău. Aşa că nu o să mă chinuiesc să spun nimic despre arbitraj, doar atât - să aveţi şi voi parte în semifinala cu Steaua de aceeaşi arbitraje, ca şi Mureşul cu voi. De abia aştept să vă aud văicăierile şi să pot spune şi eu că sunteţi frustraţi. Poate că atunci o să înţelegeţi ceva, deşi mă îndoiesc. Noroc cu Steaua şi cu arbitrii

    cu 6 ani în urmă (28.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!