Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu învinge clar BC Timba

Marius Petri

Marius Petri
02.11.2013

Liga Națională de Baschet Masculin

Etapa 6

62-89

Sala "Constantin Jude"

 Timișoara 

1-5 Fișa meciului 5-1

 

CSU Sibiu a câştigat partida disputată în această seară în sala “Constantin Jude” din Timişoara, contra echipei locale BC Timba. Meciul a contat pentru etapa a şasea a Ligii Naţionale de Baschet Masculin şi s-a încheiat cu scorul de 89-62 pentru elevii lui Miodrag Perisic.

Oaspeţii intră mai concentraţi în teren şi reuşesc să preia conducere încă din startul partidei. Sibienii fac un joc ofensiv mai bun decât “urşii” bănăţeni, tabela arătând 11-4 după patru minute de joc, moment în care Bogdan Murărescu cere time-out. Această decizie nu aduce însă nicio schimbare majoră în jocul Timbei, care este în continuare neatentă pe faza defensivă. Jocul este destul de anost, cu airball-uri de ambele părţi şi cu faulturi dese. Se marchează destul de puţin, timişorenii continuând greşelile în atac. Aceste erori sunt valorificate de Atlassib, care se distanţează la 17-8 cu 1 minut şi jumătate înainte de final. Surprinzător, Timba se mobilizează şi revine la 3 puncte în spatele sibienilor astfel încât primul sfert se încheie cu scorul de 14-17.

Cel de-al doilea sfert începe sub semnul echilibrului, cu un plus pentru bănăţeni, care par mai motivaţi şi se apropie la un punct după un atac prelungit. După aceste minute bune de joc, urmează o cădere pentru elevii lui Murărescu, care iau câteva decizii greşite care duc la pierderea mingii. Astfel, jucătorii sibieni profită şi se distanţează din nou la 28-19, cu 6 minute rămase până la pauză. La scorul de 30-23, antrenorul Timbei ia decizia de a-l introduce pe teren pe Robert Medgyesy, tânărul de 18 ani bifând primele minute în Liga Naţională de Baschet. Ambele echipe ajung la 5 faulturi cu 4 minute şi jumătate rămase din acest sfert, dar bănăţenii greşesc mai mult şi diferenţa ajunge la 18 puncte, tabela indicând scorul de 30-48 după 20 de minute de joc.

A doua repriză îl aduce în prim plan pe Kevin Bridgewaters, care arată de ce este căpitanul Timbei şi se zbate foarte mult, reuşind să marcheze, să recupereze şi chiar să facă şi un capac, în ciuda faptului că măsoară doar 179 cm. Eforturile acestuia nu fac decât să menţină constantă diferenţa dintre cele două echipe, Sibiul făcându-şi jocul obişnuit şi reuşind să se distanţeze uşor-uşor la 27 de puncte. Resemnat, Bogdan Murărescu experimentează şi acordă şanse tuturor jucătorilor din lot, iar sfertul se încheie cu scorul de 46-73.

Ultimul sfert începe cu eliminarea principalul om de sub panou al Timbei, John Florveus fiind trimis definitv pe bancă pentru cumulul de faulturi. Astfel, Christopher Lee este imperial sub panou, pe fondul unor ratări repetate ale bănăţenilor. Deşi victoria Sibiului este clară, publicul timişorean se bucură la fiecare reuşită a gazdelor, care revine la 20 de puncte distanţă cu 4 minute şi 40 de secunde rămase din meci. CSU Atlassib nu forţează, ştiind că nu mai poate pierde victoria. Ceskovic şi Calotă fac ravagii în defensiva Timbei, datorită lipsei de agresivitate a „urşilor”. Aceştia reuşesc să puncteze preponderent din afara semicercului, însă apărarea slabă face ca meciul să se încheie cu victoria clară a oaspeţilor, scor 89-62.

Cel mai bun jucător de pe teren a fost fără îndoiala Matija Ceskovic, acesta reuşind să marcheze 32 de puncte şi să paseze decisiv de 8 ori. De asemenea, de la CSU Sibiu s-au mai evidenţiat şi Octavian Popa Calotă, cu 19 puncte marcate, 9 recuperări şi 5 pase decisive. De partea cealaltă, cel mai bun baschetbalist al Timbei a fost Kevin Bridgewaters, cu 18 puncte marcate. Fundaşul american a fost secondat de John Florveus, care a reuşit 8 puncte şi 9 recuperări.

În urma acestei partide, CSU Atlassib ajunge la 5 victorii în acest sezon, iar Timba continuă seria înfrângerilor, meciul cu Sibiu fiind al cincilea pierdut în cele şase etape disputate până acum. În etapa următoare, sibienii vor primi vizita celor de la SCM Universitatea Craiova, în vreme ce bănăţenii se vor deplasa la Chiajna, pentru a înfrunta pe CS Concordia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!