Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu învinge pe BC Timba și urcă pe primul loc

Marius Petri

Marius Petri
21.02.2014

Liga Națională de baschet masculin

Etapa a XIX-a

88-56

Sala Transilvania

15-4 Fișa meciului 2-17

CSU Atlassib Sibiu și-a respectat statutul de favorită și a câștigat cu scorul de 88-56 partida desfășurată pe teren propriu în compania celor de la BC Timba. Gazdele au câștigat 3 sferturi, aflându-se la cârma jocului încă de la primul fluier.

Miodrag Perisic începe meciul cu un prim cinci format din Lee, Nelson, Bojovic, Ceskovic și Austin, în vreme ce Bogdan Murărescu îi trimite pe parchet pe Andrieș, Pătru, Florveus, Czmor și Nakic.

Debutul partidei este unul extraordinar de bun pentru gazde, care reușesc un run de 12 puncte în primele patru minute ale meciului. Timba scutura pentru prima oară plasa coșului sibian prin Florveus, care marchează de la linia de fault. Bănățenii mai înscriu doar de două ori până la sfârșitul primelor 10 minute, echipa de pe Cibin luând astfel un avans considerabil. Sfertul se încheie cu scorul de 31-6 și victoria gazdelor pare deja una sigură. "Urșii" timișoreni reușesc să se concentreze mai mult în secvența secundă și încep să marcheze mai des, însă sibienii nu se relaxează și se merge cap la cap. Ca dovadă, parțialul din acest sfert este unul strâns, cu un mic avantaj pentru gazde, care își adjudecă și această parte cu 20-18

După revenirea de la vestiare, meciul continuă în aceeași notă echilibrată ca în sfertul precedent. Pentru CSU Atlassib urmează iarăși o perioadă mai bună în care marchează 7 puncte consecutive. Jucătorii Timbei reușesc și ei să marcheze 5 puncte în finalul sfertului, însă prea puțin pentru a câștiga partea a treia, care se încheie cu un parțial de 23-18 pentru gazde. Soarta partidei fiind decisă, jocul pierde din intensitate în ultimele 10 minute și ambele echipe marchează mai puțin. Cele două combatante înscriu fiecare în câte două faze consecutive și ultimul sfert se încheie la egalitate, 14-14.

Milos Bojovic a reușit o nouă partidă de excepție, fiind principalul marcator al formației din Transilvania, cu 24 de puncte (la care a adăugat 6 recuperări și 3 pase decisive). Acesta a fost secondat de Matija Ceskovic, care s-a remarcat la rândul său prin 21 de puncte, 3 assist-uri și o recuperare. De asemenea, Christopher Lee (10 puncte, 15 recuperări, 3 pase decisive) și Kyle Nelson (11 puncte, 11 recuperări, un assist) au avut prestații foarte bune, terminând meciul în double-double.

În tabăra oaspete, John Florveus a fost principalul realizator, acesta remarcându-se printr-un nou double-double (26 de puncte, 11 recuperări). Contribuții notabile au mai avut Valentin Păcurariu și Vedran Nakic, ambii cu 9 puncte, și Alin Andrieș, autor a 8 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. 

În urma acestui rezultat, CSU Sibiu trece pe primul loc al clasamentului, cel puțin până la meciul celor de la CSM Oradea, care joacă mâine contra BCM U Pitești. Sibienii acumulează 34 de puncte, având un bilanț de 15 victorii și 4 eșecuri. În ceea ce privește tabăra bănățeană, BC Timba înregistrează a 17-a înfrângere din acest sezon, în care a bifat și 2 succese.

*foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!