Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu învinge pentru a doua oară Clujul în acest sezon

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
20.01.2018

CSU Sibiu a reușit a doua victorie în acest sezon în fața rivalei U-BT, jucătorii lui Dan Fleșeriu câștigând la o diferență de 16 puncte partida disputată în această seară în Polivalenta din Cluj-Napoca. După ce au intrat la vestiare conduși, sibienii s-au întors cu o altă determinare pe teren, reușind să își facă ușor drumul spre victorie: 86-70. În turul campionatului, CSU Sibiu s-a impus la un punct: 84-83.

Susținuți din tribună de o numeroasă galerie care a făcut deplasarea de la Sibiu, oaspeții au început bine meciul cu rivala U-BT. Jucătorii lui Dan Fleșeriu aveau 6-2 după primul minut și jumătate, grație reușitelor de la mare distanță ale lui Pratt și Laser, iar spre jumătatea sfertului conduceau la 7 puncte: 11-4. Deși au avut șansa să încheie primul act în avantaj, sibienii s-au văzut conduși pentru prima dată chiar pe finalul sfertului. Coșul de 3 puncte semnat de Calnicenco apropia Clujul la doar un punct, iar reușita extraordinară din ultima secundă a lui Kuti, care trimitea mingea în coș aproape de la jumătatea terenului, o ducea pe U-BT la conducere: 19-17.  

După revenirea din finalul primei secvențe, jocul Clujului a curs bine în continuare, jucătorii lui Silvășan distanțându-se la 8 lungimi la jumătatea sfertului: 32-24. Kinnard și Davis au reușit să reducă din deficit, dar Sakic și Lapornik au restabilit diferența de 8 puncte: 36-28. Sibienii s-au apropiat la o posesie, 36-33, și puteau spera la o revenire în ultimul minut, după ratarea lui Lapornik. Kuti a fost însă cel care a recuperat, iar Sakic a profitat de pasa trimisă de căpitanul Clujului, stabilind scorul final al primei reprize: 38-33.  

Sibienii au ieșit extrem de motivați de la vestiare, marcând în doar 10 minute aproape tot atâtea puncte cât în primele două sferturi la un loc. Kinnard a trimis de dincolo de semicerc, iar Pratt a punctat și el, stabilind egalitate: 38-38. Clujul reușea să treacă din nou la timonă, dar pentru scurt timp, sibienii reușind o serie de 3 coșuri de la mare distanță. Cu două reușite ale lui Kinnard și una a lui Laser, Sibiul s-a instalat la conducere, scor 48-43. Tehnicianul gazdelor a cerut timp de odihnă, dar tot oaspeții au fost cei care au pus puncte importante pe tabelă la reluarea jocului, Laser mărind ecartul la 10 lungimi: 53-43. Cu o precizie extraordinară de la mare distanță în acest sfert, Kinnard stabilea o nouă diferență de scor, Sibiul conducând la 14 puncte: 61-47. S-a încheiat 65-49, iar Sibiul reușea un sfert 3 de expecție, cu 32 de puncte marcate și doar 11 primite.

Clujenii au încercat să revină în meci, reușind să reducă din deficit până la jumătatea sfertului: 63-72. Sibienii nu i-au lăsat să se apropie mai mult și au mărit din nou ecartul, câștigând partida cu scorul de 86-70.

Cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Lawrence Kinnard, americanul fiind aproape de double-double. Kinnard s-a remarcat cu 28 de puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive. Tyler Laser a fost și el decisiv în victoria obținută în fața Clujului, marcând 23 de puncte.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui U-Banca Transilvania a fost Miha Lapornik, cu 22 de puncte. 

6 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    derby
    Derby adevarat e saptamana viitoare, Sibiu vs Pitesti.

    cu 6 ani în urmă (20.01.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      JCN
      De cand e Sibiu - Pitesti derby ?

      cu 6 ani în urmă (21.01.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Markus :

    .
    Trebuie sa recunoastem ca am avut si noroc azi, i-am prins un pic obositi si fara Torok, iar Barro nerecuperat. Pe de alta parte, cel putin teoretic este o diferenta de valoare intre cele doua loturi in favoarea clujenilor, iar noi jucam momentan in 5 straini. Imbucuratoare este chimia dintre jucatori si atitudinea acestora. Jos palaria! Din fericire pentru noi echipa nu si-a atins potentialul si varful de forma. Sunt foarte curios sa il vad pe Williams pe teren, cel mai probabil ne va ajuta cu adevarat in play-off. In plus, Capers se pare ca se recupereaza excelent, dar ramane un semn de intrebare legat curajul pe care il va avea la meciurile oficiale. Cu Williams si Capers o sa avem o banca lunga si o rotatie cum nu cred ca am avut de multi ani. Cred ca obiectivul realist este sa ajungem in semifinale. O sa fie foarte greu 3 din 5 cu Cluj, Oradea sau Steaua, dar nu imposibil. Nici Timisoara si Pitesti nu sunt departe de noi, insa cred ca semifinalele o sa fie intre aceleasi echipe de anul trecut.

    cu 6 ani în urmă (21.01.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    cos
    eu am vazut meciul la tv. la scorul de 8-4 pt sibiu, Dragoste marcheaza un cos cu panoul. Cosul este evident de 2 puncte, dar se pun 3 pe tabela. am crezut ca e o greseala la digi si ca pe tabela e corect, dar sfertul se termina cu 19-17 si acel cos e contorizat ca si cos de 3. evident, nu asta face diferenta, dar e ciudat ca nu s-a observat asta.

    cu 6 ani în urmă (22.01.2018)
    • outsider:

      @ mihnescu
      scorul afisat de digi era de 4-8, in realitate era 4-9 (au fost 3x 3p pana in acel moment de partea lui CSU). Cu cosul lui Dragoste (de 2 pct), cei de la Digi au afisat de fapt scorul corect 4-11

      cu 6 ani în urmă (22.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca mihnescu:

      .
      ok, merci.

      cu 6 ani în urmă (22.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!