Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a câștigat un meci important la Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
10.12.2018

pitesti sibiu baschet

CSU Sibiu a câștigat cu 92-82 duelul din Sala Trivale, în fața celor de la BCM U Pitești, în etapa a noua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, urna valorică A.

Gazdele au început în formula Tudor Gheorghe, Ciotlăuș, Siriscevic, Sturanovic și Korniienko, în absențele accidentaților Person și Bishop. De partea cealaltă, Fleșeriu a început cu Hardy, Tamulis, Gavriloaia, Pratt și Cooper.

Tamulis a pus primele 5 puncte pe tabelă, dar gazdele au revenit la 4-5. Stranovic și Ciotlăuș au reșit două capace spectaculoase, dar sibienii și-au văzut neabătuți de drum iar Kevin Hardy a dat un dunk „peste” Siriscevic și a obținut și fault, ducând scorul la 15-8. Tamulis a pus apoi încă două coșuri de 3 puncte, grație cărora a dus scorul la 21-11. Siriscevic avea să stăbilească scorul primului sfert la 17-25.

Tot sibienii au fost la timona partidei și la începutului sfertului al doilea, iar Hardy a finalizat prin slam dunk un alley oop spectaculos de la Monyea Pratt. Siriscevic și Tohătan au schimbat apoi câte un coș de 3 puncte, iar cu 5 minute înainte de finalul primei reprize, tabela arăta 38-25 pentru Sibiu, după un meci în care au dominat la capitolul recuperări. Cu toate acestea, piteștenii au revenit în joc, grație lui Orbeanu și a lui Jeremic, care au pus umărul la un run de 13-2 (scor 38-40). Tamulis a închis scorul în prima repriză cu un nou coș de 3 puncte la 45-40 pentru oaspeți.

Sibienii au deschis a doua repriză cu un run de 10-4 și cu coșuri de 3 puncte din partea lui Falker și același Tamulis. Korniienko a pus patru puncte consecutive, dar Hardy a reușit încă un and-one, apoi Pratt a dus scorul la 60-48. Mladen Jeremic reduce ecartul la 7 puncte, printr-un nou and one, dar parțialul piteștenilor este oprit de Chris Cooper, pentru ca apoi Kevin Hardy să îi pună un capac de zile mari lui Tudor Gheorghe. Randal Falker a mai marcat alte patru puncte, dar Sturanovic a redus diferența la 9 puncte înainte de ultimul sfert, scor 60-69. O fază care a dat emoții fanilor s-a petrecut cu 20 de secunde rămase de jucat, când Iulian Orbeanu s-a lovit cu capul de podea și a fost nevoie de intervenția medicilor care l-au luat cu targa pe baschetbalist. Ultimul sfert a fost unul fără istoric, în care oaspeții au avut chiar și 20 de puncte avantaj (72-92), dar au ridicat piciorul de pe pedală și au lăsat gazdele să închidă partida cu un run de 10-0 și să pună scorul final pe tabelă 92-82 pentru CSU Sibiu.

Pentru gazed Mladen Jeremic a marcat 25 de puncte off the bench, Ivan Siriscevic a reușit un double-double, cu 22 de puncte și 10 recuperări, în timp ce Maksim Sturanovic a strâns 17 puncte și 9 recuperări. De partea cealaltă, Justas Tamulis a adunat 21 de puncte, cu 5 pase decisive și 5/11 de la 3 puncte, Kevin Hardy a adunat 20 de puncte, cu 8 recuperări și 5 pase decisive, Randal Falker 13 puncte cu 11 recuperări, Philmore 13 puncte și 8 recuperări iar Monyea Pratt 10 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări.

Sibiul a dominat jocul sub panou, cu 22 de recuperări ofensive, 46 de puncte în spațiul de 3 secunde și 21 de second chance points. Interesant este că și Piteștiul a avut 21 de recuperări ofensive, din care au ieșit 21 de pncte, dar au adunat numai 30 de puncte în spațiul de 3 secunde.

După acest meci, BCM U Pitești ajunge la 3 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce CSU Sibiu are 7 victorii cu 2 înfrângeri. Etapa viitoare, sibienii vor întâlni SCM U Craiova pe teren propriu, în timp ce Piteștiul se va deplasare pe terenul lui SCM Timișoara.

*foto: facebook BCM U Pitești

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @JCN
    Îmi stă de ceva vreme întrebarea asta: ești mulțumit acum de momentele în care vin coșurile de 3 ale lui Tamulis?

    cu 5 ani în urmă (10.12.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :))
      Ma abtin, utlimele doua meciuri nu le-am vazut si o sa l pierd si pe cel cu Craiova.
      P.S: daca o sa scormonesti in arhiva o sa vezi ca am specificat undeva ca la fel ca si cu Laser anul trecut sper sa isi dea drumul si Tamulis.

      cu 5 ani în urmă (11.12.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @JCN
      Nu o să scormonesc, că nu ăsta e scopul. Contează cel mai puțin dacă m-am înșelat eu sau te-ai înșelat tu. Important este că nu s-a înșelat Dan și băiatul ăsta a început să etaleze un joc foarte complex. Și mai zic încă odată... are doar 24 de ani. Dacă l-am putea ține și la anul...

      cu 5 ani în urmă (11.12.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Rezultat
    Un rezultat care era de asteptat. Fara Bishop parea greu, dar si fara Person, ar fi oarecum imposibil. Cu toate astea, in ciuda multor ratari, nu s-a cedat. Sper ca in TOP 6 sa avem jucatori noi. Ne trebuie un fundas bun. Pacat si de Orbeanu care, personal, chiar daca nu are multe realizari, mie mi se pare un luptator. Sper sa nu fie grav ca ramanem “goi” la pozitiile mari. Capul sus! Sustinatorii adevarati vor fi mereu la sala alaturi de voi! Ma intrebam cum ar fi jucat Sibiul fara Hardy si Falker/ Philmore. Despre asta a fost vorba la noi.

    cu 5 ani în urmă (11.12.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Parere
      Poate sa vina oricine.din moment ce primarul cu toata gasca lui au fost la meci la fcsb in loc sa vina la echipa lor de baschet ce pretentii sa avem?probabil ca 2 ore de nocturna le.am platit tot noi pitestenii pentru seara de duminica.Mi.am dat seama ca pana nu vin oameni care sa iubeasca orasul asta nu se va face nimic.nu cred ca vine cineva de la primarie sa ceara socoteala de rezultatele echipei cand ei se duc la meci la fcsb..defapt ce autoritate ar mai avea?pacat de suporteri si de jucatori care isi sparg capetele si isi rup picioarele pentru aceste culori ...

      cu 5 ani în urmă (11.12.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!