Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a ieșit învingătoare din derby-ul etapei a XVII-a cu BC SCM Timişoara

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
13.01.2018

csu sibiu bc scm  timisoara

CSU Sibiu s-a impus în fața celor de la BC SCM Timișoara, scor final 81-73, în etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Dan Fleșeriu a început meciul cu Popescu, Dragoste, Laser, Pratt și Kinnard, iar de partea cealaltă Costescu i-a trimis în teren pe Drăgușin, Gheorghe, Komatina, Jeremic și Burgess.

BC SCM Timișoara a deschis meciul printr-un coș de 2 puncte marcat de Ionuț Drăgușin, însă replica gazdelor n-a întârziat să apară, care și-au și adjudecat primul sfert al meciului, scor 16-13.

În fața unei săli pline, sibienii au continuat parcursul bun al meciului. Cele două echipe s-au luptat de la egal la egal, însă, deși oaspeții au dat semne de revenire, gazdele nu au cedat și au intrat la vestiare cu un avantaj de 2 puncte, 32-30.

La revenirea de la vestiare, sibienii au ieșit motivați să se distanțeze și să obțină a zecea victorie din această ediție de campionat. Cu publicul de partea lor și cu o apărare mai bună decât cea a timișorenilor, CSU Sibiu a intrat în actul final cu un avantaj de 9 puncte.

În sfertul 4 spiritele s-au încins și meciul a devenit mai agresiv. În minutul 5 Bogdan Popescu este eliminat pentru a cincea greșeală personală. Octavian Popa Calotă a fost și el eliminat spre finalul meciului după două faulturi agresive. El și Mirel Dragoste au avut și un schimb de replici aprinse, însă au fost imediat calmați de arbitrii și colegi.În cele din urmă gazdele și-au adjudecat partida de pe teren propriu, scor final 81-73.

Liderul învingătorilor a fost Moneya Pratt, care a terminat partida în triple double, cu 14 puncte, 12 recuperări și 10 pase decisive, toate pentru un indice al eficienței de +34. De partea cealaltă, Octavian Popa Calotă și-a adăugat în cont 21 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, cu un indice al eficienței de +24.

Punctele gazdelor au fost marcate de Tyler Laser 18, Lawrence Kinnard 17, Moneya Pratt 14, Mirel Dragoste 11, Marcel Davis 9, iar Radu Paliciuc, Bogdan Popescu și Christopher Cooper câte 4 fiecare. Pentru BC SCM Timișoara au înscris Octavian Popa Calotă 21, Igor Mihailovic și Mladen Jeremic câte 14 fiecare, Adrian Diaz 8, Tudor Gheorghe 8, Ionuț Drăgușin 6, iar Milos Komatina, Lucas Tohatan și Jordan Burdgess câte 2 fiecare.

În următoarea etapă, CSU Sibiu va juca în deplasare pe terenul campioanei en-titre, în timp ce timișorenii vor primi vizită celor de la CS Dinamo.

*foto: Andreea Vlase/facebook CSU Fans

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    Ma bucura din ce in ce mai mult evolutiile lui Mirel. Incepe sa fie constant si sa contribuie tot mai mult la victoriile echipei si red ca merita un loc in nationala Romaniei, mult mai mult decat altii.

    cu 6 ani în urmă (13.01.2018)
    • BC CSU Sibiu alexander:

      Subscriu
      Mirel este cu siguranta optiunea 1 pt jucatorul autohton. Si jocul lui este unul pe masura.

      cu 6 ani în urmă (13.01.2018)
    • BC CSU Sibiu BB55:

      ...
      Cat de curand o sa fie la nationala, nu are cum sa fie altfel ;)

      cu 6 ani în urmă (14.01.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!