Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă dramatic meciul 2 al finalei mici, în compania lui U-BT Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
06.06.2018

sibiu cluj

CSU Sibiu a câștigat meciul 2 al finalei mici, scor 93-90, în compania celor de la U-BT Cluj.

CSU Sibiu a început în formula Dragoste, Laser, Pratt, Kinnard și Cooper, în timp ce U-BT a avut în primul 5 pe Watson, Rasic, Kuti, Sakic și Barro.

Nandor Kuti a pus primele puncte pentru clujeni cu un coș de 3 puncte, dar sibienii au răspuns cu 6 puncte consecutive. Rasic a egalat însă la 6. Dragoste și apoi Laser cu un slam dunk au dus scorul la 10-6 pentru sibieni. Rasic a egalat din nou, de data asta la 10, dar Sibiul a trecut iarăși cu un avantaj de 4 puncte. Rolli Torok a încheiat însă primul sfert cu o aruncare de 3 puncte din zero grade și a egalat la 17.

Sibienii au pus din nou primele 6 puncte pe tabelă, cu o reușită spectaculoasă a lui Williams după un assist fabulos al lui Pratt. Cu toate acestea, oaspeții au intrat în joc și au egalat la 25, prin Watson. Jordan Williams a reușit un and-one, dar Watson a înscris 9 puncte consecutive și a dus Clujul în avantaj, scor 32-28, iar dunkul lui Drungilas l-a forțat pe Fleșeriu să ceară time-out. Dragoste a transformat două libere, apoi a reușit un steal pe repunere transformat printr-un putback de Pratt.Watson a reușit un lay-up acrobatic, dar Davis a adus Sibiul la un punct prin Davis, după recuperarea ofensivă a lui Cooper. Pratt i-a adus în frunte pe sibieni, după un contaatac din assist-ul lui radu Paliciuc, dar clujenii au pus ultimele puncte pe tabelă prin Barro iar la pauză scorul era 42-41 pentru U-BT Cluj.

Sfertul 3 a început iarăși sub spectrul echilibrului, dar la mijlocul perioadei Rasic a reușit un assist de efect pentru Barro și apoi un coș de 3 grație cărora au dus oaspeții la un avantaj de 6 puncte, scor 55-49. Kinnard și Monyea Pratt au adus însă Sibiul la 56-56, prin aruncări de la 3 puncte și semidistanță. Miha Lapornik a făcut însă 59-56 pentru clujeni cu o aruncare foarte dificilă. Sfârșitul sfertului a aparținut gazdelor. Jordan Williams a reușit un lay up foarte atletic, Monyea Pratt a înscris de 3 puncte și apoi același Jordan Williams a înscris pe finalul perioadei din assist-ul lui Marcel Davis, pentru a duce scorul la 63-61.

Clujenii au egalat la 63 printr-un coș care nu a fost surprins la televizor, la începutul sfertului patru. Pratt și Laser au reușit însă 8 puncte consecutive, care au dus scorul la 71-63. Lapornik și Watson au ținut Clujul aproape de Sibiu, scor 77-73. Sibienii au avut însă răspuns Cooper a primit un assist de la Kinnard și a înscris cu fault pentru a duce diferența la 8 puncte, scor 84-76. După un time out al lui Fleșeriu, Pratt a inventat o pasă pe la spate dintr-o capcană, mingea a ajuns la Kinnard care i-a oferit un assist lui Williams, pentru 86-77 cu 1:13 rămas de jucat. Rasic a mai pus două libere, iar după un turnover al lui Paliciuc, Giordan Watson a reușit să înscrie de 3 puncte și să aducă U-BT Cluj la 4 puncte, scor 86-82. Giordan Watson a reușit un and one, dar apoi a primit o greșeală antisportivă la un fault la Davis, care a ratat însă ambele libere. Cu toate acestea, Kinnard a dus scorul la 90-85. Barro a marcat două libere, iar clujenii au furat repunerea după o eroare a lui Pratt. Miha Lapornik a transformat o liberă și a dus scorul la 90-88. Cooper a ajuns în mod neașteptat la linia de libere, dat fiind procentajele sale foarte slabe. Cu toate acestea, pivotul sibian le-a marcat pe amândouă. Kuti a înscris un dunk necontestat, pe repunere Davis a fost faultat, a marcat una din două (93-90), dar Lapornik s-a panicat cu 3 secunde rămase și a aruncat o mingea de la un coș la altul, fără sorți de izbândă.

Monyea Pratt a marcat 28 de puncte, Kinnard 17, Jordan Williams 13 și Tyler Laser 10 puncte. De partea cealaltă, Giordan Watson a marcat 26 puncte, Aleksandar Rasic 20 de puncte și Ousmane Barro 11 pct cu 9 recuperări.

Astfel, Sibiul a câștigat meciul 2 al finalei mici și duce seria în meci decisiv, care se va juca sâmbătă la Cluj.

*foto: Dragoș Dumitru

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    deci
    pana la urma avem meci 3...cam cati m ati contrazis? Era clar ca SB isi vor respecta blazonul pe teren propriu. Din pacate meciul 3 va fi unul de totul sau nimic, in care nu vad nici o echipa favorita....

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Daca
    U pierde medalia de bronz, Silva pleaca! Cel putin asa ar fi normal.

    cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      Cj
      Are 4 trofee in 2 ani, din pacate cam greu sa plece

      cu 5 ani în urmă (06.06.2018)
    • U BT Cluj-Napoca A.Cr:

      A.Cr
      De ce sa continuam sa ne zbatem in mediocritate si sa ne batem joc de un budget impresionant?

      cu 5 ani în urmă (07.06.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!