Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă la un punct duelul cu CSM CSU Oradea

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.10.2017

CSU Sibiu a debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Sibienii au răzbunat finala mică a sezonului precedent, învingând în prima etapă pe CSM CSU Oradea. scor 73-72.

Cele două formații au mers cap la cap până spre jumătatea primului sfert, când scorul de pe tabelă era 6-6. Trotter a marcat pentru 8-6 iar Milosevic mărea ecartul la 4 lungimi. Sibienii au revenit prin Cooper și Riley, restabilind egalitatea. Gazdele s-au distanțat din nou, dar sibienii s-au apropiat la 2 puncte după ce Capers a venit de pe bancă cu 3 reușite de la mare distanță. La finalul primei secvențe, bihorenii erau în avantaj pe tabela de marcaj: 22-19.

Gazdele și-au menținut același avantaj și la finele sfertului secund. Aflat într-o formă extrem de bună, Capers a dus-o pe CSU Sibiu în avantaj în debutul secvenței a doua, 23-22, însă Mandache și Milosevic au trecut-o din nou pe Oradea la conducere, după un parțial de 7-0. Același Mandache stabilea o diferență de 8 puncte după o reușită din afara semicercului, 35-27. Oaspeții au mai recuperat din deficit până la pauză, astfel că scorul după primele 20 de minute de joc era 37-34.

Gazdele s-au menținut la conducere și pe parcursul sfertului 3. Jucătorii lui Cristian Achim i-au ținut la distanță pe sibieni, reușind să se ducă și la 10 puncte: 50-40. CSM Oradea a intrat în decisiv cu o diferență de 6 puncte și deși păreau că se îndreaptă spre prima victorie din acest campionat, bihorenii au lăsat garda jos în ultimele minute de joc.

Sibienii au făcut un ultim sfert mai bun și s-au dus la un punct în ultimele secunde de joc. Deși Oradea a avut ultimul atac, cele 3 secunde rămase nu au putut schimba soarta partidei, astfel că Sibiul și-a adjudecat victoria.

Cel mai bun jucător al lui CSU Sibiu a fost Kevin Capers. Venit de pe banca de rezerve, tânărul bachetbalist american a contribuit cu 24 de puncte la victoria formației sale, 3 recuperări, 2 pase decisive și 3 intercepții.

De la CSM CSU Oradea s-a remarcat Nemanja Milosevic, cu 16 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive.  

 

*foto: csusibiu.ro

11 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Felicitari Sibiului. Un meci caracteristic inceputului de sezon, cu o Oradea putin lipsita de inspiratie in momentele cheie. E clar ca toate echipele au nevoie de timp. Din pacate asta s-a intamplat si cu Pitestiul aseara, care a picat definitiv in sfertul 4. Bafta ambelor echipe si Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (07.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea-Sibiu
    După acest meci nici Sibiul nu trebuie sa se umfle și nici Oradea sa dispere. Însă ca realizări a fost slab rău, foarte multele mingi pierdute și procentajele atât de mici la aruncari fiind elocvente. Dacă lași Sibiul sa joace atletic sunt probleme pt oricine, Oradea trebuia sa știe asta. Pare singurul lor atuu anul asta, iar ieri și l-au folosit. În rest, aceeași impotenta la aruncări care în opinia mea le va cauza mari probleme în acest sezon. Oradea la ce experiență are n-avea voie sa piardă meciul. Cu revenirea lui Zeno multe se vor rezolva. Trotter joaca mult sub ce a arătat în Ungaria și cu siguranță că în timp va creste în joc și atunci altfel va arata Oradea.

    cu 6 ani în urmă (08.10.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Sibiu !
    Am urmarit meciul cap coada si imi ajung degetele sa numar schemele realizate. Se merge prea mult pe ideea , da-o la Capers si o rezolva. Sa nu ne imbatam cu apa rece dupa aceasta victorie. Doar un necunoscator ar face acest lucru. Suntem foarte slabi la aruncari si marcam doar daca ducem mingea pe panou. Daca vom face doua schimbari si aducem jucatori care stiu sa marcheze vom fi completi. In formula asta nu aratam cum trebuie.

    cu 6 ani în urmă (08.10.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Tot aud placa asta cu schimbarile. Eu bag mana in foc ca niciunul dintre cei 6 straini nu are contract try-out. Orice schimbare acum este dificila si costisitoare; nu cred ca vom vedea vreo modificare pana in iarna. Iar ca sa inteleg si eu, tu ce jucatori ai schimba acum?

      cu 6 ani în urmă (08.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschet3x3:

      Transfer
      Ar trebui adus un roman la sibiu gen gutoaia sau dani popescu care sunt liberi de contract.

      cu 6 ani în urmă (08.10.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      @gyke
      Tie iti place echipa asta? Noi nu avem un marcator adevarat (aici totusi las un pic spatiu pentru Cappers). Orice echipa va alege zona impotriva noastra (si nu va cadea in cursa jocului nostru cum a facut Oradea aseara) va avea mari sanse de reusita.
      Sincer in afara de Cappers si Laser (desi nici ei nu au aratat mare lucru pana acum) nu avem un alt jucator cu un procentaj decent al aruncarilor din actiune. Il exclud de aici pe Cooper pentru ca eclar ca nu isi gaseste locul momentan in formula asta de echipa.

      cu 6 ani în urmă (08.10.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @JCN
      Nu stiu daca-mi place, dar nici nu-mi displace :).
      Ziceam acum vreo luna ca lipsa de omogenitate va fi depasita rapid, dar m-am inselat. Eu unul mai am incredere, in ciuda unor lipsuri evidente pentru toti.
      Capers la ora actuala e mai mult "fotbalist" decat baschetbalist. Are multa calitate, dar parca prea multa "nebunie". Cu Oradea i-a iesit, dar nu se va intampla de fiecare data. Trebuie disciplinat.

      cu 6 ani în urmă (08.10.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @baschet3x3
      Pe Gutoaia nu pot sa-l vad in echipa asta, la pozitia 3 ii avem pe Pratt, Paliciuc, plus Brosser care ar trebui sa inceapa fie jucat mai mult. La 1-2 sunt Laser, Capers, Dragoste si Petica, deci nici aici nu vad cum m-ar putea ajuta un jucator ca Dani Popescu, care nu-i nici el vreun shooter teribil.
      Mai degraba cred ca ne-ar ajuta un om mare gen Toth, sa-l poti baga cand au americanii mari probleme cu faulele.

      cu 6 ani în urmă (08.10.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Petica
      Ar trebui sa il jucam mai mult, la Galati arata destul de bine mai ales ca are si aruncare buna de afara. Kinnard si Riley nu imi plac absolut deloc in timp de Pratt mi se pare si el slabut. Cat despre Dani Popescu si Gutoaia chiar nu au ce cauta la noi.

      cu 6 ani în urmă (08.10.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Contracte
    Din cate se aude cam asa este este. Nici unul nu este pe try-out. As renunta la unul dintre cei trei jucatori mari. Nici unul dintre ei nu au un aport ofensiv deosebit si nu ma incanta ca si joc de pivot. De la Pratt ma asteptam mult mai mult daca e sa tinem cont de cat de mult la dorit Fleseriu. O sa imi sara lumea in cap insa dintre toti Lasser arunca cel mai bine.
    Gyke , tie ti-a placut jocul de ieri ?

    cu 6 ani în urmă (08.10.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @DonJuan
      Am mai spus-o, nu mi-a placut deloc. Aseara ambele echipe erau "de batut" si ma bucura ca am luat noi cele "3 puncte puse in joc" :).
      Dar in acelasi timp am rabdare si incredere ca multe lucruri pot fi remediate. Dan Fleseriu are o anumita filozofie de baschet, iar felul in care a incercat sa construiasca echipa o reflecta.
      Aseara spre exemplu doi jucatori au fost maini moarte: Kinnard si Paliciuc. Dar nu vreau sa judec asa repede un jucator. Daca ma insel, o voi recunoaste.

      cu 6 ani în urmă (08.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!