Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă partida de pe teren propriu cu SCM U Craiova

Valentin Todea

Valentin Todea
08.12.2017

BC CSU Sibiu s-a impus în meciul de acască cu SCM U Craiova, scor 108-90. Pe sferturi, tabela a indicat 35-24, 19-22, 24-25 și 30-19.

Pentru CSU Sibiu au început partida Tyler Laser, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Bogdan Popescu și Lawrence Kinnard. Craiova a replicat prin Goran Martinic, Ivan Siriscevic, Jamar Samuels, Ionut Berceanu și Martin Paasoja. După primele minute, gazdele au dus scorul la 9-4 și 11-6, Berceanu reușind un lay-up pentru a mai reduce din ecart, 11-8. Dragoste cu o aruncare de la mare distanță modifică tabela la 16-8, în timp ce Laser înscrie pentru 21-12 tot din afara semicercului. Pentru oaspeti punctează Aleksandrov din spatele arcului de cerc, 27-17, în timp ce Radu Vîrnă marchează cu același procedeu pentru 32-22. Cu toate acestea, sibienii reușesc să păstreze avantajul consistent, Popescu transformând una dintre cele două libere acordate pentru a închide primul act.

În debutul actului second, Siriscevic marchează de la 3 puncte pentru 37-27, în timp ce Marcel Davis execută un lay-up iar scorul devine 41-27. Goran Martinic contribuie cu două coșuri consecutive, 41-31, iar ulterior vizitatorii încep să se apropie tot mai mult de adversari, 41-35. Replica vine din partea lui Davis de la mare distanță, 44-35, iar Popescu duce scorul la 48-37 după o reușită din apropiere. La pauza mare, CSU Sibiu avea un avantaj de 8 puncte, 54-46.

Sfertul trei începe cu un coș de 3 puncte marcat de Siriscevic, iar Martinic micșorează diferența la 4 lungimi, 56-52. Ulterior, Craiova reușește să preia conducerea după Samuels punctează din interiorul semicercului, 56-57, dar Popescu își readuce echipa din avantaj de la linia de fault, 58-57. Tabela indica 62-59 după reușita lui Pratt, dar Martinic egalează după un coș din spatele arcului de cerc. Sibiul se distanțează la 6 puncte, 68-62 și 70-64 după coșul înscris de Mirel Dragoste. Davis reușește două coșuri consecutive din spatele liniei de 3 puncte, 76-67, în timp oltenii micșorează ecartul prin Vîrnă și Martinic, 76-71. Cooper stabilește scorul înainte de actul patru în urma unei reușite de 2 puncte, 78-71.

Gazdele încep în forță ultimul sfert, reușind un run de 10-0, care stabilește în mare parte învingătoare încă de atunci. Craiova dă replica prin trei coșuri consecutive fără să primească la rândul lor, 90-78, ultimul fiind o reușită de 3 puncte a lui Martinic. La jumătatea ultimei părți, băieții lui Dan Fleșeriu conduceau cu 92-82, până la final aceștia reușind să-și păstreze oponenții la distanță și chiar să mărească avantul înregistrat până atunci. Mirel Dragoste închide tabela cu un coș din spatele semicercului venită după o intercepție reușită de Banciu.

Monyea Durrell Pratt a fost principalul realizator de la CSU Sibiu cu 23 de puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive și o intercepție. Bogdan Popescu și Tyler Laser au înscris câte 20 de puncte, în timp ce Mirel Dragoste și Marcel Davis au marcat câte 15 puncte.

Principalul marcator al craiovenilor a fost Goran Martinic cu 23 de puncte, fiind urmat de Siriscevic cu 20 de puncte. Nemanja Aleksandrov a reușit 15 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CDU
    La rece, uitându-mă pe statistică diferența s-a făcut la recuperări 32 noi, doar 19 Craiova. Procentaje foarte bune la aruncări la ambele echipe, doar ca noi am avut aruncări și libere în plus, datorită recuperarilor ofensive. Un meci frumos, în care nouă ne-a intrat aproape tot, iar defensiv cu suficientă intensitate. Cel mai mult mi-a plăcut Mirel, excelent în ciuda faptului că s-a apărat la Martinic aproape tot meciul, a făcut și o ofensivă foarte bună. A devenit principalul român în condițiile lipsei evidente de formă a lui Paliciuc. Popescu vital datorită faptului că Cooper a jucat puțin (accidentat).
    Atenție în continuare și putem spera la locurile 1-6.

    cu 6 ani în urmă (08.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!