Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu câștigă primul meci de la Târgu Mureș și este la o victorie distanță de semifinale

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.04.2017

BC CSU Sibiu a făcut un pas extrem de important spre semifinalele Ligii Naționale, după ce și-a adjudecat meciul 3 al seriei cu BC Mureș, scor final 89-87, partidă care a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a-și desemna câștigătoarea. În urma acestui rezultat din Sala Sporturilor din Târgu Mureș, sibienii conduc cu 2-1 la general și mai au nevoie de o victorie pentru a se alătura celorlalte 3 semifinaliste. 

Partida din „Junglă” a început într-o notă dominată, așa cum se anunța să fie tot meciul, cu un ușor avantaj de partea gazdelor, care la finalul primelor 10 minute au reușit să se desprindă la 6 puncte diferență, scor 23-17. Încă din startul actului secund s-a consemnat o cădere inexplicabilă a mureșenilor, lucru de care au profitat imediat oaspeții sibieni. În urma unui sfert 2 excelent al Sibiului, atât în apărare, cât și în atac, câștigat cu un parțial de 26-8, galben-albaștri au intrat la vestiare cu un ecart de 12 puncte pe tabela de marcaj, scor 43-31. 

După revenirea de la vestiare, amfitrionii de la BC Mureș au sunat revenirea și au început cursa de urmărire a adversarului. În urma unui sfert 3 foarte disputat, elevii lui Barnabas Szaszgaspar au mai recuperat din diferența Sibiului, venind la 7 puncte în spatele lor. Astfel, după un sfert 3 câștigat de Mureș cu 23-18 s-a intrat în decisiv cu 61-54 în favoarea formației vizitatoare, iar ultimele 10 minute de joc se anunțau incendiare. La jumătatea ultimei perioade de joc, tabela indica 69-59 pentru Sibiu, iar Hardy și compania păreau a se desprinde încet în câștigători, însă spiritul de luptă din „Junglă” nu a murit. Treptat, cu rabădare și cu o cădere din partea sibienilor, BC Mureș a revenit foarte aproape în spatele acestora, 70-72 la intratea în ultimele 60 de secunde ale întâlnirii. LaMarcus Reed a scuturat plasa de la mare distanță pentru Târgu Mureș, ducându-și astfel echipa în avantaj, 73-72, cu 40 de secunde rămase de jucat. Același Reed marchează o liberă, 74-72, Hardy în schimb le ratează pe ambele, însă Bogdan Popescu, omul potrivit la locul potrivit, recuperează sub panou și înscrie, 74-74, iar confruntarea este trimisă în overtime. 

Repriza de prelungiri a fost una extrem de echilibrată și disputată, cu o echipă a Sibiului care a reușit totuși să fie cu un pas mic înainte de fiecare dată, conducând treptat cu 76-74, 77-76, 79-76 sau 80-78. Mai mult de atât, la intarea în ultimul minut, avantajul oaspeților era de 4 puncte, 82-78, însă Radovan Markovic și-a readus imediat echipa în joc cu o aruncare de 3 puncte, 81-82. Ulterior, Lalovic cu 2 libere înscrise a dus scorul la 84-81 pentru echipa sa, diferența fiind menținută și 20 de secunde rămase până la ultimul fluier, 86-83. Imediat după, Martinic a transformat 2 aruncări libere, 85-86, însă Paliciuc a fost aproape imperial din dreptul liniei de fault, marcând pe final 3 aruncări care au adus victoria formației sibiene, scor final 89-87. 

Punctele victoriei pentru CSU Sibiu au fost marcate de Bogdan Popescu 19 (5 recuperări), Igor Mijajlovic 17 (5 pase decisive), Kevin Hardy 14 (5 recuperări, 8 pase decisive), Boris Lalovic 13 (8 recuperări), Radu Paliciuc 13, Chris Cooper 9 (10 recuperări) și Marcel Davis 4. De cealaltă parte, de la BC Mureș au punctat Goran Martinic 19 (6 pase decisive), LaMarcus Reed 17 (8 recuperări), Radovan Markovic 17, Dalibor Djapa 12, Ernests Kalve 12, Szabolcs Santa 5, Laszlo Lazar 4 (6 recuperări) și Alin Borșa 1. 

Meciul 4 al seriei se va juca tot la Târgu Mureș, sâmbătă, cu începere de la ora 20:00, fiind transmis în direct de DigiSport. Dacă echipa din Sibiu va câștiga și acest meci atunci se va califica în semifinale acolo unde o așteaptă Steaua. În schimb, dacă BC Mureș va reuși să se impună sâmbătă seara, atunci seria se va muta în decisivul din Sala Transilvania. 

*Foto: Toth Csaba

18 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya :

    Sibiul a jucat in 6!
    Arbitrul Olaru a fost cel mai bun jucator de la Sibiu.Felicitari galeriei sibiene si lui Fleseriu care a recunoscut pe final ca a avut noroc cu Olaru mai ales in ultimele minute.

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • FC Argeș Pitești wtf:

      :*
      :*

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș mikici13:

      #
      #

      cu 6 ani în urmă (20.04.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu florinlin :

    cat ii halatu???
    pune-l domle si pe martinic si am fost de la 6 la 9 pe teren, cum preferi matale....altfel intelegem ca esti un pic suparat si......mitoman.

    cu 6 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    Sincer, nu am nimic cu Sibiul dar s a fluiera fault de cate ori s a putut impotriva Mureșului....s au nu avem voie sa ne exprimam parerea ca se supara sibienii ????!!! Sa se supere,oricum nu o sa castige campionatul dar raman cu cel mai bun antrenor. Numai bine.

    cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      JCN
      Normal ca nu ai dar totusi nu ar fi mai bine sa iti vezi tu de echipa din liga inferioara !? Pe tine te roade rau invidia cand vine vorba de Sibiu, eu spun sa te preocupi de altceva. Hai fa o comparatie cu faulturile gratuite acordate nou si cele acordate muresenilor. E usor sa vorbesti aiurea fara sa prezinti si fazele despre care vorbesti. Frustrarea e mare cateodata. Poate castiga Medias campionatul ....

      cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    • BC CSU Sibiu AlexandruCSU:

      :)
      Nu ne suparam pe cele spuse. Ok, cei care au stat in fata televizorului, hadeti spuneti daca nu cumva Igor a fost tinut la faza care s-a dictat fault la el si a acumulat 5 greseli. NU vreau sa transformam totul in o disputa. Eu personal apreciez fanii din Mures precum si echipa din Mures. HAI CSU!

      cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Wow, a fost un meci pe cinste, de văzut doar dacă ești neutru, altfel riscai un infarct! Eu mă bucur pt suporterii sibieni care ieri au dovedit încă o data (mai ales dacă elimina acele injuraturi) ca sunt cei mai frumoși și organizați din tara. Își merita o echipa cu caracterul și forța de lupta pe care Sibiul le-a avut ieri. În același timp îmi pare rău de mureșeni, niște băieți care merita respectul și admirația tuturor pt felul în care au luptat și lupta în condițiile știute. Meciul a fost crâncen, tare, dar sportiv. N-am sesizat probleme de arbitraj, ca sa spui ca a fost influențat de arbitrii înseamnă ca ori ești rău intenționat, ori habar n-ai de baschet. Sunt curios cum va arata meciul 4, după risipa de energie făcută de jucători. Bafta ambelor echipe!

    cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @trancer
      Multumim. Si eu zic ca-i o prostie sa discuti arbitrajul dupa un astfel de meci.

      cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya:

      Normal ca pentru sibieni e prostie
      In momentul de fata Muresul e mult peste Sibiu. Totusi de ce are Sibiu 2-1? In primul rand a beneficiat de arbitraje pro in toate cele 3 meciuri. In plus in primul meci a lipsit Dapa, iar in meciul 3 Lazar a jucat cu infiltrati.E postul pe care oricum muresenii sunt deficitari. In meciul in care Barni a avut tot lotul valid Muresul a maturat la 21 puncte diferenta. Urmeaza episodul 4 in care vom avea din nou doi dusmani ai Muresului pe parchet. E vorba in primul rand de Serban, dar nici Ciulin nu menajeaza echipa alb albastra in meciurile decisive. Pana la urma totul pleaca de la Bucuresti, deocamsara. Speram ca nu pentru multa vreme.

      cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya:

      Normal ca pentru sibieni e prostie
      In momentul de fata Muresul e mult peste Sibiu. Totusi de ce are Sibiu 2-1? In primul rand a beneficiat de arbitraje pro in toate cele 3 meciuri. In plus in primul meci a lipsit Dapa, iar in meciul 3 Lazar a jucat cu infiltrati.E postul pe care oricum muresenii sunt deficitari. In meciul in care Barni a avut tot lotul valid Muresul a maturat la 21 puncte diferenta. Urmeaza episodul 4 in care vom avea din nou doi dusmani ai Muresului pe parchet. E vorba in primul rand de Serban, dar nici Ciulin nu menajeaza echipa alb albastra in meciurile decisive. Pana la urma totul pleaca de la Bucuresti, deocamdata. Speram ca nu pentru multa vreme.

      cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @piroskutya
      Prietene, incearca sa iesi din rolul de victima. Nici un meci din seria asta nu a fost castigat/pierdut pe mana arbitrilor. Da, au fost greseli in toate trei meciurile, au fost maniere diferite de arbitraj, dar asa e tot timpul; eu nu cred ca are cineva ceva cu voi, sau cu oricine din campionatul asta. Eu ma uit la o gramada de meciuri Euroliga / NBA / Campionat romanesc si peste tot vad greseli de arbitraj; fac parte din joc, precum ratarile sau reusitele senzationale.
      Si mai zic o chestie: in finala de cupa ati avut victoria in mana pe ultimul atac, dar o decizie gresita a facut sa pierdeti meciul. Da, au fost pasi la Rasic, la Lazar dupa mine nu a fost fault in atac, dar ati avut ultimul atac / aruncare si ati ratat, voi ati pierdut meciul, nu arbitrii v-au furat trofeul.
      Hai sa iesim din discutiile astea despre arbitraj si sa vedem baschet.

      cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    • BC CSU Sibiu BB55:

      gyke
      Ooo, da-le pace ca la astia e ceva ereditar..
      Asa fac ei de fiecare data cand pierd, arbitrii sunt de vina, ei n-au nicio vina :))
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1492235894129343&set=a.522248294461446.126265.100000288396733&type=3

      cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    gyke, BB55, trancer
    Oare dacă noi conduceam cu 2-1 la general şi împotriva voastră s-ar fi fluierat aşa cum s-a fluierat împotriva noastră în cel puţin 2 meciuri din 3, tot la fel ai spune? Nu prea cred. E frumos să ţii partea unei echipe şi să fii suporterul ei, dar ar trebui şi puţină obiectivitate, ceea ce în campionatul ăsta de la suporterii sibieni nu am văzut. Ceea mai frumoasă galerie din ţară este ceea Sibiului? Aici nu o să spun că e prostie - fiecare cu părerea lui; pentru mine înaintea lor sunt cei mureşeni, orădeni şi clujeni.

    cu 6 ani în urmă (21.04.2017)
    • BC CSU Sibiu BB55:

      ikam
      Pai din cele 3 care le-ai enumerat niciuna nu are galerie :))
      Voi chiar nu stiti ce inseamna galerie, pe bune.
      "hei hei muresu" si huiuiuiraa" la oradea "ce-se-me, ce-se-me" si la cluj daca n-ar fi u s-ar prapadi toti, aia nu inseamna sa fii galerie.
      Atat stiu cele 3, cat am scris mai sus.
      V-ati gasit tocmai voi sa vorbiti de obiectivitate.

      cu 6 ani în urmă (22.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    BB55
    Iar la voi cântarea ,,avem echipă, avem echipă,, chiar e încurajare - ce să zic. Şi dacă nu ştii să scrii ceva (te-ar putea ajuta şi copy paste-ul), mai bine nu-l scrie.Nu are galerie pentru tine. vezi, eu nu am spus, că voi nu aveţi, eu mi-am exprimat părerea şi asta aşa e. Am spus eu că voi nu aveţi galerie? Dar tu din păcate asta spus. Vrei respect? Atunci oferă şi tu respect. Respect din partea celor din Oradea şi Cluj au primit cei din Târgu-mureş, dar din Sibiu nu - e părerea mea mea subiectivă. La obiectivitate cu privire la arbitraj - mi-ai subliniat părerea făcută. Nu o să recunoaşteţi niciodată nimic, dar din păcate pentru voi, nu numai voi vă pricepeţi la baschet.

    cu 6 ani în urmă (22.04.2017)
    • BC CSU Sibiu BB55:

      ...
      Nu m-am legat de cantarile voastre, ci de limitarea repertoriului...
      O galerie ar trebui sa aiba un repertoriu mai vast.
      Cum nu ati primit respect de la sibieni? Cand ati jucat finala cupei cu clujul si sala scanda Muresu muresu, ala ce a fost, nu a fost respect?
      Si au mai fost cazuri, acuma ca sunt 2-3 care mai dau cu bata in balta asta e, peste tot e la fel ;)
      No hai sa va aud deseara si pe voi "Hai CSU" :))
      Numai bine.

      cu 6 ani în urmă (22.04.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    BB55
    Că voi aţi pierdut semifinala cu Clujul şi aţi ţinut cu cei din Mureş, nu se cheamă respect, ci subiectivism. Normal că dacă acasă mă elimină cineva din cursă şi joacă finala la mine, nu o să ţin cu el, dar asta nu e respect.

    cu 6 ani în urmă (22.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!