Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu caută revanșa în partida cu BC Timișoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
16.03.2014

Liga Naţională

Etapa 23

 

luni, 17 martie 2014

ora 18:00

 

Sala Transilvania

17-5 Fişa meciului 10-12

Luni, de la ora 18:00, BC Timișoara se va deplasa în fieful celor de la CSU Sibiu pentru un meci care reprezintă o nouă finală a “leilor” în lupta lor pentru playoff. În acest moment șansele sunt pur teoretice pentru bănățeni, ei fiind la 2 puncte distanță de plutonul locurilor 7-9, format din 3 echipe cu câte 34 de puncte, cu 4 partide rămase de disputat din sezonul regulat. Pentru Sibieni miza partidei o reprezintă apărarea primului loc în campionat, ocupat acum la egalitate cu CSU Ploiești și repararea imaginii lăsate după meciul cu Craiova. 

Istoricul confruntărilor dintre cele două echipe o favorizează pe Timișoara, care conduce cu 15 victorii, față de numai 10 ale Sibiului. În tur BC Timișoara a reușit surpriza, învingându-i pe sibieni cu 95-88, avându-l pe bancă pe secundul Nenad Mandic, principalul Tudor Costescu fiind atunci proaspăt demis, iar Dragan Petricevic nu ajunsese încă în orașul de pe Bega. 

Partida de luni contează pentru etapa a 23-a și îi găsește pe sibieni cu orgoliul rănit după înfrângerea cu SCM U Craiova. Elevii lui Miodrag Perisic au marcat numai 50 de puncte, fiind la cea mai slabă performanţă a sezonului. Cu toate acestea ei veneau după 7 victorii în 8 meciuri, ceea ce îi face să fie favoriții întâlnirii cu BC Timișoara.

Echipa bănăţeană vine cu un moral bun după victoria clară contra Universității Cluj, într-un meci în care au înregistrat un record de 41 de aruncări de 3 puncte, însă per ansamblu șansele lor la un loc de playoff sunt destul de mici. Speranțe totuși există în tabăra Timișoreană, însă condiția principală este un rezultat bun contra Sibiului.

CSU Sibiu speră într-o revenire de formă a jucătorilor care în partida precedentă au reușit un procentaj de numai 33% la aruncările de 2 puncte. În acest sens un aspect foarte interesant va fi duelul principalilor marcatori ai campionatului. Pe de-o parte Milos Bojovic la sibieni este cel mai bun marcator al sezonului în Liga Națională, cu 402 puncte în 21 de partide, iar căpitanul timișorenilor, Zlatko Jovanovic, este pe locul doi în această statistică, cu  392 de puncte în tot atâtea meciuri jucate.

Cheia partidei pentru Miodrag Perisic este o defensivă capabilă să blocheze aruncările de la distanță ale adversarilor, principala armă a timișorenilor. Dacă gazdele de luni vor reuși acest lucru, la jocul sub panou Christopher Lee pare favorit în lupta cu un Darren Fenn ieșit din formă sau cu un Aleksandar Radulovic care are procentaje semnificativ mai mici față de pivotul american.

Partida dintre CSU Sibiu și BC Timișoara va fi transmisă în direct de DigiSport, luni, 17 martie, de la ora 18:00.

 

*sursa foto: www.csufans.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!