Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu este câștigătoarea Cupei României

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
18.04.2019

finala cupa romania sibiu oradea

CSU Sibiu a început partida cu Isaiah Philmore, Monyea Pratt, Randal Falker, Kevin Hardy și Lucas Tohătan. De partea cealaltă, Cristian Achim i-a trimis în teren pe  Arturas Valeika, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Giordan Watson și Dragan Zekovic.

Prima posesie a aparținut celor de la CSU Sibiu, care au fructificat atacul prin reușita lui Kevin Hardy din acțiune. Profitând de abaterea de 24 de secunde a orădenilor, sibienii câștigă un nou atac și înscriu prin Pratt încă 3 puncte. Dragan Zekovic înscrie primele puncte pentru CSM Oradea, urmat de Bobe Nicolescu, iar scorul este 5-4 în favoarea liderului LNBM. Același Bobe Nicolescu își aduce formația pentru prima dată la conducere, după un coș marcat pe contraatac. Kevin hardy comite prima greșeală personală și îl trimite pe Kris Richard la linia de libere, care înscrie 2/2. Lucas Tohătan aduce CSU Sibiu la doar 1 punct în spate, după un coș din acțiune. Zekovic își trece prima triplă în cont, iar scorul se duce la 11-7, în favoarea bihorenilor. La jumătatea primului sfert, Dan Fleșeriu face prima schimbare și îl introduce pe teren pe Chris Cooper în locul lui Philmore. Zekovic comite și el prima greșeală personală, în urma căreia Hardy reușește un coș cu fault. Cooper readuce CSU Sibiu în avantaj, însă Zekovic schimbă liderul pe tabelă la câteva secunde distanță. Lucas Tohătan și Muhamed Pasalic dau tonul reușitelor de 3 puncte, iar scorul este 17-16 pentru CSU Sibiu. Kevin Hardy marchează un slam dunk spectaculos pe contraatac, însă elanul îi este tăiat de Dragan Zekovic, care egalează și el cu o reușită din spatele semicercului. Proaspăt-intrat pe teren, Justas Tamulis, își trece în cont primele 3 puncte din această partidă, iar Tudor Costescu se vede nevoit sa ceară timp de odihnă. La revenirea pe parchet, Randal Falker  înscrie 2 puncte, dar este urmat îndeaproape de Carter. Chris Cooper stabilește scorul final al primului sfert, în urma unui coș de 2 puncte, 26-21 pentru CSU Sibiu.

Sfertul secund a fost inaugurat de reușita din acțiune a lui Valeika, urmat de slam dunk-ul lui Carter, iar CSU Oradea se apropie la doar 1 punct. Markovic înscrie un coș de 2 puncte, iar CSM Oradea redevine lider pe tabelă. Reușita lui Bobe Nicolescu îl face pe Dan Fleșeriu să ceară timp de odihnă. După 4 minute de secetă în tabăra sibienilor, Randal Falker sparge gheața cu o aruncare liberă. Același Bobe Nicolescu își mai trece în cont 2 puncte, dar Justas Tamulis readuce CSU Sibiu la doar 1 punct. Nicolescu depășește cota celor 10 puncte și mărește ecartul la +4. Philmore înjumătățește diferența, însă Zekovic își mai trece în cont o triplă la câteva secunde distanță. Monyea Pratt înscrie 2 puncte și schimbă liderul pe tabelă, iar Cristian Achim cere un nou timp de odihnă. La revenirea pe parchet, Chris Cooper și Pratt duc CSU Sibiu la 43-37. Kris Richard înjumătățește ecartul, însă tot el comite un fault asupra lui Tamulis, care fructifică 2/2. Același Richard înscrie un slam dunk, dar faultul lui Zekovic asupra lui Tamulis, îl trimite pe acesta încă o data la linia de libere, reușind din nou 2/2. Cu un run de 8 puncte, Richard stabilește scorul primei reprize, 47-45 în favoarea celor de la CSU Sibiu.

La revenirea de la vestiare, Kevin Hardy reușește să marcheze 2 puncte,urmat de Mirel Dragoste cu primele sale 3 puncte în această partidă. Kris Richard sparge și el gheața pentru CSM Oradea, Însă Mirel Dragoste scutura din nou plasa, cu o reușită de 3 puncte. Același Kris Richard ajunge la cota 14, în urma unui coș de 2. Valeika îl faultează pe Cooper, care fructifică 1/2. Dragoste comite și el un fault asupra lui Watson, care marchează un coș cu fault, iar scorul se duce la 56-54, în favoarea sibienilor. Justas Tamulis își trece și el în cont un coș cu faul și mărește ecartul la +5. Coșgheterul orădenilor mai înscrie 4 puncte pentru formația sa și CSM Oradea revine la doar 1 punct în spatele sibienilor. Watson îl faultează pe Pratt, iar acesta reușește să marcheze 1/2 aruncări libere. Ajuns la cota 18 a punctelor marcate, Justas Tamulis își duce echipa la 7 puncte distanță. Pasalic și Pratt, cu câte o aruncare de 3 puncte, încheie sfertul 3 la scorul de 68-63 pentru CSU Sibiu.

Carter inaugurează sfertul decisiv printr-o aruncare de 3 puncte și înjumătățește ecartul, însă este urmat îndeaproape de Mirel Dragoste, cu o aruncare din acțiune. Același Carter înscrie un slam dunk, dar Dragoste scutură plansa încă o data din spatele semicercului. CSM Oradea revine la 2 cpuncte în spatele liderului LNBM, prin coșul cu fault marcat de Carter. Kevin Hardy este faultat de Zekovic și reușește să înscrie ambele aruncări libere. Markovic, pentru orădeni și Pratt, pentru CSU Sibiu, înscriu câte 2 puncte, iar Cristian Achim cere timp de odihnă, la scorul de 77-73 pentru adversari. Kris Richard marchează un coș din acțiune în ultima secundă de atac, urmat de Markovic, cu 2/2 libere, iar scorul este egal 77. Lucas Tohătan readuce CSU în avantaj, după un coș spectaculos pe contraatac, urmat de Kevin Hardy cu o reușită de 3 puncte, iar Cristian Achim cere un nou timp de odihnă. Cooper continua recitalul de 3 puncte și CSU Sibiu mărește ecartul la +9. Zekovic marchează o liberă în urma faultului comis de Pratt, cu doar 34 de secunde rămase din finală. CSM Oradea n-a mai putut recupera diferența și CSU Sibiu și-a adjudecat partida și implicit Cupa României, scor final 88-78.

Cel mai bun marcator al celor de la CSU Sibiu a fost Justas Tamulis cu 20 de puncte, iar Monyea Pratt a fost desemnat MVP-ul partidei.

De partea cealaltă, Kris Richard a fost coșgheterul orădenilor, cu 20 de puncte.

*foto: Valentin Todea

16 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu tarb :

    Super CSU
    Felicitari baietilor pentru atitudinea aratata!

    cu 4 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Felicitări
    O finală foarte spectaculoasă, nu îmi aduc aminte să fi văzut în ultimi 20 de ani o finală de cupă așa frumoasă. Felicitări ambelor echipe.

    cu 4 ani în urmă (18.04.2019)
    • BC CSU Sibiu raz:

      subiectiv
      Am vrut sa zic ca e frumoasa, dar am zis ca sunt subiectiv. A fost intradevar o lupta fizica si psihica, in limita sportivitatii, faze frumoase, aparari bune. Felicitari echipelor !

      cu 4 ani în urmă (18.04.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Spectacol adevarat.
    Multumim CSU Sibiu & CSM Oradea pentru spectacolul oferit.

    cu 4 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    ....
    Nu vreau sa dramatizez, dar m-am abtinut cu greu sa nu scap niste lacrimi la finalul meciului. Pe de o parte, pentru ca dupa atata amar de timp a iesit soarele si la noi, iar pe de alta parte pentru ca Radu nu a mai apucat sa se bucure impreuna cu noi... Probabil ca pentru fanul unei echipe obisnuita cu finale si trofee, nu e cine stie ce senzatie, dar va asigur ca pentru noi e altfel. Bucuria e si mai mare cand reusita vine si dupa un meci foarte frumos. Nu mai are rost sa analizam prestatiile jucatorilor si tactica antrenorilor, toti s-au ridicat la cel mai inalt nivel si cei de la Oradea care au contribuit cu cealalta jumatate la acest spectacol.

    cu 4 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    A 4 finala pierduta,ce să mai....Au fost mai buni pe final,acuma ca daca juca Barnette sau X,Y era altfel era greu de spus.
    Povestea ca vine titlu,că mai mai trecut prin deastea,nu se poate repeta mereu.
    Pentru mine sunt niște lucruri clare,nu putem bate Cluju si Sibiu in 3-5 cu unu ca Pasalic care mână moarta tot sezonu,unu ca Valeika și mai sunt și alții.Acuma poate veni lumea să zica da ieri erau zei și acuma i criticați....Mai bine ajungem ca Mureșu si nu ne mai stresăm că stai luptăm pentru trofee...Felicitări Sibiu,ei cu trofeu,noi cu nimic ca de obicei.

    cu 4 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Oboseala
    Si-a spus cuvantul, altfel nu imi explic acel 11-1 din finalul meciului. Asa ca ... meritam un colt de medalie ca i-am obosit pe oradeni. :)

    cu 4 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu andrei :

    Super CSU
    Asa da .
    Dupa mult timp , dupa multe rotite care nu s-au nimerit in anii trecuti , am reusit in sfarsit sa castigam ceva . Felicitari tuturor jucatorilor si in special lui Dan care a mutat foarte inspirat . ps - Dragoste - 3 / 3 3P dupa ce in ultimele meciuri a fost foarte sters ..

    cu 4 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu Oradea
    O victorie a Sibiului neașteptată pt mine dar mai mult decât meritata!
    A fost obținută după un meci în care a dominat o Oradea mai buna doar pe hârtie.
    Ma bucur sincer pt suporterii de acolo care au dovedit încă o data ca nu au rivali în tara!
    Bravo Sibiu, respectul meu!

    cu 4 ani în urmă (18.04.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Felicitari
    Victorie meritată a Sibiului, Oradea foarte obosită pe final. Am fost in sala si:
    Mi-a placut:
    - meci bun, spectaculos între două echipe bune care sper sa joace si finala campionatului.
    - galeria Sibiului a fost superba tot meciul
    - galeria Oradiei asa mică cum a fost ea a cântat tot meciul si s-a auzit ok
    Ce nu mi-a placut:
    - crainicul sălii care si-a batut joc de prezentarea Oradiei. Băieții inca erau pe bancă cand el s-a grăbit si a citit jucătorii.
    - galeria Sibiului cand a inceput sa strige hotii (câțiva din tribună ne-au si arătat degetul mijlociu) pentru posibil aut dat invers. În ultimele 2 minute la scor egal doua decizii ale lui Podar (care de frica sa nu fie numită sluga lui Sere da decizii clare împotriva Oradiei) au facut diferența (fault pe pătrundere pt Csm unde nu fluieră nimic si faza următoare in loc de fault ofensiv da libere pt Hardy)

    cu 4 ani în urmă (19.04.2019)
    • BC CSU Sibiu mihaitha:

      Te contrazic
      Nu stiu cum s-a vazut din partea rosie a galeriei, dar arbitrajul a fost sub orice critica si inclinat greu spre Oradea. Cand am ajuns acasa am vazut si meciul la televizor in reluare, si majoritatea fazelor problematice mi-au fost confirmate. Galeria a strigat "hotii" in momentul in care s-a depasit masa critica, acel aut aiurea a fost doar picatura care a umplut paharul. Din faze fluierate aiurea / nefluierate, putem enumera:
      - multiple abateri de pasi la Watson si Carter, nefluierate
      - a cincea personala a lui Valeika, cand l-a impins pe Philmore cu mingea afara din teren, fluierat aut pentru Oradea
      - Watson scapa pe contraatac in sfertul 2 calcand tusa, nu se fluiera nimic
      - fluierat 1 la 1 la mai putin de jumatate de secunda dupa ce Falker se incleasteaza cu Richards, fara sa ii lase sansa sa ii ia mingea din brate (ceea ce a si facut)
      - numeroase faze de fault defensiv pe aruncare, la care in loc sa se dea +1 s-a anulat cosul si s-au dat 2 libere (mai ales la Tamulis)

      Da, au fost si pe final doua faze la care s-a fluierat in favoarea Sibiului, dar per totalul meciului arbitrajul a fost vizibil inclinat in directia bihorenilor. Iti recomand sa vezi inregistrarea meciului de pe Digi si vei vedea ca am dreptate.

      cu 4 ani în urmă (19.04.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    o finala
    frumoasa, intr-adevar. a castigat echipa mai odihnita si mai lucida pe final asa ca nu mai dati in Achim.

    cu 4 ani în urmă (19.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CSU
    Da, o finală de vis, un meci superb, o atmosferă extraordinară și un rezultat meritat. Am condus aproape tot meciul, cu un joc senzațional, în care ne-a intrat tot. Da, a contat că Oradea a avut meci mai greu în semifinale, precum și faptul că noi am putut să jucăm economicos cu Dinamo, folosindu-l la maxim pe Ewing, pentru a-l avea proaspăt pe Kevin. Felicitări tuturor și ne vedem joi pentru primul meci de playoff.

    cu 4 ani în urmă (19.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Ahh, încă o chestie
    S-a dovedit încă o dată faptul că cele 3 echipe au un nivel extrem de apropiat anul acesta, iar în final micile detalii vor face diferența. Foarte greu de zis acum cine va lua titlul, dar vor fi niște bătălii extraordinare.

    cu 4 ani în urmă (19.04.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu netgamero :

    @ts_cata - esti prea subiectiv
    Galeria Sibiului nu a strigat "Hotii', ci: "Toci", "Radu Musoaie" si "Titi Mitea", apoi: "Va vom iubi mereu" - este un ritual facut la fiecare final de meci, atat acasa cat si in deplasare. Faza cu aratatul degetului mijlociu ai inventat-o, asa ceva nu s-a intamplat. Arbitrajul a fost pro-oradea tot meciul, ca si in meciurile din campionat - nu e ceva nou, cel putin 10 puncte au fost cadou pentru bihoreni. Daca vei revedea meciul (se va da in relaure) vei vedea ca am dreptate.

    cu 4 ani în urmă (19.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Frumos
    O finala desfasurata intre echipele care au meritat-o si castigata de jucatorii care dpdv individual, si-au dorit-o mai mult.

    cu 4 ani în urmă (20.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!