Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu, la un pas de semifinale după o pauză de 8 ani. BC Mureș, aproape de a 5-a semifinală consecutivă

Ana-Maria Mătușoiu, Radu Bărăian

Ana-Maria Mătușoiu, Radu Bărăian
25.04.2017

O victorie în partida de diseară, cu BC Mureș, ar trimite formația antrenată de Dan Fleșeriu în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Dacă vor reuși să câștige meciul 5 al seriei cu BC Mureș, sibienii vor reuși să ajungă în semifinale după o pauză de opt ani. De cealaltă parte, BC Mureș are 4 semifinale consecutive disputate, urmând să o joace pe a 5-a dacă se va impune în Sala Transilvania. 

Din sezonul 2008-2009, pe când pe bancă se afla antrenorul Peter Schomers, nu a mai ajuns CSU Sibiu până în faza semifinală a LNBM. Atunci, sibienii au trecut în sferturile de finală de rivala U Mobitelco Cluj: 96-91 la Sibiu, 99-79 la Cluj și 89-87 în decisivul din Sala Transilvania. A urmat o semifinală de foc cu Asesoft Ploiești. Elevii lui Schommers au reușit să se impună în primele două partide, după care a urmat replica celor de la Asesoft, aceștia reușind să egaleze seria. Meciul IV s-a lăsat cu scandal, Consiliul de Administrație al clubului sibian luând decizia de a nu se mai prezenta la meciul V. În cele din urmă, CSU Sibiu a făcut deplasarea la Ploiești pentru meciul decisiv, unde a pierdut la o diferență de 10 puncte: 82-72. Actualul sezon este cel mai bun pentru galben-albaștri după cel din 2008-2009. CSU Sibiu a încheiat sezonul regulat pe locul 2 și se duelează pentru un loc în semifinale cu BC Mureș, ocupanta locului 7. 

În stagiunea competițională 2011-2012, BC Mureș ceda seria din sferturile de finală cu U Mobitelco Cluj, 1-3 la general. De atunci însă, nu a mai ratat niciun acces în semifinală, reușind 4 calificări la rând, timp în care a jucat și 3 finale, însă nu s-a impus niciodată în ultimul act. Astfel, o victorie pentru elevii lui Barnabas Szaszgaspar în meciul de diseară ar consemna a 5-a semifinală la rând disputată de alb-albaștri. 

Câștigătoarea meciului 5 din Sala Transilvania o va întâlni în semifinale pe Steaua CSM EximBank București. În cazul unei victorii a oaspeților din Târgu Mureș vom avea o reeditare a semifinalelor din stagiunea precedentă și anume Cluj vs. Oradea, respectiv Steaua vs. Târgu Mureș. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Greselile si punctele
    Aruncãrile reusite de 3 puncte si greselile personale vor decide meciul.

    cu 6 ani în urmă (25.04.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!