Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu nu a mai învins pe "U"-BT Mobitelco din martie 2010

Paul Olar

Paul Olar
19.10.2013

"Derby-ul Ardealului" dintre CSU Sibiu și "U"-BT Mobitelco își consumă astăzi, cu începere de la ora 20:00, un nou episod. Confruntarea transmisă în direct de către postul de televiziune Digi Sport 1 are loc în Sala "Transilvania" și contează la etapa a patra a Ligii Naționale de baschet masculin.

•    Din start, baschetbaliștii clujeni au parte de un avantaj moral în fața oponenților sibieni. Trupa pregătită în prezent de către Dorin Pintea conduce cu 23-13 în disputele cu CSU din ultimii opt ani.

•    De asemenea, "alb-negrii" pot bifa al 11-lea succes consecutiv împotriva grupării de pe Cibin, ultima victorie a lui Crăciun și compania consemnându-se în 19 martie 2010.

•    Pe terenul Sălii "Transilvania", combatantele s-au duelat în 18 rânduri din 2005 încoace, "galben-albaștrii" repurtând un rezultat pozitiv de 10 ori.

•    În sezonul regulat, bilanțul este de 9-6 în favoarea reprezentativei de pe Someș, în vreme ce în Play-Off, oponentele și-au măsurat forțele în patru serii. Trei dintre acestea au fost adjudecate de către clujeni.

•    Printre cei mai vechi protagoniști ai "Derby-ului Ardealului" sunt căpitanii celor două formații, Cristian Crăciun și Mihai Silvășan. Cel din urmă a rămas în memoria suporterilor ambelor tabere după un coș izbutit în ultima secundă de la mijlocul terenului.  Ca urmare, "U" s-a calificat atunci în finala campionatului din 2006, reușita respectivă putând fi văzută AICI.

•    Sportivii străini cu experiența unei încleștări CSU Sibiu vs "U"-BT Mobitelco sunt Devon Austin și Chris Lee pe de-o parte, respectiv Branko Cuic și Miljan Medvedj.

•    CSU Sibiu a dat piept cu "U"-BT Mobitelco la Memorialul "Elemer Tordai" din luna august, Silvășan și compania câștigând cu 88-77.

*Foto: Andor Marton

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sibiutz023 :

    serios?
    cos de la mijlocul terenului??? ... :))

    cu 10 ani în urmă (19.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!