Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu obține victoria pe terenul campioanei en-titre

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
01.02.2019

CSM Oradea a început meciul cu Richard, Watson, Pasalic, Nicolescu și Valeika, iar de partea cealaltă, Dan Fleșeriu i-a trimis în teren pe Tamulis, Pratt, Hardy, Cooper și Tohătan

Richard deschide scorul partidei printr-un coș de la mare distanță, fiind urmat de Cooper și Tohătan din tabăra adversă, iar scorul era 4-3, în favoarea sibienilor. Același Richard își readuce echipa la conducere, cu încă o aruncare din spatele semicercului, însă Lucas Tohătan egalează la 6, printr-o aruncare din acțiune. Kris Richard este autorul unei noi desprinderi a orădenilor, dar nici de data aceasta cu prea mult success,Kevin Hardy trecându-și și el 2 puncte în cont, iar scorul era 9-8 pentru oaspeți. Bobe Nicolescu marchează un coș de 3 puncte și urmat de Valeika, cu o reușită de 2 puncte, duc CSM Oradea la +3. Sibienii au recuperat cele 3 puncte și au reușit chiar să treacă la conducere în finalul sfertului inaugural, scor 17-14.

Lazar și Richard înscriu primele 4 puncte în debutul sfertului secund, însă sunt urmați de Philmore din tabăra sibienilor, cu două libere marcate și un coș din spatele semicercului. Căpitanul orădenilor, Muhamad Pasalic își trece și el în cont un coș de la mare distanță, însă același Philmore, care păstrează avantajul echipei sale. La scorul de 26-23 pentru CSU Sibiu, Reljic este sancționat cu fault antisportiv și Cristian Achim se vede nevoit să ceară timp de odihnă. Partida a continuat cu sibienii la conducere, iar  în minutul 6 al partidei, Aurelian Gavriloaia este și el sancționat cu fault antisportiv și Watson este trimis la linia de libere. Cu doar 2 minute jumătate înaintea intrării la vestiare, Lucas Tohătan își mai trece în cont 3 puncte și urmat de  Philmore cu un slam dunk, duc CSU Sibiu la +14, scor 41-27. Watson adaugă 3 puncte ăn contul bihorenilor, însă replica îi este oferită de Tamulis. Moneya Pratt stabilește scorul primei reprize, 46-32, cu o reușită din acțiune în ultima secundă.

La revenirea de la vestiare, scorul este deschis de același Richard tot printr-un coș de 3 puncte, urmat de Nicolescu și Pasalic, reușind astfel să înjumătățească avantajul sibienilor și Dan Fleșeriu cere timp de odihnă, după run-ul de 8-0 al gazdelor. Hardy înscrie primele  puncte ale reprizei secunde pentru oaspeți după  3 minute de joc. Richard și Pasalic, cu câte 3 puncte fiecare, aduc CSM Oradea la -3, însă Falker își trece în cont 5 puncte consecutive, alături de reușita din acțiune a lui Hardy, iar scorul se duce la 57-47. Americanii din tabăra bihorenilor au încercat revenirea, însă Philmore și Tamulis au dus sibienii la +13 înaintea sfertului decisiv, scor 66-53.

Primele puncte ale sfertului final sunt înscrise de Giordan Watson, care este urmat de Philmore, iar diferența rămâne de 13 puncte în favoarea sibienilor. Fundașul bihorenilor marchează încă un coș din acțiune, dar Falker și Tamulis cresc încă o data avantajul echipei la +15, iar lupta gazdelor pentru revenire devine mai grea. Cu Richard într-o formă foarte bună, cu 5 puncte consecutive, campioana en-titre vine la 11 puncte în spatele sibienilor. Partida a continuat în aceeași manieră, avantajul oaspeților oscilând între 10-16 puncte. Richard înscrie ultimul coș al partidei, stabilind și scorul final, 83-69 pentru BC CSU Sibiu.

CSM Oradea nu a putut conta pe Dragan Zekovic, din cauza unei probleme de sănătate.

De la BC CSU Sibiu s-au remarcat: Randal Alan Falker cu 23 puncte (2x3) și 8 recuperări, Isaiah Lemart Philmore cu 17 puncte (2x3), 3 recuperări și o pasă decisivă și Justas Tamulis cu 13 puncte (2x3), o recuperare și 3 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Kristopher Jameil Richard cu 26 puncte (4x3), 6 recuperări și 4 pase decisive, Giordan Lee Watson cu 18 puncte (1x3), 3 recuperări și 4 pase decisive și Muhamed Pasalic cu 11 puncte (3x3), 5 recuperări și 4 pase decisive.

 

*foto: Adrian Bugariu

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Sibiu
    Era de asteptat sa plece cu un mare avantaj. Fara Denison si Zekovic era greu iar Sibiul e foarte periculoasa. A plecat si Ginyard. Si Pitestiul a jucat in retur cu Sb fara 2 straini si a fost foarte greu. Orice absenta e importanta in TOP 6.

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Victorie logica
    a sibienilor avand in vedere problemele de lot ale oradenilor . Sunt convins ca Oradea va transfera doi straini de valoare, care cu ce au acuma ( evident si Zekovic, care daca juca, Sibiul trebuia sa se intrebuinteze mai serios )vor lupta din nou cu sanse reale la titlu . Cat priveste Sibiul, cred ca au cel mai bun lot din ultimii ani si de departe cel mai bun din campionat, iar daca cumva nu vor lua titlul, inseamna ca au pierdut-o ei, nu ca au castigat-o altii !

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Completare
    Ce am scris despre sansele Sibiului este la fotografia la zi, daca Oradea va aduce doi straini determinanti, vor avea si ei sanse, dar cred ca omogenitatea Sibiului va avea castig de cauza . Asta daca Fleseriu nu va face prostii cum a mai facut in unele meciuri ...

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde
  • bulcul :

    Soarta, ghinionul si agendele
    Avand in vedere istoria din ultimii anisori la Oradea, a devenit o surpriza sa jucam cu lot complet, cu jucatorii pe posturile lor sau sa castigam ceva meciuri cu Cluju' :/
    Daca intr-adevar transferurile de la pauza vor fi bune, iar daca vom lua din nou campionatul, eu nu o sa ma mai interesez de baschet decat in playoff. Iata ca iar ne-a lovit soarta si ghinionul si iar ne aflam intr-un moment jenant si in fata unor echipe carora nu le punem nicio problema, cu scuzele pregatite pentru meciurile viitoare. La inceput a fost inceputul si n-aveam antrenamente, acum nu mai avem jucatori, iar dupa ce luam jucatori, problema va fi ca nu se vor fi adaptat noii veniti la echipa. Nu stiu care sunt planurile pe anii urmatori sau daca sunt, dar campionatul pentru noi s-a transformat in antrenamente televizate, salvati mereu de playoff, unde am avut mereu vedete care inscriu pentru mai multi jucatori. Daca aveam un campionat mai competitiv, in care echipele chiar trebuia sa isi dea interesul sa se califice in playoff, Oradea il rata de fiecare data.

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde
  • delgado :

    Oradea urgent 2 jucatori
    Daca nu aduce doi jucatori valorosi cat de cat nu ai nicio sansa anul acesta la campionat..denison oricum era slabut sub panou comparativ cu oamenii mari ai sibiului si ai clujului..sper sa mai aduca doi jucatori bunicei ..

    cu 5 ani în urmă (02.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!