Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu porneşte ca favorită în meciul cu Timba

Marius Petri

Marius Petri
01.11.2013

Liga Națională de Baschet Masculin

Etapa 6

Sâmbătă, 2 noiembrie, 19:30

Sala "Constantin Jude"

 Timișoara 

1-4 Fișa meciului 4-1

BC Timba Timişoara primeşte mâine vizita celor de la CSU Atlassib Sibiu, întru-un meci contând pentru etapa a şasea a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Partida va începe la ora 19:30 şi nu va fi televizată, iar accesul spectatorilor în sala „Constantin Jude” va fi gratuit.

Bilanţul celor două echipe după cinci etape scurse din această ediţie de campionat este total diferit. Gazdele de mâine au reuşit doar o victorie, cu Farul Constanţa, şi au pierdut în patru rânduri, în vreme ce sibienii au doar o înfrângere, împotriva celor de la CSM Oradea, şi patru succese.

Echipa bănăţeană trece printr-o perioadă foarte grea datorită plecărilor unora dintre cei mai importanţi oameni ai echipei, ca David Lawrence şi Denham Brown. Aceste modificări au fost cauzate de schimbarea obiectivului trupei lui Bogdan Murărescu, care se concentrează acum pe formarea unui nucleu de jucători pentru sezonul viitor şi nu este imposibil ca alţi jucători să mai părăsească echipa. Astfel, noul căpitan al Timbei, Kevin Bridgewaters, rămâne cea mai periculoasă armă a “urşilor”, americanul având o medie de 16.8 puncte pe meci. Un alt jucător foarte important pentru timişoreni este Marjan Tasic, al doilea marcator al echipei, care a acuzat însă unele probleme medicale pe parcursul acestei săptămâni, dar este foarte probabil să fie apt la ora începerii jocului.

De cealaltă parte, CSU Sibiu vine la Timişoara cu un moral foarte bun, după victoria cu Concordia Chiajna şi după parcursul bun de până acum. Elevii lui Miodrag Perisic se află pe locul 3 în clasament şi speră să îşi continue seria de trei victorii consecutive cu un succes în oraşul de pe Bega. Cel mai în formă jucător sibian pare a fi Matija Ceskovic, cel mai bun marcator al echipei în ultimul meci, cu 21 de puncte. Alături de acesta, Milos Bojovic se anunţă un real pericol pentru Timba, croatul având o medie de 16.4 puncte pe meci. De asemenea, echipa din Sibiu este foarte bună la duelurile sub panou, acolo unde jucători precum Christopher Lee sau Kyle Nelson reuşesc de multe ori să obţină recuperări importante.

Ultimele trei confruntări dintre cele două echipe s-au încheiat cu două victorii ale Sibiului, respectiv una a Timbei, care a câştigat ultimul meci, disputat în luna martie. Astfel, datorită jocului prestat până acum şi pe fondul plecărilor importante din lotul timişorenilor, CSU Atlassib este favorită certă în acest meci.

Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Şerban Mircea, Adrian Habor şi Dragoş Alin. Aceştia vor fi supervizaţi de către observatorul Ion Brezea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!