Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu pune capăt seriei de nouă victorii mureșene

Noémi Csiki

Noémi Csiki
29.01.2014

LNBM

Etapa 12

77-75
(21-24, 22-23, 19-12, 15-16) 

Sala Transilvania Sibiu

11-3  Statistica 10-4

Cele două echipe au început cu Ceskovic, Popa Calotă, Sarovic, Bojovic, Lee, respectiv Martinic (revenit după o perioadă lungă de absență), Jelenic, Peciukas, Jucan și Ivanovic.

În primele două minute, Popa Calotă și Sarovic au dus scorul la 4-0, în timp ce BC Mureș nu a acumulat decât două faulturi (Martinic și Jucan). Nu a întârziat însă nici replica la puncte: primele două coșuri mureșene au fost înscrise de la distanță (prinPeciukas și Martinic), și oaspeții au preluat conducerea prin Jelenic (6-8). Ei au rămas în avantaj până la sfârșitul primului sfert (21-24), dar nu au reușit să se desprindă.

În sfertul al doilea, avantajul mureșean a început să crească încet și a atins pragul de 10 puncte de două ori (24-34 și 31-41), dar sibienii au echilibrat situația prin Ceskovic, Bojovic și Sarovic. Astfel la pauză handicapul lor era de doar 4 puncte (43-47), pe care l-au redus la doar două după începerea sfertului trei, prin încă o reușită a lui Sarovic. A urmat o perioadă de evoluție strânsă a scorului, la o diferență aparent stabilă de două puncte în favoarea mureșenilor, dar în minutul 27, gazdele au revenit în avantaj printr-o triplă a lui Bojovic (56-55), care a marcat începutul unui run de 7-0, din care 4 puncte au fost înscrise de Ceskovic. Prin două reușite consecutive, Jelenic a redus diferența la un singur punct, iar sibienii s-au văzut nevoiți să ceară un minut de odihnă. Același Ceskovic a marcat ultimul coș al sfertului (62-59).

Sfertul decisiv a început cu două puncte marcate de Bojovic, urmate de o perioadă de trei minute fără coș înscris. După tripla reușită de Popa Calotă, ecartul gazdelor și-a atins apogeul la opt puncte (67-59), dar a fost redus rapid de Peciukas și Mladenovic la doar patru (67-63). După minutul de odihnă care a urmat, Ivanovic a comis cea de-a cincea greșeală personală, dar cu patru minute înainte de final, mureșenii au egalat la 70 și cu mai puțin de trei minute rămase au preluat conducerea prin Brown (74-73). Coșul lui Bojovic a înclinat balanța iarăși de partea gazdelor, după care Brown a marcat o aruncare liberă prin care a egalat la 75, dar a ratat-o pe cealaltă, iar din acea minge, recuperată de sibieni, Ceskovic a înscris pentru 77-75. În ultimul minut, Brown a ratat din afara semicercului și Ceskovic a încercat să mărească diferența, dar a fost blocat de Mladenovic. După încă o ratare a fundașului sibian, Martinic a încercat încă o aruncare de la distanță, dar fără succes, și partida a luat sfârșit cu 77-75 în favoarea echipei gazdă.

Cei mai eficienți jucători ai lui Atlassib au fost Milos Bojovic, cu 19 puncte (3x3), 3 recuperări, 4 pase decisive și Octavian Popa Calotă cu 14 puncte (3x3), 3 pase decisive, 2 intercepții și fără aruncare ratată. Matija Ceskovic a fost principalul marcator cu 22 de puncte, dar a și ratat foarte mult.

Pentru BC Mureș, Ivan Jelenic a totalizat 22 de puncte (4x3), 4 recuperări și 3 pase decisive, Aleksandar Mladenovic cu 14 puncte și 3 recuperări, iar Vaidotas Peciukas 17 puncte (3x3).

CSU Atlassib Sibiu a ajuns la 12 victorii în sezon și este în fruntea clasamentului cu 27 de puncte, urmată cu 26 de puncte de BC Mureș, care, înainte de această întâlnire, avea o serie de 9 victorii consecutive în LNBM.

În etapa a 16-a, ambele formații vor juca luni, 3 februarie, iar ambele meciuri vor fi televizate: Sibiu va primi vizita Energiei Rovinari, iar BC Mureș, a echipei BCM U din Pitești.

Foto: Zsigmond Báthori

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    Sibiu
    Sibiu are o echipa foarte buna si un antrenor excelent. Imi pare rau ca Ceskovic a fost decisiv impotriva noastra; este un jucator pe care l-am placut foarte mult cand a jucat la noi.
    Bine ar fi ca macar Sibiu sau noi sa avem puterea de a castiga titlul anul acesta.

    cu 10 ani în urmă (29.01.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      greu
      Dupa parerea mea tot Ploiesti si Oradea au cele mai mari sanse, au cele mai valoroase echipe si cele mai lungi banci. Sibiul are echipa buna dar nu cred ca va rezista mult cu o banca asa scurta iar Mures, sincer, nu vad sa aiba o echipa in stare sa se bata la titlu !

      cu 10 ani în urmă (29.01.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș Mishu:

      Mai vorbim
      Anul trecut pe vremea aceasta, sincer, care era parerea ta despre BC Mures? Credeai ca o sa ajunga in finala?

      cu 10 ani în urmă (29.01.2014)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      nu
      Sincer, nu. Insa in clipa de fata parerea mea e ca Oradea si Ploiestiul sunt mult peste Mures. Crede-ma ca abia astept ca Ploiestiul sa mai piarda un titlu, insa nu cred ca Muresul poate fi formatia care sa i-l poata lua. In plus, v-am vazut in jocul de la Pitesti si mi s-a parut ca nu sunteti o echipa capabila sa lupte pt titlu. Dar, cine stie? Surprizele pot aparea de oriunde !

      cu 10 ani în urmă (29.01.2014)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    surpriza
    Meci superb,public si atmosfera de zile mari,final nerecomandat celor slabi de inger,pacat ca nu a fost televizat.La inceputul campionatului cine credea ca Ploiestiul nu se va "juca" cu noi?? Da ,surprizele pot aparea de oriunde.Sper ca de la Sibiu!
    PS.Geza, te-am cautat sa fumam pipa pacii........

    cu 10 ani în urmă (30.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    danb61
    Din păcate eu nu pot să mă deplasez în cursul săptămânii la meciuri, așa că am suferit lîngă Live Score...
    Probabil, pentru că așa reiese din comentarii, a pierdut toată suflarea baschetbalistică din România. Păcat.
    Eu cînd am văzut ușurința dezarmantă cu care ați jucat la Oradea, am fost plăcut surprins de replica pe care BC Mureș a oferit-o. Deși peste noapte au apărut mulți antrenori mai pricepuți ca Srecko, te rog să-mi spui dacă exista posibilitatea ca el să ceară time out la ultima fază, pentru că asta se tot comentează aici,și faptul că la ultima fază Martinic a aruncat, după ce totuși Jelenic a avut un meci parcă mai bun.Comparativ după cifre Lee a jucat mai slab decît la Oradea, care a fost cauza ? S-a tot polemizat la meciurile din Cupă că este peste Mladenovic. Oare Sasha a fost cauza evoluției mai slabe ale lui Lee ? Mulțumesc pentru pipă...este încă valabilă și pentru retur. Am mai luat noi masa cu suporteri și din Ploiești, așa că nu se pune problema, sunt deschis la...pipe :) Baftă în continuare !

    cu 10 ani în urmă (30.01.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    Geza
    Poate multi nu o sa fie de acord cu mine- nu-mi place Lee:prea lent,nu are rautate in joc,de multe ori mi se pare chiar indolent.Ca a avut procentaje bune, conteaza si cu cine joci si cine te "tine".La meciul asta mi-a scos peri albi.Referitor la ultima faza ,parerea mea este ca a fost determinanta agresivitatea cu care ne-am aparat...poate a fost si un pic de noroc.Sper sa ne intalnim

    cu 10 ani în urmă (31.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!