Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu răpune pe "U" și are 1-0 la general

Paul Olar

Paul Olar
25.04.2014

77-75
1 Fișa meciului 0

CSU Sibiu a triumfat în prima partidă a seriei cu "U"-BT Mobitelco. Gruparea de pe Cibin s-a impus vineri seara, scor 77-75, la capătul unei dispute ce a necesitat o repriză de prelungiri.

Echipele de start

CSU Sibiu: Brandon Johnson, Matija Ceskovic, Milos Bojovic, Kyle Nelson, Chris Lee
"U"-BT Mobitelco: Miljan Medvedj, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan, Cătălin Baciu

Angajamentul de început este câștigat de către sibieni, care înscriu după un minut de joc prin Milos Bojovic. Oaspeții pierd mingea la următorul atac, iar Chris Lee scapă singur și zguduie panoul cu un slam-dunk, 4-0. Cătălin Baciu aduce primul punct pentru clujeni, urmat de Miljan Medvedj, sârbul scuturând plasa din spatele arcului de cerc, 4-4. Gazdele își întâmpină adversarii cu o apărare sufocantă și Kyle Nelson își desprinde formația la 11-6. Replica clujeană vine de la Ivan Kuburovic, iar combatantele au un parcurs asemănător până pe finalul actului, când tabela indica 14-15.

Partea de debut a sfertului secund se derulează în continuare sub sceptrul echilibrului, niciuna dintre formații reușind să își impună ritmul. Elevii lui Dorin Pintea acordă atenție mai mare la posesia mingii, și Darius Hargrove marchează un coș spectaculos pe pătrundere, 19-25. Milos Bojovic limitează ecartul înregistrat, spectatorii bucurându-se de o sarabandă a reușitelor de după semicerc. Rivalele alternează la conducere pe final, iar repriza se încheie cu liberele lui Chris Lee, 38-36.

Partea a doua este reluată cu o mică întârziere cauzată de probleme tehnice. Momentul de inactivitate pare să aibă efect asupra baschetbaliștilor, din moment ce actul este sărac în realizări ofensive. Ivan Kuburovic continuă forma excelentă, dar Milos Bojovic nu se lasă mai prejos. Totuși, "alb-negrii" izbucnesc și se instalează la cârma jocului grație contribuției venite din partea lui Kuburovic, Hargrove și Lalovic, diferența ajungând și la opt lungimi, 53-61.Coșurile de la mare distanță îi țin în viață pe jucătorii îmbrăcați în galben și albastru, Octavian Popa Calotă marcând pentru 59-63.

După numeroase rartări ale colegilor, fundașul amintit anterior își face treaba și introduce mingea în ațe din unghi 0, limitând distanța la doar trei puncte, 62-65. Finalul se încinge și mai mult, în sensul că Darius Hargrove este atent la recupare și contribuie cu încă un coș. Băieții lui Perisic nu sunt descurajați și Milos Bojovic egalează dramatic la 67, cu 7 secunde rămase din timpul regulamentar. 

Balonul ajunge în mâna clujenilor, care nu reușesc însă să înscrie decisiv și astfel confruntarea intră în prelungiri. Miza uriașă a încleștării își lasă amprenta asupra productivității echipelor, CSU inaugurând repriza suplimentară cu un scurt parțial de 4-0. Ultimul minut este de nerecomandat cardiacilor, luând în considerare că Darius Hargrove face ca tabela să indice 73-73. Kyle Nelson izbutește o recuperare eroică și înscrie, 75-73. După ce a fost "înger", Hargrove pierde o posesie vitală, Sibiul adjudecându-și prima victorie din serie.

Cu 25 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, Milos Bojovic a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Matija Ceskovic a avut 18 puncte și 5 pase decisive, în timp ce Chris Lee a contabilizat cu 10 puncte, respectiv 9 recuperări.

De partea cealaltă, Darius Hargrove s-a remarcat cu 18 puncte, 6 recuperări și 3 assist-uri, pe când Ivan Kuburovic și-a trecut în cont 14 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă.

*Foto: csufans.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Emotii
    Am avut ceva palpitatii la inima la finalul acestui meci :D
    Un joc foarte strans , din pacate am facut cam multe greseli (libere ratate, multe pase gresite) coroborate cu absenta lui Sarovici, care ne-a lipsit si ne va lipsi foarte mult si eram aproape sa pierdem meciul.
    U a stat destul de bine in teren , a facut un joc foarte bun avand in vedere si atmosfera in care s-a jucat ,cu exceptia unor greseli pe final din fericire pentru noi.
    Si apropo de atmosfera, astazi cred ca publicul si galeria au stabilit o premiera si s-au ridicat la un nivel destul de ridicat din punct de vedere al coregrafiilor intr-o sala de sport din Romania, m-am simtit extraordinar in sala.
    Asemena meciuri chiar fac cinste baschetului romanesc si ma bucur ca echipa mea e parte din acest spectacol.
    Sunt meciuri foarte grele, te consuma mult, dar sper din toata inima sa castigam si al doilea meci,pentru ca am asteptat prea mult momentele astea , iar altfel ne va fi foarte greu sa mergem mai departe , daca trebuie sa castigam pe terenul Clujului.

    Hai CSU , respect U Cluj !

    cu 9 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!