Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu reușește victoria în primul meci din seria contra SCMU Craiova, scor 86-73

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
02.05.2018

CSU Sibiu a câștigat primul joc al seriei de playoff cu SCM U Craiova. Echipa galben albastră a reușit o victorie în propria arena cu scorul de 86-73.

Echipele de start:

CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Chris Cooper, Tyler Laser, Lawrence Kinnard, Monyea Pratt

SCMU Craiova: Radu Virna, Ivan Siriscevic, LaMarcus Reed, Jamar Samuels, Nemanja Aleksandrov

Partida a debutat cu o aruncare de la mare distanță a lui Monyea Pratt și o reușită de 2 puncte a lui Lawrence Kinnard, la care craiovenii au răspuns cu o serie de patru libere consecutive înscrise de Nemanja Aleksandrov și Ivan Siriscevic, ce au dus scorul la 5-4 pentru sibieni.

SCMU Craiova a continuat cu un run de 6-0 reușit de LaMarcus Reed și Jamar Samuels, distanțându-se  la 5 puncte. Partida a continuat destul de echilibrat, iar Ivan Siriscevic și-a dus echipa la o diferență de 8 puncte printr-o reușită de la mare distanță, scor 7-15.

Elevii lui Dan Fleșeriu au reușit să rămână aproape printr-un run de 5 puncte reușit de Monyea Pratt. Craiovenii au continuat printr-un joc mai slab din punct de vedere ofensiv, moment în care sibienii au profitat și au revenit la conducere după o serie foarte bună a lui Mirel Dragoste și Tyler Laser.

LaMarcus Reed a reușit o aruncare de 3 puncte, însă sibienii au răspuns din nou foarte bine prin 5 puncte consecutive marcate de Marcel Davis, ce a dus scorul la 25-22 pentru CSU Sibiu.

Ultima aruncare a primului sfert a aparținut lui LaMarcus Reed, care a stabilitt scorul primului sfert, încheiat cu diferența minimă, scor 25-24.

Craiovenii au început al doilea sfert cu un run de 4 puncte reușit de Ivan Siriscevic și Ivan Mikulic, însă Marcel Davis a răspuns imediat cu o aruncare de la mare distanță ce a readus egalitatea în sala Transilvania, scor 28-28.

Martin Paasoja a reușit să își ducă echipa la cea mai mare diferență din acest sfert, scor 33-37, printr-un coș cu fault, marcând libera suplimentară, însă Tyler Laser a marcat imediat o aruncare de 3 puncte.A urmat Monyea Pratt cu aceeași reușită și primele puncte marcate de Chris Cooper în această partidă, ce  au dus scorul la 41-37 pentru sibieni.

Craiovenii au stabilit din nou o diferență de un singur punct, după o serie de 3 libere reușite de LaMarcus Reed și Jamar Samuels.

Cu doar un minut înainte de pauză, Tyler Laser a luat partida pe cont propriu din nou, reușind 5 puncte consecutive, care i-au dus pe sibieni la o diferență de 6 puncte, scor 47-41.

Ultimele puncte marcate în acest sfert au fost două libere înscrise de Nemanja Aleksandrov pentru craioveni, astfel CSU Sibiu a mers la vestiare cu un avantaj de 4 puncte, scor 47-43.

A doua repriză a început cu alte două libere înscrise de același Nemanja Aleksandrov, astfel, SCMU Craiova se apropie din nou la doar 2 puncte de sibieni, și , ulterior, Radu Virna își duce echipa din nou la conducere printr-o aruncare de la mare distanță, scor 49-50.

Partida continuă să fie una extrem de echilibrată, cu reușite de ambele părți, cea mai mare diferență înregistrată până în acel moment fiind cea stabilită în urma unui run de 4 puncte reușit de Lawrence Kinnard, scor 62-56.

Tyler Laser continuă partida excelentă și stabilește scorul înainte de ultimul sfert în urmă a două reușite spectaculoase din acțiune, scor 67-59 pentru CSU Sibiu.

Jordan Williams a fost primul marcator al ultimului sfert, cu o reușită din acțiune, la care Iulian Orbeanu a răspuns cu o aruncare de la mare distanță, scor 69-62.După o serie de reușite ale craiovenilor, aceștia s-au apropiat la doar 5 puncte, moment în care Radu Paliciuc  a răspuns cu o aruncare de la mare distanță.

Au urmat câteva minute foarte slabe din punct de vedere ofensiv de ambele părți, încheiată după o reușită din acțiune a lui Martin Paasoja, scor 78-70.

În continuare, Chris Cooper a marcat 2 libere, iar Tyler Laser a reușit din nou să marcheze de la mare distanță, moment în care diferența a ajuns la nu mai puțin de 13 puncte, cu 2 minute înainte de final, scor 83-70.

Radu Paliciuc a închis tabela în această partida cu o aruncare de la mare distanță, și, astfel, CSU Sibiu s-a impus în primul meci contra celor de la SCMU Craiova cu scorul 86-73.

Cei mai buni jucători ai celor de la CSU Sibiu au fost: Tyler Laser, cu 23 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, Monyea Pratt, autorul a 16 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive și Marcel Davis, cu 11 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive.

De la SCMU Craiova s-au remarcat: Nemanja Aleksandrov, autorul a 18 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă, LaMarcus Reed, cu 16 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive și Ivan Siricevis, cu 14 recuperări, 7 puncte și o pasă decisivă.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    playoff
    S-au incheiat primele 2 meciuri fara surprize. Cred, din pacate pentru noi, fanii pitesteni, ca nu vom avea mari sanse si stiu de ce zic asta. E penbil sa se delege de fiecare data FAUR ALIN sau PODAR BOGDAN la meciurile de acasa ale Oradei. Maine vor fi amandoi la centru. Sambata nu va fi televizat, deci traiasca Sere! Va tinem pumnii stransi, baieti. Hai PITESTI!

    cu 5 ani în urmă (02.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @andrac
    Din 4 infrangeri in acest sezon, la un singur meci au fost probleme de arbitraj. Tu consideri ca Sere a decis sa nu transmita meciul ca sa va poata fura.
    Sambata incepe turneul de tenis de la Madrid; sunt meciuri de fotbal din Liga1, Serie A si LaLiga; joaca Craiova finala EHF, incepe final four-ul Champions League la volei. Au ale Steaua-Timisoara la baschet pt ca l-au considerat mai disputat. Din pacate baschetul romanesc nu atrage. Suntem doar noi suporterii echipelor, in rest...
    Haideti sa ne bucuram de baschet si sa lasam "scenarita" altora. Nu de alta dar ajungem sa ne apropiem prea mult de fotbalul de la noi in care toti acuza arbitrajul si inainte si dupa meci. Este unul din motivele pt care nu mai urmaresc fotbalul.
    Hai CSM

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!