Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se impune cu emoții pe terenul celor de la CSA Steaua, la o diferență de 4 puncte

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
05.01.2019

csusibiuCSU Sibiu reușește să se impună în debutul etapei a 13-a a Grupei Valorice A a LNBM, în urma unui duel extrem de echilibrat pe terenul celor de la CSA Steaua, scor 71-75.

Sfertul inaugural a început cu o aruncare de 2 puncte a lui Radu Virna, ce a primit un răspuns imediat de la Kevin Hardy. Ante Delas a înscris ulterior prima triplă a partidei, iar după alte câteva reușite ale ambelor echipe, Aleksandar Vlahovic a bifat a doua triplă din meci, scor 11-6.

Sibienii nu le-au permis steliștilor să mărească această diferență, iar după două libere înscrise de Isaiah Philmore și încă o reușită a acestuia, urmate de două puncte înscrise de Chris Cooper, oaspeții au trecut din nou la conducere, scor 11-12.

Partida a continuat într-o manieră foarte echilibrată. Uros Lucic și-a dus din nou echipa la conducere, la o diferența de 4 puncte, însă CSU Sibiu, prin Randal Falker și ultimul coș al sfertului, trecut în cont de Monyea Pratt, a reușit să termine primele 10 minute cu un avantaj minim.

Sfertul secund a debutat cu un run spectaculos de 8 puncte reușit de elevii lui Dan Fleșeriu, run ce a inclus atât o aruncare de la mare distanță reușită de Randal Falker, cât și un dunk al lui Kevin Hardy, scor 19-26.

Skyler Spencer a răspuns, de asemenea, cu un dunk, iar, doar câteva faze mai târziu, Ante Delas a dus avantajul sibienilor la doar 4 puncte, prin intermediul unui coș cu fault.

După un duel al aruncarilor de 3 puncte între Justas Tamulis și Zarko Djuric, la ultima acțiune a acestui sfert, Monyea Pratt a fost faultat pe o aruncare de la mare distanță și a stabilit scorul final  al primei reprize, după ce a înscris o singură liberă, scor 29-36.

La venirea de la vestiare, CSU Sibiu a ajuns pentru prima dată la o diferență de două cifre, după punctele înscrise de Justas Tamulis și Monyea Pratt.

A urmat un joc ofensiv mai bun pentru gazde. Prin intermediul acțiunilor lui Uros Lucic, care în doar un minut și jumătate și-a trecut în cont 7 puncte, CSA Steaua s-a apropiat la o singură posesie de sibieni, scor 38-41.Andrei Mandache a restabilit egalitatea în Sala Mihai Viteazul, dând startul unei reveniri. Acesta a fost urmat imediat de o aruncare de 3 puncte a lui Radu Virna și un lay-up al lui Aleksandar Vlahovic, scor 53-48.

Monyea Pratt a încheiat al treilea sfert în aceeași manieră în care l-a încheiat și pe cel secund, cu o prezență la linia de libere, de această dată cu ambele înscrise, scor 54-53.

Skyler Spencer a oferit primele puncte ale ultimului sfert, printr-un run de 4 puncte, iar CSA Steaua a continuat să își mărească avantajul prin două reușite consecutive de la mare distanță ale lui Ante Delas și Zarko Djuric, scor 64-56.

După un lay-up reușit de același Ante Delas, Justas Tamulis a fost din nou jucătorul extrem de precis din spatele semicercului cu care ne-am obișnuit  și a marcat două aruncări consecutive de la mare distanță, scor 67-66.

Cu doar un minut înainte de final, Monyea Pratt a dus avantajul echipei sale la 3 puncte, însă Aleksandar Vlahovic a înscris imediat două aruncări libere, scor 69-70.Ulterior, Kevin Hardy a înscris un dunk pentru sibieni, iar Ante Delas și-a mai trecut în cont două libere marcate, iar cu 10 secunde înainte de final, tabela arăta 71-72.

În final, în urma unui time-out cerut de Dan Fleșeriu, Mirel Dragoste a fost faultat de Aleksandar Vlahovic, cu 5 secunde rămase pe ceas, și a beneficiat astfel de două aruncări libere. După ce a marcat prima aruncare, tânărul jucător român a oferit șansa steliștilor de a recupera și a mai  încerca o aruncare, însă tot el și-a trecut în cont recuperarea ofensivă, reușind și să marcheze ultimele două puncte ale partidei, scor 71-75.

Cei mai eficienți jucători ai gazdelor au fost Ante Delas, cu 17 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive, Skyler Spencer, autorul a 8 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive și Zarko Djuric, cu 10 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă, toți având același indice de eficiență de 16.

De cealaltă parte, pentru CSU Sibiu s-au remarcat Kevin Hardy, cu 14 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive, Chris Cooper, autorul a 8 puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă și Monyea Pratt, cu 13 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

 

 *SURSA FOTO: facebook CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!