Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se menține în top după victoria cu BC Timișoara

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
17.03.2014

Liga Națională

Etapa 23

 

85-71

18-5 Statistică 10-13

CSU Sibiu s-a impus pe final în partida cu BC Timișoara, scor de 85-71. După 28 de minute echilibrate, calmul sibienilor a avut câștig de cauză în fața precipitării bănățenilor. În urma acestui rezultat Sibiul se menține pe primul loc, la egalitate cu Asesoftul, iar timișorenii spun, foarte probabil, adio playoff-ului după cel mai slab sezon din ultimii ani. Șansele teoretice de a prinde unul dintre primele 8 locuri mai există, însă sunt extrem de slabe și depind de evoluția contracandidatelor.

BC Timișoara a început meciul foarte bine, ducând scorul la 0-6. Sibiul a marcat primele puncte după 2 minute și jumătate prin Bojovic și nu s-a oprit până nu a preluat conducerea cu 7-6. În minutele care au urmat cele două echipe au mers cap la cap. Așa cum era de așteptat, gazdele au mizat pe acțiuni individuale, iar oaspeții s-au menținut în joc prin aruncări de 3 puncte reușite în momente importante. După 10 minute scorul a fost de 23-22.

Sfertul doi i-a găsit pe sibieni la cârma jocului, elevii lui Perisic marcând 4 puncte fără nicio replică din partea „leilor”. Radulovic a redus până la urmă din diferență, însă Ceskovic a reușit 5 puncte consecutive spre încântarea fanilor. Cele două echipe au arătat un joc rapid, cu multă risipă de energie atât în apărare, cât și în atac. Acest lucru a demonstrat, dacă mai era nevoie, îndârjirea și motivația ambelor formații. 

În cea de-a doua jumătate a sfertului Sibiul s-a distanțat și la 8 puncte pe fondul mai multor erori ale bănățenilor, însă aceștia nu au abandonat lupta și cu 1 minut până la pauză au reușit să egaleze la 36 după două aruncări libere marcate de Fenn. După 30 de secunde același Fenn a mai egalat o dată la 39 după o aruncare de 3 puncte venită ca replică la reușita lui Austin. În ultimele secunde Bojovic a marcat un coș urmat de o aruncare liberă, însă de partea cealaltă, Dragoș Andrei si-a trecut în cont 3 puncte pentru a egala scorul după 20 de minute la 42.

A doua repriză a partidei a debutat cu ratări și neglijențe de ambele părți. Cele două combatante s-au aflat succesiv la conducere, echilibrul fiind evident în această parte a meciului. Jocul mai puțin tacticizat al echipelor s-a menținut de-a lungul celor 10 minute, întocmai precum egalitatea de pe tabelă. În ultimul minut al sfertului Sibiul a forțat desprindere și scorul înainte de ultimele 10 minute a fost de 66-59, grație unui coș marcat pe sirenă de Lee după recuperarea unei aruncări a lui Bojovic. 

Ultima parte a meciului a găsit Timișoara extrem de decisă în ofensivă. Oaspeții au marcat repede 6 puncte, fără ca sibienii să treacă mingea prin inel în peste 3 minute de joc.  Lee a fost cel care a spart gheața, stopând desprinderea bănățenilor. După acest moment jucătorii alb-violeți au început să se precipite și să încerce aruncări sub presiune, care însă nu le-au intrat. Calmul Sibiului a dat rezultate și printr-un joc calculat și cu mai multă atenție și-au dominat clar adversarii. Cu 3 minute înainte de finalul meciului gazdele s-au desprins la 10 puncte, 77-67. Până la ultimul fluier pe teren a fost o singură echipă, ”galbenii” evoluând fără nicio presiune și s-au impus clar în aplauzele spectatorilor.

Cel mai bun jucător al partidei a fost Milos Bojovic care a marcat pentru Sibiu 32 de puncte și a reușit 5 recuperări și 5 pase decisive. El a fost urmat de Ceskovic cu 18 puncte și de Lee cu 14.

La oaspeți, Zlatko Jovanovic a fost, din nou, cel  mai bun jucător, marcând 20 de puncte și reușind 7 pase decisive. Jason Conley a terminat cu 11 puncte și 9 recuperări, iar Dragoș Andrei a avut 9 puncte marcate pentru bănățeni.

 

sursa foto: www.csufans.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Intensitate
    Un joc foarte bun al Timisoarei, am trait meciul intens in sala pana la final, ai nostrii au moment de blocaj total in care nu le iasa nimic, daca la inceput atmosfera a fost calma din sfertul 3 sala a inceput sa "trepideze", am pus presiune pe timisoreni, iar ai nostrii si-au dat drumul la joc si nu au mai gresit, astfel am reusit sa castigam.

    cu 10 ani în urmă (17.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!