Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu triumfă în fața lui "U" după o pauză de peste trei ani

Paul Olar

Paul Olar
19.10.2013

73-61
3-1 Statistica 2-2

În poate cel mai așteptat meci al etapei a patra din Liga Națională, CSU Sibiu a repurtat un succes în fața rivalilor de la "U"-BT Mobitelco. Încleștarea transmisă în direct de către postul de televiziune Digi Sport 3 s-a încheiat cu scorul de 73-61.

Gazdele încep în formula Octavian Popa Calotă, Milos Bojovic, Devon Austin, Kyle Nelson și Chris Lee, în vreme ce Dorin Pintea îi trimite în teren pe Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan, respectiv Boris Lalovic.

După un minut de tatonare, Mihai Silvășan îl găsește frumos în spațiul de trei secunde pe Boris Lalovic, care aduce primele puncte ale întâlnirii. Milos Bojovic egalează în urma a două aruncări libere, la atacul următor dictându-se un fault tehnic împotriva clujenilor. Același Bojovic transformă de la linia de pedeapsă, iar Sibiul are parte de momente bune. Gazdele speculează orice eroare a adversarilor și finalizează cu acțiuni fulgerătoare, scorul devenind 15-3. "Galben-albaștrii" își continuă dominația și încheie perfect sfertul întâi, 21-8.

Matija Ceskovic inaugurează actul secund cu un coș marcat din spatele arcului de cerc. Sportivii de la malul Someșului pierd mingea și Milos Bojovic finalizează contraatacul cu o pătrundere, 26-10. Cristian Crăciun își reglează tirul de la mare distanță și duce scorul la 31-10. În ciuda unor minute de final în care CSU se relaxează, amfitrionii dispun de un ecart favorabil la pauză, atunci când tabela indica 40-27.

Vizitatorii deschid repriza a doua cu un parțial de 5-0 la care contribuie din plin Ivan Kuburovic. Elevii lui Miodrag Perisic răspund cu o combinație spectaculoasă între Chris Lee și Kyle Nelson. "Alb-negrii" încearcă din răsputeri să limiteze din handicap, însă Silvășan și compania comit multe erori în ofensivă și sunt imediat pedepsiți de către Milos Bojovic. Sfertul trei nu aduce schimbări majore, Ivan Kuburovic punând capăt acestei perioade cu un coș nevalidat din propriul teren.

Chiar dacă senzaționala reușită nu a fost luată în considerare, Ivan Kuburovic începe actul decisiv extrem de motivat. Sârbul marchează și își ține formația la 10 lungimi în spatele rivalilor sibieni, care dau însă replica prin Chris Lee. "Alb-negrii" ratează în numeroase rânduri de la semi distanță și trei puncte, timpul scurgându-se în favoarea grupării de pe Cibin. Ultimele minute nu au prea mare importanță, din moment ce Crăciun și compania stau liniștiți sub adăpostul unui avantaj permanent de peste 10 puncte.

Chris Lee a fost încă o dată cel mai bun om al învingătorilor. Pivotul american s-a remarcat cu un double-double, el totalizând 15 puncte, 15 recuperări și 4 pase decisive. Milos Bojovic a avut 20 de puncte, 6 assist-uri și 4 recuperări, în timp ce Kyle Nelson a contribuit cu 13 puncte și 5 mingi culese de sub panou.

În replică, Ivan Kuburovic a ieșit în evidență cu 15 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Branko Cuic și-a trecut în cont 14 puncte, 2 recuperări și 4 assist-uri. 

*Foto: csufans.ro

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    nu inteleg nimic
    am o intrebare: ,, ce a fost asta?''

    cu 10 ani în urmă (19.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ...
    nu vreau sa gasesc scuze, totdeauna am spus ca nu avem aparare, dar am vazut o echipa in deriva, prea usor influentata de stariile emotionale, cu un prim sfert dezastruos datorat iritarii si un staff care nu a reusit sa ii calmeze decat in mica masura...si nu vreau sa vorbesc despre cei treiiiiiiii...care pe mine personal m-au calcat pe nervi tot meciul si un comentator care se uita la alt meci...
    nu pot sa ma supar pe jucatori si nu pot felicita echipa adversa, pt ca mi se pare un rezultat irelevant pt ambele echipe

    cu 10 ani în urmă (19.10.2013) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @meea
    Lasa ca-ti trec nervii si poti felicita echipa adversa.
    Clujul a jucat intradevar foarte slab, cu un procentaj jalnic la 3 puncte; dar nici nii nu am facut un meci foarte mare, prea multe TO.
    Una peste alta bine ca am castigat.

    cu 10 ani în urmă (19.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ...
    nu am nici o treaba cu voi, si nu sunt suparata nici pe ai nostri, doar pe grigoras si compania care au facut varza un meci

    cu 10 ani în urmă (19.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    cosul de nota zece
    dar mi-a placut in mod deosebit cosul lui Kuburovic pentru care cred ca merita felicitat...indiscutabil comentatorul a fost entuziasmat excesiv de reusita de la milocul terenului!

    cu 10 ani în urmă (19.10.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca chair 13 :

    .............
    Eu chiar nu inteleg, fluiericii astia is chiar asa de sfinti de nimeni nu poate lua nici o masura inpotriva lor? Chiar au voie asa fara nici o rusine, pe fata sa faca un meci praf, sa fluiere ce vor ei, pasi in loc de fault, etc. etc., dar asta e deja prea de tot. Nu se gaseste nimeni sa-i dea peste nas? Asa de ce se mai joaca campionatul? Ar trebui sa spuna f;uiericii cine ii castigator cine ii pe doi, pe trei si asa mai departe.

    cu 10 ani în urmă (20.10.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    arbitraj
    Nu se poate spune ca fost hotie la drumul mare,dar Sibiul a fost clar impinsa de la spate de arbitraj!O fi cantecul de lebada a lui tataie Vulc?

    cu 10 ani în urmă (20.10.2013)
    • BC CSU Sibiu sibman:

      @buzestii
      n-am nimic cu tine, au fost suficiente greseli ale arbitrilor dar cred ca ar fi bine ca fiecare sa comenteze despre echipa lui. vedeti ca va bat oradenii.

      cu 10 ani în urmă (20.10.2013)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!