Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu, victorie destul de clară cu SCM U Craiova în prima manșă din sferturile Cupei României

Eduard Popa

Eduard Popa
13.03.2019

CSU Sibiu a trecut de SCM U Craiova, scor 89-74, într-o partidă care contează pentru sferturile de finală ale Cupei României. 

CSU Sibiu a început meciul în formula Kevin Hardy, Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Monyea Pratt și Chris Cooper, în timp ce SCM U Craiova a jucat cu Basti Ionescu, Igor Mijajlovic, Porter Troupe, Goran Gajovic și Vlad Koreniuk.

Debutul de partidă a fost unul echilibrat, iar după reușitele lui Tamulis și dunkul lui Boone scorul arăta 12-12. Cu toate acestea, sibienii au încheiat primele 10 minute cu un run de 14-2, cu Hardy, Falker și Philmore înscriind fiecare câte un coș de 3 puncte. Prestația foarte bună de la 3 puncte a continuat și în sfertul secund. Hardy, Tohătan sau Falker au pus o distanță confortabilă, de 16 puncte, la pauza meciului cu Craiova, scor 49-33, grație și aruncărilor libere obținute și transformate de elevii lui Fleșeriu.

Sfertul trei a funcționat însă în alți parametri. Cu Koreniuk și Fraseniuc în teren, Craiova a reușit să mai compenseze la lupta sub panou, iar după 30 de minute scorul arăta 66-56 pentru gazde, chiar dacă la un moment dat se aflau într-o gaură de 18 puncte (63-45). Același Randal Falker a deschis scorul, cu un coș de la 3 puncte, iar CSU Sibiu a reușit în cele din urmă să refacă o diferență confortabilă, după ce Mo Curry a înscris două libere cu cinci secunde rămase de jucat și a stabilit scorul final 89-74 pentru CSU Sibiu.

Randal Falker a adunat 22 de puncte și 8 recuperări pentru gazde, Kevin Hardy 17 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări și 5 steals, Justas Tamulis 14 puncte și Isaiah Philmore 11 pentru CSU Sibiu. De partea cealaltă, Vlad Koreniuk a reușit 20 de puncte, Porter Troupe 13 și Mo Curry 11.

Astfel, CU Sibiu păstrează un avantaj de 15 puncte pentru meciul retur, care se va disputa marțea viitoare, de la ora 18:00, la Sala Polivalentă din Craiova.

*foto: Adrian Bugariu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Victorie grea și foarte muncită, dar diferența consistentă ar trebui să ne asigure un retur liniștit. Sper că loviturile încasate de Coop și Zay să nu fie cu urmări, păreau ok, chiar dacă șchiopătau. Cu siguranță la Craiova va debuta și Ewing.

    cu 5 ani în urmă (13.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!