Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu zdrobește pe Gaz Metan Mediaș

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
01.03.2014

LNBM

Etapa XXI

84-52

16-4 Statistică 7-12

CSU Sibiu începe cu Bojovic, Austin, Nelson, Ceskovic și Lee. De cealaltă parte, cinciul de start al Mediașului este format din Shiloh, Mandache, Dumitrescu, Bogavac și Marojevic.

Primele puncte ale confruntării sunt reușite de Marojevic, care transformă două aruncări libere. Bogavac dublează avantajul oaspeților. CSU ratează șansa de a se apropia, iar Dumitrescu  duce scorul la 0-7 cu un coș de la distanță. Bojovic răspunde cu aceași monedă și deschide o perioadă de joc mai echilibrată. Se marchează pe fiecare atac, iar scorul ajunge repede la 10-14. Bogavac adcue Gazul la 6 lungimi în față, 12-18, după o vizită la linia de libere. Gazdele se apropie la 2 puncte după ce Popa Calotă salvează eroic o minge care părea să fie ieșită chiar lângă Marcel Țenter, iar Bojovic punctează pe contraatac. Nelson egalează mai apoi la 18, iar același Bojovic profită de o nouă greșeală a medieșenilor pentru a aduce Sibiul în avantaj. Primul sfert se termină însă la egalitate, 20-20, după două libere fructificate de Shiloh.

Bogavac îngroapă o aruncare din afara semicercului după reluarea jocului. Sarovic transformă două libere pentru sibieni, iar Tsiaras răspunde cu un coș de 3 puncte, care este anulat imediat de Ceskovic. Sârbul aduce pe CSU în avantaj, iar Popa Calotă duce scorul la 29-26 cu încă 5 minute de joc rămase până la pauză. Shiloh apropie Mediașul la un singur punct, însă același Popa Calotă scutură plasa de la distanță. Gaz Metan reușește din nou să egaleze, iar Sarovic răspunde tot cu un coș de 3 puncte. Sibiul se distanțează la 5 lungimi, însă intră cu un avantaj de doar 3 după un ultim coș reușit de Marojevic. Tabela indică 37-34 la pauză.

Repriza secundă demarează cu un fault tehnic al lui Popa Calotă în urma căruia Dumitrescu transformă ambele aruncări libere. Bojovic înscrie pe pătrundere, iar Ceskovic marchează pe contraatac pentru 41-36. Sibienii rămân la cârma jocului și prestează un spectacol frumos pentru publicul din Sala Transilvania. În schimb, Mediașul nu se regăsește și permite ducerea scorului la 45-36. Bogavac marchează de două ori de la lina de libere, însă Sarovic majorează din nou diferența după un coș cu fault. Oaspeții par inexistenți în joc iar Sibiul ajunge la 52-38. Radetic încheie perioada de secetă din tabăra, însă antrenorul secund al Gazului primește fault tehnic iar Sibiul majorează diferența la 20 de lungimi. Sfertul se încheie cu scorul de 61-41.

Shiloh marchează primul coș al secventeței a patra, însă Austin anulează imediat reușita compatriotului său. Radetic înscrie două aruncări libere, însă se pare că gazdele vor să anuleze orice dubii asupra învingătoarei și măresc diferența la mai mult de 20 de puncte. Ceskovic îngroapă o aruncare de la distanță și duce scorul la 71-47, handicapul oaspeților devenind imposibil de remontat. Sibiul nu are nici o problemă în a controla jocul, iar tehnicianul Perisic îi trimite pe parchet pe Cristian Ban, Vlad Tincu și Vlad Diaconescu. Diferența depășește borna de 30 de puncte, iar un coș de la distanță semnat de Ban stabilește scorul final, 84-52.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Gazu`
    Multa bafta Medias sa scapati de probleme sa reveniti mai puternici anul viitor !!!

    cu 10 ani în urmă (03.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!