Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ca-n NBA! Sau Will vs Willie

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.10.2013

Meciul dintre CSM Oradea și Gaz Metan Mediaș, încheiat cu scorul de 77-76, a avut un grad foarte ridicat de spectaculozitate. Partida a cuprins multe aspecte ce au făcut deliciul publicului larg, finalul oferind momente de un dramatism ieșit din comun.

A fost o confruntare în care echilibrul și-a spus cuvântul. Astfel se explică cele 14 egalități și cele 18 schimbări la conducere consemnate pe parcursul celor 40 minute de joc efectiv.

Sfârșitul meciului pare desprins dintr-un scenariu de NBA. CSM Oradea s-a văzut condusă cu șase puncte, scor 64-70, însă William Franklin și Radovan Marakovic au punctat pentru echipa din Oradea pentru a o aduce în avantaj, scor 73-72 cu aproximativ două minute înainte de final.

Ultimele 111 secunde de joc efectiv s-au desfășurat parcă în stilul unui meci de unu la unu:

- Willie Kemp a obținut greșeala personală la William Franklin și a transformat o pereche de libere. Scor 73-74 cu 101 secunde înainte de final.

- William Franklin a jucat unu la unu cu același Kemp și a aruncat de la semidistanță pentru a duce scorul la 75-74 cu 34 secunde înainte de final.

- Willie Kemp joacă unu la unu cu același Franklin și se duce până în coș pentru două puncte. Scor 75-76 cu 15 secunde înainte de final.

- Achim cere timp de odihnă și îi încredințează mingea lui Franklin. Acesta joacă unu la unu și îl depășește pe același Kemp pentru un coș de două puncte ce a stabilit rezultatul final: 77-76 în favoarea lui CSM Oradea.

Franklin și Kemp au avut foarte mare grijă de minge, ambii având zero în dreptul posesiilor pierdute în această partidă. Will a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții pentru 15 la eficiență, iar Willie a terminat cu 18 puncte (10 în sfertul 4), 4 recuperări, 4 pase decisive pentru 24 la eficiență.

Cei doi foști conducători de joc ai lui Etoile du Sahel au avut prestații de excepție în această partidă și au contribuit pe deplin la spectacolul care a însoțit meciul dintre Oradea și Mediaș.

Foto: Roby Boros 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!