Stiri Juniori U17 Masculin

Caius Covrig va evolua în NCAA la Longwood University

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.06.2016

Caius Covrig va evolua în NCAA din sezonul competițional 2016/2017. Jucătorul român originar din Craiova se va alătura universității Longwood, după cum informează eurohopes.com.

Caius Gabriel Covrig, pe numele să întreg, s-a născut pe 29 aprilie 1996 la Craiova. El măsoară 1.92 metri și evoluează pe poziția de fundaș ofensiv.

În cariera sa la juniori, Caius Covrig a reprezentat România la Campionatul European U16 din 2012 și la Campionatul European U18 din 2014, ambele la divizia B. În 2012 el a terminat competiția cu medii de 10.8 puncte și 4.5 recuperări pe meci, în timp ce 2014 a acumulat cifre de 5.1 puncte și 4.0 recuperări.

Longwood University este situată în Farmville, Virginia. Echipa de baschet a universității evoluează în conferința Big South. Antrenorul formației este Jayson Gee, un tehnician care a jucat baschet și a antrenat doar la nivel de colegiu în America. În stagiunea precedentă, Longwood Lancers au încheiat cu un bilanț de 10 victorii și 23 de înfrângeri.

6 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Gully :

    Multumim pentru stire...
    Sudul se zbate! Sudul nu moare.......
    poate doar Craiova!!!!

    Pacat de emulatia creata! Pacat de oamenii patimasi....

    Felicitari Covrig! Tu vei dovedi ca nu toate cozile de caini sunt eligibile pentru un Covrig! 😉

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Craiova
    S-o fi nascut Caius la Craiova dar a jucat doar la Magic Bucuresti, club infiintat de d-nul Covrig pt fiul lui.
    O data cu venirea verii primim vesti despre aceasta " mare speranta " a baschetului romanesc. Anul trecut aparuse prin ziarele de can-can cu realizarile sale din SUA, extra baschetbalistice bineintele. Era un articol cu un titlu gen " golden boy ".....Hai sa fim seriosi, nu stiu ce baschet mai joaca Caius prin state si nu stiu daca merita un articol. Reveniti va rog cu detalii dupa primul meci.

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Maria.Rosianu :

    Stimate "moldovean"
    Stimate Domnule „moldovean „
    Fair play din partea dvs. ar fi fost să nu scrieți sub anonimat.
    Înainte de a vă da replica la articolul pe care l-ați pe ….., în data de ….., o să ma prezint – sunt Maria Roșianu, baschetbalistă cu 22 ani ca jucătoare și 28 ani ca antrenoare (Antrenor Emerit). Sunt antrenoarea de la fostul Club „Progresul București” care l-a descoperit pe Caius Covirg când avea 8 ani, l-a inițiat și i-a influențat cariera în baschet, alături de alți 50 - 60 de copiii care erau legitimați la acest club.
    Sub îndrumarea mea, echipa care performa la Clubul Progresul București a reușit să ocupe locul 1 la Campionatul Municipal de Minibaschet (11 – 12 ani).
    În anul 2008 Clubul „Progresul București” s-a desființat. Puteam să lăsăm copiii să se ducă la alte cluburi dar, pentru a salva echipa și a da șanse copiilor talentați să performeze, un „Craiovean - om de bine”, a decis să înființeze Clubul de baschet „Magic Champions”. Astfel, echipa (baschetul este sport de echipă!) a continuat să performeze sub îndrumarea mea dar și a antrenorului sârb G.V. angajat de club. Toate costurile au fost suportate de „omul de bine – Craiovean” pentru ca aceste echipe să evolueze mai departe în Campionatul Național de Baschet. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate și cu echipe formate din copiii talentați, ambițioși, care au muncit mult și cu abnegație, în scurt timp am reușit să ne clasăm în primele patru locuri pe țară. Printre aceștia, din categoria de vârstă 20 de ani, Caius C., Bădulescu A. (activează la Dinamo), Browser V (activează la Mobitelco Cluj-Napoca) performează în baschet și la momentul actual. Clubul „Magic Champions” a continuat să formeze copiii, să obțină rezultate foarte bune și se mândrește cu foarte mulți dintre ei. Din acest motiv, Domnule „moldoven ” Caius C. a continuat să performeze doar la Clubul „Magic Champions” și nu s-a mutat dintr-un club în altul!
    În ce-l privește pe Caius C., și-a dorit foarte mult să performeze în baschet – a muncit enorm iar la 16 ani, cănd oportunitatea a apărut, a decis să plece în America pentru a-și continua studiile și așa cum spune chiar el, pentru a-și împlini un vis, acela de a deveni un jucător foarte bun de baschet. Stiți, în America „nu umblă câinii cu covrigi în coadă”! Nu-i pasă nimănui cine ești – dacă muncești (trei antrenamente pe zi) și înveți foarte bine (nu doar bine) ești remarcat de antrenori, ești selectat în echipă și în final ești propus pentru participarea la antrenamentele de selecție la care participă sportivi din toată America.
    Așa a ajuns Caius Covrig să fie cel mai bun sportiv de la Westwind Prep Academy din Phoenix și în vara aceasta să semneze contract pentru NCAA Division 1! Ceea ce a reușit Caius să realizeze printr-o muncă susținută, cu o ambiție greu de descris, merită să fie încurajat deoarece acolo unde evoluează reprezinta țara noastra.
    Pentru clubul nostru este o mândrie și îmi place să cred că este un model pentru mulți copiii din țara noastră. Faptul că v-a atras atenția și ați simțit nevoia să scrieți despre el înseamnă ceva – chiar dacă articolul pe care l-ați scris distorsionează realitatea.

    cu 7 ani în urmă (12.07.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Un moldovean
    In ultimul timp sunt acuzat ca scriu sub anonimat. Da, este numele ales in 2011 cand a aparut site-ul si am inceput sa scriu si eu commenturi. Numele meu este Daniel Onesim, sunt din Iasi si, cand am scris articole, in general despre juniori, m-am semnat corespunzator. Cunosc generatia 1995-1996 a clubului Magic dar pe la competitii, incepand cu U16 antrena d-nul Vrkic. Cred ca v-am vazut la un Turneu Semifinal, la Iasi, la U14 cand l-ati scos din teren pe tanarul Fometescu care nu respecta indicatiile d-voastra si am apreciat acest gest.
    Legat de Caius nu sunt de acord in totalitate cu d-voastra. Are calitati, a beneficiat de conditii de pregatire excelente dar nu a performat niciodata la nivelul asteptat. La un T.SF U16 de la Galati privind jocul lui si alui Fane Neagu am scris un articol " Juniorul Vedeta " . Ce face Caius acum in America nu putem noi sa stim. Ati vazut meciurile lui dinHIGH SCOOL. Cand am fost interesat eu am urmarit vreo 10 meciuri ale lui Vlad Cobzaru jucate in SUA. Stiu si cum ajung tinerii jucatori in NCAA . Despre Caius doar informatii gen can-can in vacanta de vara, prin reviste dubioase si pe la stirile de la ora 5. Daca se preteaza la asa ceva, dati-mi voie sa nu-l apreciez si sa nu-l consider chiar un exemplu de urmat. Ii stiu bine si ii apreciez pe Alex si pe Willy, i-am vazut in multe meciuri , in special impotriva iesenilor, mai ales ca i-au fost adversari de multe ori baiatului meu. Nu inteleg de ce a trebuit d-voastra sa interveniti mai ales ca au trecut ceva ani de cand nu mai colaborati cu Caius si va rog sa intelegeti ca demersul meu a fost facut pt ca , in acest moment, nu-l consider un exemplu de urmat pt tinerii baschetbalisti pe care ii antrenati. Ceva mai multa modestie nu strica. Oricum ii astept evolutia la Campionatul European U20. Cu stima, UN MOLDOVEAN

    cu 7 ani în urmă (12.07.2016) Raspunde
  • John Doe :

    @Doamna antrenor emerit
    Timpul a demonstrat că "un moldovean"a avut dreptate să fim realiști colegii lui de echipa au spus și o arată și statistica din timpul petrecut in state: bench warmer e nu e clar un exemplu
    Ce sa întâmplat cu echipa de baschet mcc după plecarea in state l?

    cu 1 an în urmă (09.02.2023) Raspunde
  • John Doe :

    Costuri suportate de club?!
    Ce costuri au fost suportate de către club ? Pt că nici legitimația nu era pe gratis din cate am înțeles...

    cu 1 an în urmă (09.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!