Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Calancea, săgeți către "U" Cluj: "Puteam să pierdem cu Cluj. Toată lumea și-ar fi dorit o manșă Cluj vs. Arad pentru a se lămuri niște lucruri"

Eduard Popa

Eduard Popa
23.03.2018

Astăzi debutează playoff-ul Ligi Naționale de Baschet feminin, ediția 2018, cu două confruntări programate să înceapă la orele 18:00, una la 18:30, iar cea de a 4-a de la orele 20:00. Olimpia CSU Brașov va primi vizita FCC ICIM Arad într-un meci ce se anunță a fi echilibrat. 

Dan Calancea a susținut o conferință de presă înaintea primei faze a playoff-ului, profitând de acest moment pentru a trimite săgeți către ACS Sepsi SIC și Universitatea Cluj-Napoca. Tehnicianul brașovenilor a declarat că își putea alege un alt adversar, ce se confruntă cu probleme financiare, cu referire la CST Alexandria, însă nu a dorit să piardă meciul cu Cluj-Napoca deoarece ar fi însemnat "o lipsă totală de fair-play". Calancea a mai adăugat că în cazul în care i-ar fi lăsat pe clujeni să încheie pe locul 3, duelul Cluj vs. Arad ar fi fost dorit de marea majoritate a fanilor din baschetului feminin românesc "pentru a fi clarificate anumite lucruri".

Prin aceste afirmații, Dan Calancea a dorit să-și înțepe rivalii din Sfântu Gheorghe și Cluj-Napoca, făcând aluzie la meciul dintre cele două din ultima etapă a sezonului regulat, câștigat de Cluj-Napoca, ce le-a permis clujencelor să participe în turneul 1-5. 

Cu siguranta este cel mai echilibrat joc din sferturile de finala. Am avut posibilitatea sa ne putem alege un alt adversar, care se confrunta cu mari probleme financiare. Ar fi insemnat sa pierdem cu Cluj, ceea ce ar fi fost o lipsa totala de fair play din partea noastra. Fetele au fost admirabile si au luptat exemplar in acel meci. Probabil ca majoritatea din baschetul feminin romanesc ar fi dorit o mansa intre Arad si Cluj, pentru a fi clarificate anumite lucruri…Asa mi-au spus mai multi iubitori de baschet. Dar in nici un caz nu puteam juca sa pierdem acel meci.

Avem jucate in ultimile doua editii de campionat cate doua finale in fiecare sezon si dorim ca si in acest an, dupa bronzul din CEWL, sa mai disputam o finala. Ca si in editiile precedente multe echipe ne-au dorit ca oponenti, considerandu-ne ca echipa mai accesibila, dar toate au gresit. - a conchis tehnicianul

Dacă ar fi pierdut meciul cu Cluj-Napoca, Olimpia Brașov ar fi încheiat sezonul regulat pe poziția a 4-a, iar în cazul în care trecea de primul adversar din sferturile de finală, ar fi întâlnit în semifinale pe ACS Sepsi SIC, formație ce le-a învins la aroape 50 de puncte în urmă cu o săptămână, scor 104-56.

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Dacă altădată l-am atacat pe Dan Calancea, acum sunt de acord. S-a creat un adevărat cartel, de la o total incorecta solidaritate etnică intre 2 antrenori bosniaci la niște delegari de arbitri si comisari cu probleme la coloană ce au dat totul pentru a se face pârtie pentru antrenorul "acvilelor cu ciocul si ghearele boante"! In ultimul joc s-au suit alde Ivan pe divan!

    cu 6 ani în urmă (23.03.2018) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Bravo
    Chirita ma bucur ca ai devenit fan Sepsi!

    cu 6 ani în urmă (24.03.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Nu boss, respect echipa si managementul ei! Ce nu halesc e victimizarea de pe aici sau mesajele iredentiste transmise cu ocazia fiecărui joc de la Sepsi! In loc să vă bucurați ca autoritățile locale au înțeles ca doar prin baschet feminin poate Sf Gheorghe să fie in frunte, finantand cum trebuie această echipă, voi vă vaitati pe aici de diverse. Despre asta e vorba!

      cu 6 ani în urmă (24.03.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Hai no, nu trebuie sa te rusinezi. Esti fan si gata. Daca ne vaitam inseamna ca este ceva. Degeaba nu o facem, stii si tu.

      cu 6 ani în urmă (24.03.2018)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Aici nu e vorba numai de finantare. SM are buget dublu. Noi o facem cu suflet. Ne alegem jucatoare sufletiste, asa cum suntem si noi. Scoatem maximul posibil din putinul pe care-l avem. Vezi Ungaria, tara saraca, o duce de 100 de ori mai bine.

      cu 6 ani în urmă (24.03.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Hai lasă! Pariu că dacă Marshall primește mai mult in altă parte vă spune pa? Vorbim de un sport in care mercenariatul e in floare! Cam cum e si cu Anne Marie, este singura baschetbalistă din LNBF ce are un contract pe 12 luni, nu 8 cum au restul!

      cu 6 ani în urmă (24.03.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      Vorbesti paralel cu adevarul...avem contracte,chiar pe mai multi ani...Marshall se simte ca acasa,nu ar pleca la nici o echipa din tara,nici pentru un salariu triplu ! Sintem seriosi,cinstiti si corecti!!Avem omogenitate,clarviziune si stiim ce vrem si cat putem !!Sintem eficient si puternici!Deci sintem de invidiat si neegalati!!

      cu 6 ani în urmă (27.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!