Stiri Cupa României Masculin

Calficare dramatică pentru BC Timișoara în fața lui SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
05.10.2017

scm u craiova bc timisoara

SCM Universitatea Craiova a reușit să câștige în fața de la BC Timișoara, scor 105-103, în returul primei runde a Cupei României. Insuficient însă pentru calificarea în Final 8, după ce timișorenii s-au impus în prima manșă, în Bănie, scor 82-76.

A fost un festival de puncte pe malul Begăi. Mladen Jeremic a fost principalul responsabil cu punctele pentru timișoreni, în timp ce Ivan Siriscevic a fost care i-a dat replica, în absența lui Goran Martinic. Astfel, primele două sferturi câștigate de gazde, iar la pauză Timișoara intra cu un avantaj de patru puncte, scor 57-53.

Sfertul al treilea a fost unul entuziasmant pentru SCM U Craiova. Ivan Siriscevic a înscris 17 puncte, Maxim Kikos a adunat și el două coșuri de la mare distanță, iar după trei sferturi, la scorul de 78-70, oltenii erau calificați în Final Eight.

Nick Novak a înscris primele puncte pentru Craiova, dar timișorenii au răspuns cu cu un run de 11-2, grație căruia ajungeau la un singur punct (82-81). Același Novak reușea cinci puncte consecutive (87-81), dar Popa-Calotă egala la 87, cu cinci minute rămase de jucat. Tot Novak a reușit să înscrie nu mai puțin de 15 puncte consecutive pentru echipa sa și Craiova reușea, cu 57 de secunde, să egaleze scorul la general, având un avantaj de 102-96. Costescu a cerut un time-out în urma căruia Burgess a reușit să înscrie două libere. Tohatan a reușit o intercepție care s-a transformat într-un alt lay up pentru Burgess. După time-out ul craiovenilor, Novak a comis un turnover, iar soarta calificării a fost decisă de Jeremic de la libere. Coșul lui Siriscevic a reprezentat o palidă consolare pentru Craiova, care câștigă un meci extrem de spectaculos, scor 105-103, dar ratează calificarea în Final Eight-ul Cupei României.

Ivan Siriscevic a avut o prestație fabuloasă, cu 38 de puncte și 4 pase decisive, fiind ajutat de Nick Novak, care a adunat 23 de puncte, 22 în ultimul sfert. De partea cealaltă Mladen Jeremic a adunat 26 de puncte, Jordan Burgess 16 puncte, Popa-Calotă 14 puncte cu 5 pase decisive și Ionuț Drăgușin a strâns 9 puncte cu 13 puncte.

Pentru timișoreni urmează în campionat duelul local cu Timba Timișoara, în timp ce SCM Universitatea Craiova va înfrunta tot o nou-promovată, pe Poli Iași.

*foto: sportuldoljean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!