Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Campioana găzduiește primele două meciuri ale finalei LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.04.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare încep vineri lupta pentru titlu. Alb-verzile sunt la a patra finală consecutivă și caută al 3-lea titlu la rând. Pentru sătmărence este a treia finală, prima după 6 ani.

Cele două echipe s-au confruntat de 4 ori în acest sezon și de fiecare dată victoria le-a revenit elevelor lui Zoran Mikes. A fost 78-59 în primul duel, la începutul lunii decembrie. Atunci sătmărencele au înregistrat primul eșec în campionat. Returul le-a revenit alb-verzilor cu 87-62.

A urmat duelul din finala Cupei României, de la Sepsi Arena. Sepsi s-a impus cu 62-48 după ce nu a marcat din acțiune în primul sfert și nici una din echipe nu a trecut de cota 10 puncte înscrise în primul sfert. Acel meci a continuat și la comisii, unde CSM a cerut cupa la „masa verde”. Ultima confruntare a fost și cea mai dezechilibrată. Sătmărencele au fost în formulă redusă la turneul de la Alexandria, iar Sepsi s-a impus cu 93-56.

Până acum au fost 16 întâlniri oficiale între cele două echipe începând din 2012, când a apărut actualul club din Sfântu Gheorghe. Alb-verzile au 14 victorii la rând. Singurul succes sătmărean împotriva acestei echipe din Covasna a fost înregistrat în martie 2013. A fost atunci 74-68 pentru CSM în ultima etapă a sezonului regulat.

ACS Sepsi SIC va juca a patra finală consecutivă în campionat. De fiecare dată pe bancă a fost Zoran Mikes, iar Părău, Marshall și Kilin s-au aflat în teren. Stoenescu a jucat pentru alb-verzi în ambele finale în care și-au adjudecat titlul. În 2015 a fost o înfrângere în decisiv cu CSM Târgoviște. Primul titlu pentru Sepsi a venit în 2016, după 3-0 în finala cu CSU Alba Iulia. În sezonul trecut, campioana și-a apărat trofeul după 3-1 în finala cu Universitatea Cluj-Napoca.

CSM Satu Mare va juca pentru a treia oară cu titlul pe masă. Sătmărencele au mai fost în ultimul act în 2011 și 2012. În 2011 a fost o înfrângere cu 1-3 în fața celor de la ICIM Univ V. Goldiș Arad. În 2012 a fost 0-3 în duelul cu CSM Târgoviște. Olah și Szmutku au fost în lotul alb-roșiilor la cele două finale și sunt și acum la clubul sătmărean.

Pentru sătmărence este a treia finală în acest sezon, după cea din Cupa României și cea din Liga Europei Centrale. CSM a obținut primul trofeu din istoria clubului după ce s-a impus în finala CEWL cu Pharmaserv Marburg.

Primele două partide ale finalei sunt programate vineri și sâmbătă, de la ora 19, la Sepsi Arena. Acestea vor fi transmise pe FRB Tv. Meciul trei se va disputa la Satu Mare în 26 aprilie. Ziua următoare este programat jocul 4, dacă e nevoie, iar un eventual decisiv se va juca în ultima zi a lunii, la Sepsi Arena.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    SUCCES SECUIENCELOR !! HAI SEPSI SIC !!

    cu 6 ani în urmă (19.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!